Chciałbym przestrzec wszystkich przed korzystaniem z usług jednego z serwisów samochodowych w Puli. Tuż przed wyjazdem z Cro okazało się, że wycieka mi olej ze skrzyni biegów. Diagnoza - uszkodzony simering skrzyni biegw. Serwis Renault w Puli - nieczynny (piątek po południu) aż do poniedziałku. Sobota- koniec pobytu w apartamencie. Nie chcąc ryzykować jazdy ponad 1000 km z cieknącym olejem udalem sie do mechanika w Puli (naprzeciw serwisu Renault). Dogadałem sie z gościem, że wymieni mi simering i doleje olej. Cena - 1000 Kuna. Trochę dużo , ale cóż. W sobotę rano podstawiłem auto, po południu ok. 16 odebrałem . Cena urosła do 1100 Kuna. Mechanik zapewnia, że wszystko jest ok, simering wymieniony, uszczelniony silikonem. W Polsce zaglądam przezornie do znajomego mechanika. Łapie sie za głowę słysząc o kosztach. Stawia auto na kanal. I cóz sie okazuje ? Simering nie jest wymieniony, tylko nieudolnie zalepiony silikonem, olej cieknie dalej.
W Puli i okolicach gości sporo Polaków, więc radzę im ,aby nie korzystali z uslug tego "fachowca" : Andreas Servis, ul. Mutilska 105, Pula (naprzeciw salonu Renault).
A tak przy okazji: czy ktoś miał podobną przygodę i czy można taką sytuację zgłosić np. mailem do jakichś chorwackich ,nie wiem, urzędów, rzeczników czy biur ? I czy jest jakaś szansa na odzyskanie choć części pieniędzy za nieudolnie wykonaną usługę ?
Pozdrawiam

.png)
.png)
.png)