Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Mistrzostwa Europy - komentarze

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
yzedef
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) yzedef » 20.06.2021 09:11

anakin napisał(a):
Po raz kolejny pytam się co w tej kadrze robi Zieliński?
Zauważyłem, że w studiu pomeczowym rozpoczęła się misja pt " jaki ten Piotruś pożyteczny", czego efektem były wczorajsze peany nad ilością przebiegniętych przez niego kilometrów.

No właśnie też Piotrusia nie widziałem, rzadko coś pożytecznego zrobił a i proste zagrania psuł... tylko czy mamy kogoś za niego w zamian ?. Wreszcie włożyli serce i biegali, nie było źle i taktyka inna... zobaczcie jak na początku wysoko kryli, presja i nastawienie na atak co jest rzadkością w naszej drużynie... Może to jednak Sousa próbuje w nich coś przełamać ?

Modlę się aby na koniec nie wpuścił tego muła Krychowiaka bo to zawsze wielkie osłabienie.
Jak oceniacie Kozłowskiego ?, jak na wiek i taki turniej, przeciwnika grał bez kompleksów i z każdym meczem powinno być lepiej.
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 20.06.2021 09:15

yzedef napisał(a):Modlę się aby na koniec nie wpuścił tego muła Krychowiaka bo to zawsze wielkie osłabienie.
Jak oceniacie Kozłowskiego ?, jak na wiek i taki turniej, przeciwnika grał bez kompleksów i z każdym meczem powinno być lepiej.

A ja wolę Krychowiaka.
Przynajmniej walczy, a nie chodzi po tym boisku jak niedogotowany grysik. :roll:

Kozłowski?
Przecinak.
Jeżeli się mu w głowie nie poprzestawia (17 lat), będzie z niego pożytek.
Habanero
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Habanero » 20.06.2021 09:34

Cały czas zachodzę w głowę, dlaczego nie było karnego w meczu Anglia- Szkocja :roll:
Ekspert od sędziowania w tvp tłumaczył , że sędzia brał pod uwagę całokształt meczu, osobę Sterlinga i że jego decyzja się broni.
60cd08adcc796.jpg

Wczoraj nie miał żadnych wątpliwości przy faulu Modera. Sędziowanie, nawet przy varze, staję się dla mnie coraz większą zagadką :roll:
CROberto
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) CROberto » 20.06.2021 14:19

anakin napisał(a):A ja wolę Krychowiaka.
Przynajmniej walczy, a nie chodzi po tym boisku jak niedogotowany grysik. :roll:

Grzegorz - zobaczysz...
Jeśli wystawi Krychowiaka, to znowu będziemy grać w poprzek... ....i do tyłu :roll:
Krychowiakowi coś się poprzestawiało we łbie...
Myśli , że jak pomocnik defensywny - to musi podawać do własnych obrońców :wink: ( to jest szydera z mojej strony , ale zarazem - prawda )
Kiedyś grał inaczej - był sprawniejszy ,co się przekładalo na odważne i skuteczne decyzje...

Dlaczego Krychowiak ciągle upada ???
Upada wtedy, gdy rywal go ogrywa - zawsze !!!
W meczu ok 15 razy... :roll:
Dzięki temu - własne wykopyrtnięcia dopracował, do 95% skuteczności... :?

Tylko dzięki temu w jego statystyce nie pojawia się 80 % strat.
Poprawia sobie statystykę celnych podań z Glikiem i Bednarkiem ..
Już nie potrafi zagrać długiej piłki na wolne pole do skrzydłowych...
Nie zdarza mu się trafić w bramkę.... :roll:

Jest przewidywalny ,powolny ( kuc też swoje robi :mrgreen: )

Przez to , że należy do "starszyzny " wymusza by grać przez niego....
Sama jego obecność - deterninuje inny ( gorszy ) rozwój akcji...
Poprzez mankamenty które wymieniłem - jest szkodnikiem , dla zespołu - naszego....( przeciwnikom - " w to graj ")
Moder wczoraj spisał się lepiej , niż Krycha w jakimkolwiek meczu ,od 5 lat )

O ostatnim jego kluczowym podaniu pisałem przedwczoraj - Senegalczyk był happy...

ts.1
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ts.1 » 20.06.2021 14:35

Panowie chyba nieco przesadzacie x tym Krychą, zawsze był surowy technicznie co starał się nadrobić walka i charakterem co z wiekiem będzie coraz trudniejsze ale nikt na poważnie chyba nie sądzi ze dramatycznie słaby mecz że Słowacja przegraliśmy tylko przez jednego zawodnika?
Od początku graliśmy fatalnie łagodnie rzecz ujmując, od bramkarza po napastników, różnicę w nastawieniu i chęci gry można było zobaczyć wczoraj w meczu z Hiszpanią który przy odrobinie szczęścia i podjęciu walki a zarazem ryzyka gry a nie tylko jej symulowaniem czekał nas szczęśliwy finał.
W meczu z Szwecją musimy walczyć od początku do samego końca, nie ma na co czekać, im starczy remis my musimy wygrać... przedewszystkim jako drużyna obojętnie czy z Krychą czy z Lewym, musi być teamspirit i kropka
CROberto
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) CROberto » 20.06.2021 15:34

ts.1

Gdybyś czytał uważnie , to byś wyłapał że piszę, o ostatnich 5 latach...
Krychowiak skończył się po Euro 2016

Nie odnosiłem się do meczu ,ze Słowacją bo tu wszystko jest jasne ...
Zawodnik który jest wolny , słaby i zwrotny jak tramwaj - jest spóźniony i zamiast w piłkę - trafia w nogi...

Trochę grałem - temat cwaniactwa boiskowego nie jest mi obcy.
Jestem pewien , że trener Słowaków w przerwie powiedział -" gramy blisko Krychowiaka - dajcie się sfaulować, lub wpadnijcie na niego..."

To zdarzenie ustawiło mecz - niestety , nie nam...
ts.1
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ts.1 » 20.06.2021 16:39

Uważam tylko że słabo gra Krychowiaka nie jest tłumaczeniem tak słabej postawy całej drużyny, co do cwaniactwa boiskowego to żadna nowość i naprawdę nie trzeba grać ani trochę ani zawodowo żeby nie wiedzieć że zawodnik z żółta kartka albo taki który jest znany z nerwowych reakcji jest celowo prowokowany przy każdej okazji.
Twierdzisz ze Krychowiak się skończyl po euro 2016 ale każdy kolejny zawodowy trener reprezentacji go powołuje i gdzieś tam dziś w necie wyczytałem że Krychą ma zagrać że Szwecja bo potrzeba... nowej czy świeżej krwi, sam tego do końca nie rozumiem.
Na pewno nie jest to ten piłkarz co kiedyś, z tym się zgadzam ale nie sadze żeby dał radę zepsuć mecz z Słowacją gdyby repra zagrała tak jak wczoraj, ale tego już się nie dowiemy.
Pozdrawiam
Nefer
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Nefer » 20.06.2021 18:10

marekkowalak napisał(a):
Nefer napisał(a):Remis z Hiszpanią i to na jej terenie nie zdarza się często. Ale czy to Polska była taka dobra, czy Hiszpania zagrała kiepsko :?:
Meczu nie widziałem, ale słyszałem, że nasi mieli sporo szczęścia, Hiszpanie nie strzelili karnego.

Hiszpanie też mieli szczęście - Świderski trafił w słupek (tak samo jak Moreno), a Lewemu nie udało się dobić z 6 metrów (podobnie jak Moracie, tylko Lewy przynajmniej w bramkę trafił).

Polacy zagrali wczoraj na 110% swoich obecnych możliwości - z zaangażowaniem, wybieganiem i asekuracją. No i przede wszystkim byli doskonale poustawiani taktycznie. Po prostu mieli pomysł na ten mecz. Niewątpliwie na duży plus wyszedł też brak Krychowiaka i Linettyego w pierwszym składzie, zwłaszcza Krychowiaka. Z meczu na mecz rośnie Puchacz - młody chłopak, odważnie wchodził w pojedynki z Hiszpanami. Jak tylko poprawi technikę, to może być kawał grajka!

A Hiszpanie zagrali tak samo źle jak ze Szwecją. To już nie ta druga linia z Xavim, Iniestą, Xabim Alonso i Busquetsem i nie ten atak z Villą i Torresem. Wczoraj w hiszpańskiej drugiej linii grał fatalny Pedri (mnóstwo strat), a głównym napastnikiem był śmieszny Morata, który od zawsze marnuje więcej setek niż Rasiak. Z takim składem Hiszpania nie ma żadnych szans na tym Euro, a przy dobrej grze Słowaków - mogą nawet nie wyjść z grupy.

Dzięki za informację. Teraz wiem więcej. Miałem przez ostatnia dobę mało dostępu do mediów, a w tych, które słyszałem, peany pod adresem Polaków + opinie o dużym szczęściu.
Zobaczymy, jak będzie 23 ze Szwecją.
Habanero
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Habanero » 21.06.2021 10:26

Ciekawe się wydaje rozstrzygnięcie w grupie F . Pierwsze i trzecie miejsce to drabinka z Włochami i Belgią, drugie miejsce to prawdopodobnie mecz z Anglią na Wembley i Holandia w drabince. Jak myślicie będą kalkulować ?
Myślę, że drugie miejsce w tej grupie może być oczkiem uwagi. Ciekawe jak zagrają Francuzi z Portugalią.
Remis przy wygranej Niemców da im 2 miejsce. Zobaczymy :wink:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 21.06.2021 13:24

W pierwszym poście dodane zestawienia ME 2020 i Króla Strzelców.

mistrzostwa-europy-2020-typowanie-t56224.html#p2209222

Proszę sprawdzić czy wszyscy dobrze ujęci w zestawieniach. :idea:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 21.06.2021 13:32

Nieoficjalna punktacja meczów reprezentacji Polski :wink:

Alias21 - 3 pkt
amatus1 - 3 pkt
anakin - 3 pkt
Endrju - 3 pkt
Janusz Bajcer - 3 pkt
rysiek_r74 - 3 pkt
te kiero - 3 pkt
walp - 1pkt

Zwycięzca klasyfikacji zostanie Królem Polski :oczko_usmiech:
Na razie Królów jest siedmiu :D
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 21.06.2021 13:37

Aleś wymyślił. :lool:
grab56
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) grab56 » 21.06.2021 21:37

Ktoś mi wytłumaczy, dlaczego druga bramka dla Duńczyków została uznana i nikt nie protestował?
Przecież był ewidentny spalony.
yzedef
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) yzedef » 21.06.2021 21:42

grab56 napisał(a):Ktoś mi wytłumaczy, dlaczego druga bramka dla Duńczyków została uznana i nikt nie protestował?
Przecież był ewidentny spalony.

Tak samo jak nie było karnego dla Rosji.
Trafił się uparty sędzia który ma w du... VAR i nic nie będzie sprawdzał bo jest przecież nieomylny.
Na przykładzie mistrzostw widać, że jednak temat VAR-u powinien być doprecyzowany... i dać jak w tenisie możliwość trenerowi, kapitanowi np. 1-2 na połowę opcje weryfikacji decyzji na podstawie VAR.
marekkowalak
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) marekkowalak » 21.06.2021 21:56

Ale meczycho w Kopenhadze! Najlepsze z tych, które oglądałem na tym turnieju. Nie przepadam specjalnie za Danią, ale za to, co dzisiaj zagrali - czapki z głów. Ciekawe tylko, czy po takim meczu starczy im sił na Walię.

Królem strzelców na 99% zostanie Own Goal. Chłop jest w takiej formie, że spokojnie pobije rekord Platiniego! :mrgreen: :mrgreen:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Mistrzostwa Europy - komentarze - strona 44
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone