Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Mistrzostwa Europy - komentarze

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 14.06.2021 20:51

Podobało mi się jak ten niejaki Tymoteusz... biegał, gdy "kogoś tam" zmienił. Mógłby grać od początku.
A tak to obawiam się, że i z Luxemburgiem byśmy nawet dziś dostali.
Zmobilizują się chopy.
sito_zabrze
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sito_zabrze » 14.06.2021 20:54

sviva napisał(a):
alechandro napisał(a):I tak najlepiej bo powiedzą, że jesteś niewdzięcznym fanatykiem, który nie docenia rodaka Robusia. O tym co napisałeś w tym momencie, piszę od wielu lat ale osoby wynoszące go na ołtarze nadal swoje. Przez to zbrzydły mi te wątki. Włosi be - cwaniacy, cioty, cipy, symulanci etc. Hiszpanie - cudowni technicy, prawi, nieskazitelni, czyści, grający tylko fair a Robuś...no cóż, najlepszy piłkarz na świecie i zero polemiki. Ale przychodzi poważny turniej, gra w drużynie ogórków i najlepszego piłkarza na świecie nie widać ale co on może biedny zrobić, czterech nóg przeca nie ma.

Tak wiem, wiem ale spływa to po mnie mili Panowie :wink:

Co osiągnął Lionel Messi?

Praktycznie nic.... :roll: :roll: :roll:

Mistrzostwa świata
srebro Brazylia 2014

Copa América
srebro Wenezuela 2007
srebro Chile 2015
srebro Stany Zjednoczone 2016
brąz Brazylia 2019

Letnie igrzyska olimpijskie
złoto Pekin 2008

Mistrzostwa Świata U-20
złoto Holandia 2005

Mistrzostwa Ameryki Południowej U-20
brąz Kolumbia 2005
Ostatnio edytowano 14.06.2021 21:02 przez sito_zabrze, łącznie edytowano 1 raz
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 14.06.2021 21:00

Wymieniłeś bardzo silne osobowości, do których Robusiowi daleko. Nie musieli osiągnąć sporo z drużynami narodowymi ale przynajmniej podrywali zespół do walki, brali ciężar gry na siebie, motywowali i dawali bodziec do gry. Hagi, Cantona, Weah, Roger Milla, Drogba to byli liderzy, spróbowaliby nie walczyć. A Ronaldo kiedy stał przy boku i cały mecz motywował swoja Portugalię ? Nie mamy co porównywać, to byli liderzy na boisku i poza nim, reszta szła pokornie za nimi, u nas nie ma nawet walki bo najlepszy piłkarz na świecie bezradnie rozkłada ręce i chowa się za rywalami. To odbija się na całej drużynie, która patrzy na swojego kapitana
CROberto
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) CROberto » 14.06.2021 21:39

alechandro napisał(a):Wymieniłeś bardzo silne osobowości, do których Robusiowi daleko.....

Z całokształtu Twoich wypowiedzi, w wątkach piłkarskich mogę stwierdzić , że wiedzę masz rozległą i się znasz......

Natomiast......kompletnie jesteś - nieobiektywny...
....i możesz być , a inni mogą się z tym nie zgadzać...
Masz swoich faworytów ,którym wybaczysz wpadki...
Masz odstrzelonych których nie docenisz po dokonaniach ,czy rekordach...

Lewandowski, w reprezentacji jest takim samym pechowcem ,jak R.Gigs ( może odrobinę mniejszym)
Lub z innej beczki - jak Małysz w drużynie...
Mogę rozwinąć temat ,ale po co ?

Wiesz o co chodzi...

No dobra...
To, w drugą stronę...

Jakie osiągnięcia miałby Lewandowski kontra Messi...
CR7...
Neymar...
Klose
Torres

itd.....

Gdyby zrobić roszady... :?: :!:
Lewy by święcił triumfy , a tamci zapłakali by sięna śmierć w naszej kadrze...

Przykład jest też dla Przedmówców...
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 14.06.2021 21:50

Jak na razie Hiszpania i Szwecja po punkciku dają trzem typerom z cyferkami w nicku.
sito_zabrze
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sito_zabrze » 14.06.2021 21:58

Szwedzi i Hiszpanie zagrali pod nas.... :lool: :lool: :lool:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 14.06.2021 22:05

Przed meczami w grupie śmierci :smo:
Wirtualne podium:

Alias21 - 16 pkt

greenrs - 10 pkt

Krzysztof i Lidia - 9 pkt
marko350 - 9 pkt
razpol - 9 pkt
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 14.06.2021 22:11

Chyba jeszcze marko350 łapie się na wirtualne podium. :wink:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 14.06.2021 22:14

Dopisany :idea:
amatus1
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) amatus1 » 14.06.2021 22:25

alechandro napisał(a):Wymieniłeś bardzo silne osobowości, do których Robusiowi daleko. Nie musieli osiągnąć sporo z drużynami narodowymi ale przynajmniej podrywali zespół do walki, brali ciężar gry na siebie, motywowali i dawali bodziec do gry. Hagi, Cantona, Weah, Roger Milla, Drogba to byli liderzy, spróbowaliby nie walczyć. A Ronaldo kiedy stał przy boku i cały mecz motywował swoja Portugalię ? Nie mamy co porównywać, to byli liderzy na boisku i poza nim, reszta szła pokornie za nimi, u nas nie ma nawet walki bo najlepszy piłkarz na świecie bezradnie rozkłada ręce i chowa się za rywalami. To odbija się na całej drużynie, która patrzy na swojego kapitana

W dużej mierze się z Toba zgodzę, mam wrażenie, ze Lewy nie ma takiej przywódczej osobowości co wymienieni przez Ciebie zawodnicy, ponadto uważam, że Ci zawodnicy byli w stanie "pociągnąć" sami mecz, tak samo Messi czy Ronaldo a Lewy już nie...na niego musi grać drużyna wtedy widać jego wartość a jest oczywiście duża.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 14.06.2021 22:35

Tego nie kwestionuję ale z tego samego powodu nie uważam go za wybitnego, po prostu dobry napastnik wykorzystujący to co mu wypracują ale wybitny ?. Zapomniałem jeszcze o Romario i Stoiczkowie. Bułgar reprezentację miał przeciętną ale jego charyzma i wola walki udzielała się całej drużynie, nie było odpuszczania. Romario przed meczem potrafił balować całą noc ale nikomu to nie przeszkadzało gdyż po jego występie nie było czego zbierać z murawy. Potrafił sam pozamiatać murawę na którą przyjechał wprost z klubu nocnego.
mahum
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) mahum » 14.06.2021 22:39

Za Stoiczkowa reprezentacja Bułgarii była przeciętna? Uważam, że miała lepszych piłkarzy niż my mamy obecnie. Takich Rybusów czy Frankowski w Europie jest na pęczki, w każdej lidze. Robert Lewandowski nie ma z kim grać. Jest jak siódmoklasista na wf w 3A.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 14.06.2021 22:57

Ale teraz pojechałeś :lol:
Posiadanie piłkarzy lepszych niż obecna reprezentacja Polski to żadna sztuka dlatego zdania na temat tamtej Bułgarii nie zmienię. Przeciętna drużyna, która braki nadrabiała zaangażowaniem i wolą walki. No i miała wodza Christo, który wiedział jak poderwać kolegów w trudnych momentach.
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 15.06.2021 07:19

Dobrze, że pamiętam 82r i MŚ w Hiszpanii, bo chyba nie będzie mi dane oglądać drugich takich. :(

Dziś Francja - Niemcy.
Mam nadzieję, że ten mecz nie rozczaruje.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 15.06.2021 07:25

Nieoficjalna punktacja meczów reprezentacji Polski :wink:

Alias21 - 3 pkt
rysiek_r74 - 3 pkt

Mam nadzieję, że meczów będzie więcej niż trzy.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Mistrzostwa Europy - komentarze - strona 36
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone