W koncu chwila czasu wiec opisze moj pobyt w Marusici.Spedzilismy tam ogolem 4 dni.Bylo bardzo przyjemnie ale...no wlasnie.Moze najpierw plusy.Marusici jest zdecydowanie dla ludzi lubiacych cisze i spokoj.Prywatne plaze, z prysznicami, totaletami, miejscem do grillowania, kuchnia i schowkiem na sprzet plazowy.Ogolnie rewelacja.Jest plaza zwirowa, taka "w sam raz", sa tez pomosty do skakania do wody, sama woda bardzo fajna, czyta i ciepla, nie zauwazylem czegos co bym mi sie tam nie podobalo.Zejscie do plazy-161 schodkow, coz idzie spe przyzwyczaic, mlodzi jestesmy, nie narzekamy
Zamieszkalismy w villi o milej nazwie Danica.Apartman przygotowany na nasz przyjazd, wszystko ok na pierwszy rzut oka.Wlascicielka mila, z otwartymi ramionami i calusami nas przyjela.Myslelismy ze jest to dobry wybor.I byl ale nie do konca.Juz w tym samym dniu zazyczylem sobie rolke papieru w toalecie ktorego nie bylo-sami nie mielismy, wiec niesmialo poprosilem.Pani robila laske jakbym conajmniej prosil o zloty papier.Na drugi dzien pani zwrocila nam uwage, ze fajnie by bylo jakby smieci wyrzucac do kontenera przy...drodze glownej Split-Dubrovnik.
W miedzyczasie padla tv sat, dzialal tylko jeden kanal, swiatlo na tarasie mimo moich prosb nie zostalo w ciagu 4 dni naprawione i kolacje jedlismy na czuja.
Na koniec badz co badz bardzo fajnego u niej bytowania, wystawila nam rachunek na ...237EUR.Mialo byc 50EUR/dzien czyli 200.skad roznica?5EUR dziennie klima, ktora miala byc w cenie(pani powiedziala zebysmy sie i tak cieszyli bo mamy parking za...free!) 10EUR za sprzatanie(nawiasem mowiac nikt u mnie nie sprzatal w ciagu tych 4 dni wiec nie bardzo rozumiem ten haracz) i wreszcie 7EUR ...taxa.
Bylem drugi raz w Chorwacji.Miejsce jest bajeczne ale serwis do bani.Nie jestem czlowiekem z buszu i wiele miejsc juz zwiedzilem.Jednak zeby mi ktos wydzielal rolke papieru za 1KN czy sugerowal wozenie smieci do konterenrow to chyba jakies nieporozumienie.
Opisalem to wszystko corce tej pani ktora odbiera @ ale od 3 tygodni jest cisza wiec postanowilem to opisac na tym forum
Powiem szczerze, ze chetnie wybiore sie w przyszlym roku w tamte tereny ale do villi danica juz raczej nie podjade

Nie czuje sie jeleniem ale szarpac o 30EUR tez sie z kobieta nie bede.po prostu ostrzege innych a wnioski wyciagnijmy sami.
pozdrav!
ps.zamieszcze zdjecia z Marusici do konca tygodnia.