Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Mechanik - Pula

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
arecki2
Autostopowicz
Mechanik - Pula

Nieprzeczytany postnapisał(a) arecki2 » 02.07.2009 19:58

Chciałbym przestrzec wszystkich przed korzystaniem z usług jednego z serwisów samochodowych w Puli. Tuż przed wyjazdem z Cro okazało się, że wycieka mi olej ze skrzyni biegów. Diagnoza - uszkodzony simering skrzyni biegw. Serwis Renault w Puli - nieczynny (piątek po południu) aż do poniedziałku. Sobota- koniec pobytu w apartamencie. Nie chcąc ryzykować jazdy ponad 1000 km z cieknącym olejem udalem sie do mechanika w Puli (naprzeciw serwisu Renault). Dogadałem sie z gościem, że wymieni mi simering i doleje olej. Cena - 1000 Kuna. Trochę dużo , ale cóż. W sobotę rano podstawiłem auto, po południu ok. 16 odebrałem . Cena urosła do 1100 Kuna. Mechanik zapewnia, że wszystko jest ok, simering wymieniony, uszczelniony silikonem. W Polsce zaglądam przezornie do znajomego mechanika. Łapie sie za głowę słysząc o kosztach. Stawia auto na kanal. I cóz sie okazuje ? Simering nie jest wymieniony, tylko nieudolnie zalepiony silikonem, olej cieknie dalej.
W Puli i okolicach gości sporo Polaków, więc radzę im ,aby nie korzystali z uslug tego "fachowca" : Andreas Servis, ul. Mutilska 105, Pula (naprzeciw salonu Renault).
A tak przy okazji: czy ktoś miał podobną przygodę i czy można taką sytuację zgłosić np. mailem do jakichś chorwackich ,nie wiem, urzędów, rzeczników czy biur ? I czy jest jakaś szansa na odzyskanie choć części pieniędzy za nieudolnie wykonaną usługę ?
Pozdrawiam
Bahama
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bahama » 02.07.2009 20:23

Jak masz jakieś kwity, faktury to wal do rzeczoznawcy i do sądu gościa !
A tak realnie to nie mam pojęcia jak z Chorwacją jest m, bo w Uni to by się załatwiło...
gospodarz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) gospodarz » 02.07.2009 20:24

W takiej sytuacji jednak przydałby Ci się jakiś moto-assistance.
piotr62
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotr62 » 03.07.2009 11:55

gospodarz napisał(a):W takiej sytuacji jednak przydałby Ci się jakiś moto-assistance.

jak sobie wyobrażasz ich pomoc w tej sytuacji?
P.
adikos
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) adikos » 03.07.2009 16:54

ja bym postapil tak ze pojechalbym do PZM-ot poprosilbym o niezaleznego rzeczoznawce w celu zrobienia ogledzin jakosci wykonanej uslugi i wyliczeniu kosztu naprawy wg cennika na przyklad Audatex majac ten kosztorys wyslalbym go do warsztatu w sprawie ugody polubownej jezeli to nie pomoze mozesz poprosic PZM-ot o pomoc w odzyskaniu naleznosci (istnieja tez prywatne stowarzyszenia rzeczoznawcow ktore chetniej niz PZM-ot pomoga)ale czy gra jest warta swieczki , to wszystko sa koszty,czas i nerwy
powodzenia :)
gospodarz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) gospodarz » 04.07.2009 22:47

piotr62 napisał(a):
gospodarz napisał(a):W takiej sytuacji jednak przydałby Ci się jakiś moto-assistance.

jak sobie wyobrażasz ich pomoc w tej sytuacji?
P.

Może tak-dzwonisz, szukają Ci czynnego warsztatu, nierzetelnego wykonanie bierze na siebie ubezpieczyciel, ew. od niego dochodzisz roszczeń.

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone