Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Minął dzień

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
ebolec
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ebolec » 15.02.2011 21:05

Dziś jest taki dzień, kiedy jestem starszy o rok jak wczoraj :? Latka lecą...tzn moje dzieci się starzeją :wink:
Carpe diem...
Nadialena
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Nadialena » 16.02.2011 08:38

Ebolec, znaczy że urodziny miałeś? no to STO LAT!!!
ebolec
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ebolec » 16.02.2011 18:39

Nadialena napisał(a):Ebolec, znaczy że urodziny miałeś? no to STO LAT!!!

Dziękuję :D

A więc jako nieco starszy już mężczyzna :wink: , doświadczony życiem :wink: , podaję za Wiesławem Myśliwskim, który w "Traktacie o łuskaniu fasoli" tak oto scharakteryzował okres dla mnie już miniony-młodość:
"W tym wieku może się wielu rzeczy nie rozumie, za to czuje się głębiej, niżby się rozumiało."

Muszę jednak trzymać się na baczności, bo jak z kolei napisał Jan Izydor Sztaudynger o okresie, w który wkraczam:
"O łotrze stary, stary łotrze, im młodsza się o ciebie otrze, tym do niej robisz oczy słodsze."

I na koniec za Leopoldem Staffem w wierszu Młodość:
"Już? Tak prędko? Co to było?

Coś strwonione? Pierzchło skrycie?

Czy się młodość swą przeżyło?

Ach, więc to już było ... życie"

Coś w tym jest... :idea:
ebolec
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ebolec » 17.02.2011 20:26

Moja kochana żona znalazła "Walentynkę", którą zrobiłem dla niej w 1996 roku...Fajnie jest powspominać...
Wtedy wszystko było inne, bardziej "burzliwe" w porównaniu do obecnego ustatkowanego trybu życia.
Miłego wieczoru... :wink:
ebolec
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ebolec » 18.02.2011 18:19

Dosłownie ręce opadają patrząc na obłudę na świecie...
Dzisiaj nie chce mi się już nic wiecej pisać....I dobrze :!:

No , a nie pisałem wyżej . Doczepił się taki jeden erotoman-kogucik do mnie zamiast wybrać się na targi turystyczne w Sosnowcu :idea:
ebolec
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ebolec » 21.02.2011 20:42

Przesilenie wiosenne postępuje, to widać...Mogłaby wreszcie zima odejść do skojarzeń.
"Wiosna, wiosna, wiosna, ach - to Ty!"zgodnie z tytułem tematu na cro.pl
Tak wiem, trzeba jeszcze poczekać- uzbroić się w cierpliwość.
Mam nadzieję, że maslinka się nie pogniewa za wklejenie jej zdjęcia 8)
Obrazek
ebolec
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ebolec » 24.02.2011 21:37

Pewien user znów ...
znamy jednak takich malkontentów
i nic sobie nie robimy z tych jego "wtrętów".

Dobranoc wszystkim

PS.Malkontent-człowiek niezadowolony ze wszystkiego, doszukujący się wad we wszystkim i wszystkich (za pl.wiktionary.org)
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 25.02.2011 14:41

agnieszka-bg napisał(a):Jak zamówiłeś fresk u Michała Anioła,to tak Cię podsumował :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
...

Taka struktura na tynku ;)
agnieszka-bg napisał(a):...Aż mam dreszcze, bo czeka nas malowanie latem - brudno od kominka :cry: :cry:

Zrób kominek i kawałek najbliższej kominkowi ściany w stiuku weneckim, może nie najtańsze ale za to masz święty spokój z malowaniem... przecierasz tylko szmatką od czasu do czasu 8)
ebolec
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ebolec » 25.02.2011 18:03

Leszek Skupin napisał(a): Zrób kominek i kawałek najbliższej kominkowi ściany w stiuku weneckim, może nie najtańsze ale za to masz święty spokój z malowaniem... przecierasz tylko szmatką od czasu do czasu 8)[/color][/i][/b]

Na ścianach w pokoju kominkowym miałem od ponad 10lat korek, w tym roku robimy remont tego pokoju i ponownie "wykończymy" go korkiem. Korek fajnie się prezentuje, jest trwały i można go czyścić lekko zwilżoną szmatką
AndrzejJ.
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndrzejJ. » 25.02.2011 19:06

ebolec napisał(a):Na ścianach w pokoju kominkowym miałem od ponad 10lat korek, w tym roku robimy remont tego pokoju i ponownie "wykończymy" go korkiem. Korek fajnie się prezentuje, jest trwały i można go czyścić lekko zwilżoną szmatką

I można miękko obijać się o ścianę jak cię ktoś o nią rzuca.Ty ebolec masz fajne pomysła. :D
ebolec
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ebolec » 25.02.2011 19:12

AndrzejJ. napisał(a): I można miękko obijać się o ścianę jak cię ktoś o nią rzuca.Ty ebolec masz fajne pomysła. :D

KRÓTKO I TREŚCIWIE- WYPAD Z TEGO WĄTKU :!:
AndrzejJ.
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndrzejJ. » 25.02.2011 19:20

ebolec napisał(a):
AndrzejJ. napisał(a): I można miękko obijać się o ścianę jak cię ktoś o nią rzuca.Ty ebolec masz fajne pomysła. :D

KRÓTKO I TREŚCIWIE- WYPAD Z TEGO WĄTKU :!:

Spokojnie ! Mam jeszcze dwieście postów. :D Tyle ty napisałeś w moich wątkach i na mój temat. :D
AndrzejJ.
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndrzejJ. » 25.02.2011 20:28

ebolec napisał(a):[Spróbuj modzie udowodnić, co obrażliwego jest w wyrażeniu : user- pierdoła na "A".
Chyba nie rozumiesz słowa pierdoła, więc odsyłam ciebie tutaj http://pl.wiktionary.org/wiki/pierdo%C5%82a
Pisałem w znaczeniu przykładu (1.1) tj:"Jasio to straszny pierdoła. Rozmowy z nim zawsze mnie nudzą.":

ebolec to pierdoła :D
ebolec
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ebolec » 25.02.2011 20:53

Niech moją odpowiedzią na twoje AndrzejJ. zaczepki będzie ta emotikona Obrazek

Żywię nadzieję, że wiesz co ona oznacza...
AndrzejJ.
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndrzejJ. » 25.02.2011 20:57

ebolec napisał(a):Niech moją odpowiedzią na twoje AndrzejJ. zaczepki będzie ta emotikona Obrazek

Żywię nadzieję, że wiesz co ona oznacza...

jesteś też w temacie i ty możesz zostać burakiem :D fajnie piszesz ..........u :D
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.