napisał(a) sdolas » 08.06.2015 19:32
robert22313 napisał(a):- też brałeś ten z lidla?
- jeden model płetw obsługuje aż 4 rozmiary stopy? jak to możliwe? jest jakaś regulacja?
- czy płetwy zakrywają pięty?
- jak oceniasz jakość maski? dobrze dopasowana?szybka ze szkła czy plastiku?
- rurka ma dolny zawór?
- tak, w lidlu
- jest regulacja długości !!! i to bardzo skuteczna, b łatwo się zaciąga i popuszcza, super rozwiązanie z szybkim zatrzaskiem, ułatwia to zdejmowanie
- nie zakrywają pięt bo nie typ "kalosz" tylko z paskiem, czyli pasek obejmuje piętę
- maska, miękka, dobrze przylega, szybka raczej szkło sądząc po wadze.
- rurka z dwoma zaworami, dolny i górny
Crocodyl napisał(a):Może kupiłeś "pomieszany" zestaw a płetwy masz od 38-41 (zerknij na podeszwę tam są rozmiary). Nie wiem jaką masz stopę ale jeśli w 42-46 mieszczą się do połowy

to gdzie kupujesz buty

Te płetwy są naprawdę spore (noszę 42, wkładam nogę w butach do wody, dociągam paskami i jest OK a krążenie nie ustaje.
Mam rozmiar 44, raczej standard

Jedno jest pewne, płetwy koniecznie trzeba przymierzyć.
Te 42-46 dla mnie na długości pasują, mam wąską stopę czyli wchodzą za głęboko i mam zdecydowanie za dużo luzu na bokach.
Właśnie kupiłem te 38-41, zdecydowanie ciaśniej obejmują stopę. Są idealne. Maska i rurka w zestawie jest taka sama.
Być może gdyby do tych większych założyć buty do wody jak wspomniałeś wyżej to może i by pasowały, ale jakoś na gołej stopie płetwa leży pewniej i sztywniej.
Juto jak zdążę to testy na mokro