Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Mistrzostwa Europy - komentarze

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Habanero
zbanowany

Postnapisał(a) Habanero » 21.06.2021 22:25

grab56 napisał(a):Ktoś mi wytłumaczy, dlaczego druga bramka dla Duńczyków została uznana i nikt nie protestował?
Przecież był ewidentny spalony.

Rosjanin podawał.
grab56
Croentuzjasta

Postnapisał(a) grab56 » 21.06.2021 22:33

Habanero napisał(a):Rosjanin podawał.

A jest w przepisach coś o tym, że jak podaje zawodnik z drużyny przeciwnej, to nie ma spalonego? Bo ja nie mogę się doszukać takiej informacji.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Postnapisał(a) Janusz Bajcer » 21.06.2021 22:35

Znane są dwie pary pucharowe 1/8 finału:
Włochy - Austria
Dania - Walia
Habanero
zbanowany

Postnapisał(a) Habanero » 21.06.2021 22:36

grab56 napisał(a):

A jest w przepisach coś o tym, że jak podaje zawodnik z drużyny przeciwnej, to nie ma spalonego? Bo ja nie mogę się doszukać takiej informacji.

Oficjalne zasady gry w piłkę nożną wskazują, że spalony występuje, kiedy zawodnik konkretnej drużyny podaje piłkę do swojego partnera w momencie, w którym ten znajduje się po stronie boiska należącej do drużyny przeciwnej i jest bliżej linii bramkowej niż ostatni zawodnik drużyny przeciwnej, nie wliczając w to bramkarza. Za spalonego sędzia dyktuje rzut wolny.
marekkowalak
Cromaniak

Postnapisał(a) marekkowalak » 21.06.2021 22:57

grab56 napisał(a):

Jest, jest...

Mało tego - obecnie sędziowie nie dyktują spalonego nawet wtedy, kiedy zawodnik podaje do swojego partnera będącego na spalonym, a po drodze piłka odbije się od gracza drużyny przeciwnej,bez żadnej intencji zagrania (np. nieudana próba zablokowania podania)! Pamiętam już niejedną bramkę uznaną przy takim odbiciu - co mnie niezmiennie dziwi.

Całkiem niedawno, nie pamiętam już, w jakim meczu, pomocnik podawał do napastnika, który był na spalonym, piłka po drodze przeszła pomiędzy nogami obrońcy. Po interwencji VAR-u okazało się, że piłka lekko dotknęła nogi tego obrońcy - gol uznany!
anakin
Legenda_mistrz LM

Postnapisał(a) anakin » 22.06.2021 05:58

marekkowalak napisał(a):Całkiem niedawno, nie pamiętam już, w jakim meczu, pomocnik podawał do napastnika, który był na spalonym, piłka po drodze przeszła pomiędzy nogami obrońcy. Po interwencji VAR-u okazało się, że piłka lekko dotknęła nogi tego obrońcy - gol uznany!

Bo w takich sytuacjach, jak i również tych z VAR-em dochodzi tzw.interpretacja sędziego. :roll:
I dopóki przepis nie będzie jasno określony np. każda ręka w polu karnym to rzut karny, dopóty będziemy oglądać to co oglądamy.
I takie kabarety jak w Premier League z rysowanymi liniami spalonego.
Nie znamy dokładnych przepisów i wytycznych dotyczących współpracy z VARem sędziego głównego.
Jestem gotów jednak się założyć, że są niejasne i dają pole do manewru w każdą stronę.

A po wczorajszym meczu kibicuję Duńczykom.
Nie miał bym nic przeciwko powtórce z 1992 r. :D
amatus1
Cromaniak

Postnapisał(a) amatus1 » 22.06.2021 22:06

Chorwacja gra dalej!!!!
yooshky
Cromaniak

Postnapisał(a) yooshky » 22.06.2021 22:07

amatus1 napisał(a):Chorwacja gra dalej!!!!

I czeka na PL
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Postnapisał(a) Janusz Bajcer » 22.06.2021 22:09

Jeśli wygrany ze Szwecją i zajmiemy 2 miejsce w grupie, to w 1/8 gramy z Chorwacją.
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 22.06.2021 22:13

Janusz Bajcer napisał(a):Jeśli wygrany ze Szwecją i zajmiemy 2 miejsce w grupie, to w 1/8 gramy z Chorwacją.

Kluczowe słowo jeśli...
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Postnapisał(a) Janusz Bajcer » 22.06.2021 22:17

Klucz jest, trzeba go wykorzystać. :idea:
marekkowalak
Cromaniak

Postnapisał(a) marekkowalak » 22.06.2021 22:50

Hrvatska się rozkręca. Raczej nie powtórzą poziomu z Rosji, bo brakuje Mandzukicia, Čorluki i Rakiticia, a w słabszej formie jest Rebić, ale dzisiaj zagrali jak naprawdę topowa drużyna. Na temat gola Modricia się nie wypowiem, bo brakuje słów na to cudo! :D :D Cały Modrić!!!

Wróżę okolice półfinału :D :D
Kiepura
Cromaniak

Postnapisał(a) Kiepura » 23.06.2021 06:12

Remis nawet ze słabą Hiszpanią to bardzo duży sukces.
Osiągnięty głównie przez walkę.
Tyle, że waleczność i ambicja to powinien być standard, a nie święto.

Słusznie prawi Lewandowski, że dziś nie jesteśmy faworytami.
Ale może powtórzy się historia z roku 1982, gdzie w trzecim meczu maszyna odpaliła :roll:
Marzenia.
coglin
Croentuzjasta

Postnapisał(a) coglin » 23.06.2021 06:42

marekkowalak napisał(a):Hrvatska się rozkręca. Raczej nie powtórzą poziomu z Rosji, bo brakuje Mandzukicia, Čorluki i Rakiticia, a w słabszej formie jest Rebić, ale dzisiaj zagrali jak naprawdę topowa drużyna. Na temat gola Modricia się nie wypowiem, bo brakuje słów na to cudo! :D :D Cały Modrić!!!

Wróżę okolice półfinału :D :D

łooo Panie, półfinał?
Z taką grą, jak przebrną 1/8 to będzie sukces - jak trafią na nas to będą mieli szanse. Zresztą potem trafiają w 1/4 na zespół 1F (Niemcy, Francja, Portugalia) i tam raczej już na 100% zakończą grę.
W sumie 1/4 to okolice półfinału :)
anakin
Legenda_mistrz LM

Postnapisał(a) anakin » 23.06.2021 08:24

Szkoda, że Szkoci nie postawili się tak jak Anglikom, byłby lepszy mecz.
Choć oczywiście cieszy awans Cro.
Półfinał?
Oj, nie, nie z taką grą.
No chyba, że zagramy razem w kolejnej rundzie....wtedy wszystko jest możliwe.

Anglia nudna ja Harry Kane. :roll:
Mam nadzieję, że odpadną, bo tego 1:0 już się nie da oglądać.

Ponieważ niektórzy się upominali o otwarcie wątku z typowaniem, po godzinie rozpoczęcia pierwszego meczu danej kolejki, przypominam z Regulaminu:

Poszczególne kolejki typujemy zbiorczo do godziny rozpoczęcia pierwszego meczu danej kolejki.
Niedopuszczalne jest przekroczenie limitu czasowego w jakiejkolwiek postaci. Godzinę ustalamy wg zegara forumowego.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Mistrzostwa Europy - komentarze - strona 45
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone