Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Marusici

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Marcin29
Croentuzjasta

Postnapisał(a) Marcin29 » 21.08.2007 23:59

rentier napisał(a)::D to świetnie ..na pewno się spotkamy. Do zobaczenia w Marusici.Jadę z moją rodziną (2+1) do villi pim.

witajcie.wrocilem wlasnie z riwiery makarskiej i spedzilem 4 dni w willi danica w marusici 15.08-19.08.jest dzisiaj pozno i padam ale jutro napisze pare slow o tym co tam zobaczylem i o willi tez nie omieszkam napisac.moze sie widzielismy Aneta?...jak wrocisz napisz...!! :wink:
faziolot
Cromaniak

Postnapisał(a) faziolot » 22.08.2007 14:19

Bardzo jestem ciekaw waszych spostrzeżeń, tym bardziej iż dotarły do mnie wieści o zanieczyszczonej wodzie na jednej z plaż w Marusici w wyniku budowy na skarpie.
AnetaA
Cromaniak

Postnapisał(a) AnetaA » 28.08.2007 17:22

Byłam i już wróciłam niestety :cry: Mimo wszelkich obaw było naprawdę fajnie, tylko dlaczego nie napisali,że te 80 m do plaży to w pionie??? :wink:
Fakt jednego dnia naniosło trochę jakiegoś brudu ale długo nie trwało i już sobie gdzieś dalej odpłynął. Plaża całkiem fajna, przynajmniej ta na której my leniowaliśmy.Brudu i gruzu jak na fotkach serwowanych wcześniej raczej nie widziałam.Polaków mnóstwo, więc może i gdzieś sie spotkaliśmy.Później coś skrobnę o samym apartamencie.
Marcin29
Croentuzjasta

Postnapisał(a) Marcin29 » 30.08.2007 11:25

AnetaA napisał(a):Byłam i już wróciłam niestety :cry: Mimo wszelkich obaw było naprawdę fajnie, tylko dlaczego nie napisali,że te 80 m do plaży to w pionie??? :wink:
Fakt jednego dnia naniosło trochę jakiegoś brudu ale długo nie trwało i już sobie gdzieś dalej odpłynął. Plaża całkiem fajna, przynajmniej ta na której my leniowaliśmy.Brudu i gruzu jak na fotkach serwowanych wcześniej raczej nie widziałam.Polaków mnóstwo, więc może i gdzieś sie spotkaliśmy.Później coś skrobnę o samym apartamencie.

Aneta w ktorym apartmanie bylas?widzialem jakies auta na PO***** pewnie sie minelismy :wink:
ogolnie jestem zadowolony z plazy zatoczek i wody, no i tej prywatnosci jakby ni ebylo to nie Brela gdzie jeden na drugim lezy 8O
insza sprawa to warunki w apartmanie a konkretniej pieniazki ktore wyszly wyzsze niz mialy byc ale to juz inna historia...

pozdrav :wink:
AnetaA
Cromaniak

Postnapisał(a) AnetaA » 01.09.2007 22:42

Apartament Silvana-wszystko było tak jak uzgodniliśmy, żadnych przykrych niespodzianek.Byliśmy granatowym scenikiem-być może się widzieliśmy, bo była duża rotacja Polaków
Marcin29
Croentuzjasta

Postnapisał(a) Marcin29 » 19.09.2007 10:16

W koncu chwila czasu wiec opisze moj pobyt w Marusici.Spedzilismy tam ogolem 4 dni.Bylo bardzo przyjemnie ale...no wlasnie.Moze najpierw plusy.Marusici jest zdecydowanie dla ludzi lubiacych cisze i spokoj.Prywatne plaze, z prysznicami, totaletami, miejscem do grillowania, kuchnia i schowkiem na sprzet plazowy.Ogolnie rewelacja.Jest plaza zwirowa, taka "w sam raz", sa tez pomosty do skakania do wody, sama woda bardzo fajna, czyta i ciepla, nie zauwazylem czegos co bym mi sie tam nie podobalo.Zejscie do plazy-161 schodkow, coz idzie spe przyzwyczaic, mlodzi jestesmy, nie narzekamy :wink:
Zamieszkalismy w villi o milej nazwie Danica.Apartman przygotowany na nasz przyjazd, wszystko ok na pierwszy rzut oka.Wlascicielka mila, z otwartymi ramionami i calusami nas przyjela.Myslelismy ze jest to dobry wybor.I byl ale nie do konca.Juz w tym samym dniu zazyczylem sobie rolke papieru w toalecie ktorego nie bylo-sami nie mielismy, wiec niesmialo poprosilem.Pani robila laske jakbym conajmniej prosil o zloty papier.Na drugi dzien pani zwrocila nam uwage, ze fajnie by bylo jakby smieci wyrzucac do kontenera przy...drodze glownej Split-Dubrovnik. 8O
W miedzyczasie padla tv sat, dzialal tylko jeden kanal, swiatlo na tarasie mimo moich prosb nie zostalo w ciagu 4 dni naprawione i kolacje jedlismy na czuja.
Na koniec badz co badz bardzo fajnego u niej bytowania, wystawila nam rachunek na ...237EUR.Mialo byc 50EUR/dzien czyli 200.skad roznica?5EUR dziennie klima, ktora miala byc w cenie(pani powiedziala zebysmy sie i tak cieszyli bo mamy parking za...free!) 10EUR za sprzatanie(nawiasem mowiac nikt u mnie nie sprzatal w ciagu tych 4 dni wiec nie bardzo rozumiem ten haracz) i wreszcie 7EUR ...taxa.

Bylem drugi raz w Chorwacji.Miejsce jest bajeczne ale serwis do bani.Nie jestem czlowiekem z buszu i wiele miejsc juz zwiedzilem.Jednak zeby mi ktos wydzielal rolke papieru za 1KN czy sugerowal wozenie smieci do konterenrow to chyba jakies nieporozumienie.
Opisalem to wszystko corce tej pani ktora odbiera @ ale od 3 tygodni jest cisza wiec postanowilem to opisac na tym forum

Powiem szczerze, ze chetnie wybiore sie w przyszlym roku w tamte tereny ale do villi danica juz raczej nie podjade :cry: Nie czuje sie jeleniem ale szarpac o 30EUR tez sie z kobieta nie bede.po prostu ostrzege innych a wnioski wyciagnijmy sami.

pozdrav!

ps.zamieszcze zdjecia z Marusici do konca tygodnia.
rentier
Globtroter

Postnapisał(a) rentier » 19.09.2007 11:41

Ja i moja rodzina byliśmy bardzo zadowoleni z warunków jakie zastaliśmy w villi pim w terminie od 18.09.2007-1.09.2007. Wszystko było w porządku (nawet papier toaletowy był tam gdzie potrzeba.) Cena jaką ustaliliśmy przed wyjazdem nie zmieniła się i nie było żadnych dopłat. Właściciele przemili. Szczególni ciepło wspominamy Pitera . Nie korzystaliśmy z klimatyzacji ponieważ przywiozłem z polski swój wentylator który zupełnie wystarczał na te temperatury. Mieliśmy obawy co do stanu technicznego klimatyzacji. Moi znajomi ostrzegali aby nie korzystać z przestarzałych klimatyzacji które z racji oszczędności są nie odpowiednio serwisowane co jest najczęstszą przyczyną różnych chorób które potrafi skutecznie zepsuć wakacje. Na miejscu okazało się że instalacja klimatyzacji jest nowo założona ale i tak z nie j nie korzystaliśmy. Wentylator wystarczał.. sama miejscowości jest doskonałą bazą wypadową do pobliskich miejscowości. Pisak, Brela. Makarska, Omiś Split Trogir. My sami zorganizowaliśmy wraz ze znajomymi wypady samochodami na wyspe Brać oraz Hvar. Zakupy robiliśmy w Omisiu w Studencku gdzie można było płacić kartą i tam też wypłacaliśmy kuny z bankomatu. Przelicznik OK. Było kilka niedogodności np. silny wiatr w nocy który zdarzył się parokrotni potrafił swoim dźwiękiem i skokami ciśnienia rozbudzić w nocy. Męczące też jest schodzenie „stromiznom” do kamienisto plaży. Te niedogodności rekompensowała w całości widoki jakie zobaczyliśmy w dzień i w nocy (była jedna burza podczas której udało mi się sfotografować pierwszy raz rozbłysk pioruna.- niesamowite zdjęcie.. Góry Biokowa które witały mnie co rana. Przezroczysta i dosyć ciepła woda w Jordance to coś to wspomina do dziś z nostalgią. Ogólnie pisząc polecam te rejon bo i Mimice są też piękne i widziałem tam ładne apartamenty. W przyszłym roku wybieram się w inny rejon Chorwacji dalej na południe. Pozdrowienia dla AndyPl którego poznałem na plaży :D
Marcin29
Croentuzjasta

Postnapisał(a) Marcin29 » 19.09.2007 12:20

Przyjacielu czy masz jakies zdjecie ten villi ale zrobione od strony morza?ciekaw jestem gdzie ona sie znajduje.dzisiaj wieczor wkleje fotografie mojego autorstwa to porownamy sobie gdzie to sie wakacjonowalismy :wink:

ah i jeszcz ejedno-co do urokow Marusici nie ma watpliwosci ze jest super i tak jak powiedziales jest bliziutko do Splitu, Omisa, Baski Vody, Breli, Makarskiej jak rowniez jest dobry punkt wypadowy w kierunku na Imotski (kolorowe jeziora) i BiH (Medjugorje i Mostar)
AnetaA
Cromaniak

Postnapisał(a) AnetaA » 19.09.2007 12:28

Przykro Marcinie, że tak trafiłeś.My jesteśmy zadowoleni,wszystko było tak jak uzgodniliśmy.Taksa i klima w cenie,płaciliśmy 80 euro za apartament dla 7 osób.Wystrój owszem może i wczesny Gierek (jak to ktoś wcześniej określił), ale to przecież nie o to chodzi (ja raczej na tym punkcie jestem raczej wrażliwa i musi być ładnie, a wytrzymałam).Pani Silvana bardzo miła,choć problem z porozumiewaniem się - ani po angielsku ani po niemiecku,ale jakoś daliśmy radę.Byliśmy praktycznie dwa tygodnie, po 7 dniach wymiana pościeli i ręczników,papieru też wystarczyło na cały pobyt :wink: Dwa razy wyskoczyły korki i nie było prądu, ale dosłownie tylko przez chwilę, bo nasza gospodyni zaraz wskoczyła w samochód, pognała do Omisia i sprawę załatwiła.Widoki naprawdę przepiękne,miejscowość nam jak najbardziej odpowiadała-cicho i spokojnie,plaża również super.Postaram się zamieścić obszerniejszą relacje z pobytu i tam zamieszczę zdjęcia.(Może wykorzystam chorobę i zrobię to w najbliższych dniach) pozdrawiam :D
rentier
Globtroter

Postnapisał(a) rentier » 19.09.2007 12:46

Marcin29 napisał(a):Przyjacielu czy masz jakies zdjecie ten villi ale zrobione od strony morza?ciekaw jestem gdzie ona sie znajduje.dzisiaj wieczor wkleje fotografie mojego autorstwa to porownamy sobie gdzie to sie wakacjonowalismy :wink:

ah i jeszcz ejedno-co do urokow Marusici nie ma watpliwosci ze jest super i tak jak powiedziales jest bliziutko do Splitu, Omisa, Baski Vody, Breli, Makarskiej jak rowniez jest dobry punkt wypadowy w kierunku na Imotski (kolorowe jeziora) i BiH (Medjugorje i Mostar)

hmm :roll: tu jest mały problem.. Zrobiłem dużo zdjęć ale tak się złożyło że wszystko obfotografowałem lecz pominąłem budynek z zewnątrz. Postaram się tobie opisać to miejsce. Villa pim znajduje się na końcu schodów betonowych które miały początek przy przystanku autobusowym na głównej drodze tzw Jordance. Charakterystyczne tej willi było to że nie miało wykończonego dachu dachówka i wystawały pręty zbrojeniowe. Wygląd zewnętrzny nie był za bardzo –urokliwy- ale w srodku było OK. Schody były wyłożone marmurem. Jest jej zdjęcie nie zabardzo dokładne na stronie www.marusici.com.
Jesli chcesz to przesle tobie kilka zdjęć na emaila są na nich częściowo widoczne elementu budynku tj widok z balkonu na parking i inne wille, morze ,zejście na plaże, wyspy i góry.
Adam.B
Cromaniak

Postnapisał(a) Adam.B » 19.09.2007 13:35

Pani robila laske jakbym conajmniej prosil o zloty papier.

Marcinie :) już Janusz :) B pisał że jest różnica między robieniem laski a łaski ;) heheh

hiihih :) :D :lol: :papa: Pozdrawiam ;)
Marcin29
Croentuzjasta

Postnapisał(a) Marcin29 » 19.09.2007 13:55

oh Ty zartownisiu jeden Ty! :wink:
ja tu o powaznych sprawach a Ciebie jakies smieszne sprawy naszly :wink:
Adam.B
Cromaniak

Postnapisał(a) Adam.B » 19.09.2007 13:57

heh :D :wink:
rentier
Globtroter

Postnapisał(a) rentier » 19.09.2007 15:43

adam11 napisał(a):Pani robila laske jakbym conajmniej prosil o zloty papier.

Marcinie :) już Janusz :) B pisał że jest różnica między robieniem laski a łaski ;) heheh

hiihih :) :D :lol: :papa: Pozdrawiam ;)

:D hi :D hi aż prawie oplułem ekran :wink:
Adam.B
Cromaniak

Postnapisał(a) Adam.B » 19.09.2007 16:22

:D
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne