Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Małysz...

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Raul73
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Raul73 » 26.03.2011 18:41

Boże, co to miało być? Oglądam ten benefis i tak sobie myślę, że chyba nie o to Adamowi chodzilo. Kibice super poziom, skoczkowie też (myślę że skoczą), ale ten cyrk jaki urządziły media i pseudogwiazdy jest żałosny. Jedynka tydzień temu w Planicy wzniosła się na szczyty swoich możliwości, ale na dzis już nie starczyło klasy. Wkurzajewski jest jeszcze bardziej denerwujący niż zawsze, ale wszystkich i tak bije na głowę Jabłoński - te jego tłumaczenia z angielskiego są po prostu mistrzowskie! Tragedia... :twisted: :twisted:
santosz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) santosz » 26.03.2011 18:51

Dokładnie to samo powiedziałem żonie - że badziewnie to wyszło, głupia piosenka z blucafe i innymi gwiazdami których blask jakoś ostatnio specjalne nie błyszczy, prezydent z ...przemową na swoim poziomie i co....nico.. :cry:

Zabawy sylwestrowe w dwójce są lepej organizowane ale cóż - to tylko telewizja publiczna - widać wpływy z abonamentu coraz mniejsze

Żalośnie to wyszło :cry:
Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 26.03.2011 20:10

Zamiast uśmiechnąć się, znaleźć pozytywy, to jak zawsze--marudzenie i narzekanie :(
Czy większość z nas, Polaków, nigdy się nie zmieni :?:

Uśmiechu i więcej luzu :D :D życzę
santosz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) santosz » 26.03.2011 20:16

Ale z czego się cieszyć - że odejście mistrza jest słabo zorganizowane - bo moim zdaniem zdecydowanie zasługiwał na coś lepszego
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 26.03.2011 20:16

Pogoda "pod zdechłym psem" więc siedzę doma i się trochę jakby z lekka nudzę.

Włączam TV ... Małysz kończy karierę i zapowiadają huczne pożegnanie.
Oglądam z przerwami, tzn. początek i poszedłem na zakupy do sklepu osiedlowego. Wracam, w TV podobnie .... Kurzajewski, jacyś inni, Kraśko produkują się nad wyraz. Wciskają ciemnotę aż przykro to słuchać.

Jak dla mnie ......... szkoda mi Małysza, posłużył dla mediów za mięso armatnie. Myślę, że prywatna firma bardziej godnie by to zorganizowała. Pozostaje wrażenie, że co jak co, ale publiczna TV nadaje się tylko do ... kanału.

Spieprzyli to wszystko.
Raul73
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Raul73 » 26.03.2011 20:52

santosz napisał(a):Ale z czego się cieszyć - że odejście mistrza jest słabo zorganizowane - bo moim zdaniem zdecydowanie zasługiwał na coś lepszego

Dokładnie - Małysz zasługiwał na dużo lepsze pożegnanie niż reporterzy TVP1 produkujący się grubo ponad normę i ględzący po kilka razy o tym samym, a tego jednego który by powiedziałcos z sensem, czyli Szaranowicza, prawie do głosu nie dopuścili.

Oprawę muzyczną pozostawię w ogóle bez komentarza bo to sie nie nadaje do cenzuralnej wypowiedzi.

Podzielam zdanie woki - prywatna stacja zrobiłaby to o wiele lepiej

Za to komentarz Dańca - jak zawsze fenomenalny! :D :D

"Jak mu w Wilingen odjęli 6 koma przecinek punktu, to się wkurzył i w drugiej rundzie wylądował przy kiosku ruchu i spokój.." - popłakałem się :lol: :lol: :lol:

http://www.youtube.com/watch?v=mALX6_h_e_Q
Ostatnio edytowano 26.03.2011 21:10 przez Raul73, łącznie edytowano 1 raz
krakuscity
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakuscity » 26.03.2011 21:00

woka napisał(a):... Małysz kończy karierę i zapowiadają huczne pożegnanie. ......................... Wracam, w TV podobnie .... Kurzajewski, jacyś inni, Kraśko produkują się nad wyraz. Wciskają ciemnotę aż przykro to słuchać.

Jak dla mnie ......... szkoda mi Małysza, posłużył dla mediów za mięso armatnie. Myślę, że prywatna firma bardziej godnie by to zorganizowała. Pozostaje wrażenie, że co jak co, ale publiczna TV nadaje się tylko do ... kanału.

Spieprzyli to wszystko.

Racja, jakoś inaczej to pożegnanie sobie wyobrażałem.
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 26.03.2011 21:09

krakuscity napisał(a):
woka napisał(a):... Małysz kończy karierę i zapowiadają huczne pożegnanie. ......................... Wracam, w TV podobnie .... Kurzajewski, jacyś inni, Kraśko produkują się nad wyraz. Wciskają ciemnotę aż przykro to słuchać.

Spieprzyli to wszystko.

Racja, jakoś inaczej to pożegnanie sobie wyobrażałem.

TVP zrobiła Adamowi odpust,jarmark, czy jak to zwać! :roll:
Brakło tylko Rodowiczki....
Mogła by zaśpiewać....Tylko Adama żal...." :cry:
Raul73
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Raul73 » 26.03.2011 21:15

Już Rodowiczka by się bardziej na to pożegnanie nadawała bo w końcu jest to wielka gwiazda, a na takie sobie Adam zasłużył.

A z tego co tam "śpiewało" to tylko jeden Gawliński jakiś poziom pokazał.
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 26.03.2011 21:26

krakuscity napisał(a):Racja, jakoś inaczej to pożegnanie sobie wyobrażałem.

Jak chyba wiesz, nie byłem i nie jestem fanem skoków, jednak Małysz dużo zrobił dla pozytywnego rozsławienia naszego kraju i należało Mu się godne podziękowanie.
Skoro więc TV publiczna zobowiązała się do organizacji i transmisji uroczystości to należało to zrobić z zachowaniem super należytej staranności.

Co jakby zauważyłem ..
...ano to, że zleciał się chyba cały personel TV, każdy sobie wynagrodzenie należne zakosił ( nie małe, oj nie małe jak na takie bzdety) a Najważniejszą w tym osobę traktowali jakby z musu. Był bo był (bo musiał) ale jakby Go nie było to też, w ich wydaniu, nic by się nie stało.
Ja mam inne standardy. Mogło być skromnie ale musiało być godnie. Moim zdaniem, tego zabrakło. Mam dyskomfort i kaca moralnego.
majeczka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) majeczka » 26.03.2011 21:51

woka napisał(a): mam inne standardy. Mogło być skromnie ale musiało być godnie. Moim zdaniem, tego zabrakło. Mam dyskomfort i kaca moralnego.

...nie tylko Ty, woka..., prawdopodobnie wyznaczeni są już następcy... Kamil Stoch i Ewa Bilan I wicemiss Lata na Podhalu. Oby Kamil okazał się jednak osbowością godną Adama... :wink:
Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 26.03.2011 21:58

Nieśmiało wspominając o uśmiechu i luzie, ja też dobrze widziałem jaka była jakość tego "szoł", ale zawsze staram się, tego nauczyło mnie życie, widzieć w gównie słodycze, a nie tylko marudzić.
Marudzę tam, gdzie coś JA mogę poprawić, tam gdzie coś zależy ode mnie, a tam gdzie nie mam wpływu, szukam pozytywów, nawet jak ich nie ma :D
Po prostu, życie nauczyło mnie doceniać inne wartości :D
Raul73
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Raul73 » 26.03.2011 22:05

maciek1956

Na pewno masz sporo racji, ale dzisiejsza relacja to bylo coś na co wiele osób bardzo czekało i spodziewało się czegoś na naprawdę wysokim poziomie - tak jak wysoki poziom prezentował Adam Małysz. Tymczasem dostaliśmy wielkiego bubla - i jesteśmy zwyczajnie rozczarowni.

Ja osobiście bardzo czekałem na ubiegłotygodniową transmisję z Planicy - i to co zobaczyłem przerosło nawet moje oczekiwania. Tam TVP 1 stanęła naprawdę na wysokości zadania i potrafiła zrobić z tego (równiez przerywanego) konkursu wielkie święto, a ta końcowa "składanka" skoków Adama z komentarzem Szaranowicza wzruszyła niejednego (ja też miałem łzy w oczach).
Tym bardziej dziś spodziewałem się czegoś podobnego i tym większe moje rozczarowanie. :cry:
santosz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) santosz » 26.03.2011 23:03

Za to mogłeś wysłać życzenia sms za 2,44 - do jasnej cho...y co za komercja! Rano fajny pomysl z tym sniadaniem ale z prezentem w postaci telewizora to sie jednyka nie pokazała - za to co dzieki Niemu miała - jaką oglądalność, reklamy i inne - dali mu telewizor a na pilocie pewnie TVP1 i TVP2 i TVP SPORT, słabo oj słabo, skoczkowie którzy byli gośćmi nie wiedzieli co maja robić, jak sie znaleźć, nikt się nimi nie zajmował, fatalnie - zwykły konkurs w ramach Pucharu Świata w Zakopanem był lepszy - a tu po prostu niesmak pozostał.

Osobiście oczekiwałem chwili refleksji, przypomnienia sukcesów i to na dużym ekranie na skoczni, wspominków, jakichś historii ludzi związanych przez ostatnie 10lat z Adasiem, wywiadu z małżonką, miał to być benefis - wiec myślalem że choć przez godzinke będzie jak benefis - zawiodłem się.

Na szczęście kibice nie zawiedli co było słychać...
Raul73
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Raul73 » 27.03.2011 00:23

santosz napisał(a):
Osobiście oczekiwałem chwili refleksji, przypomnienia sukcesów i to na dużym ekranie na skoczni, wspominków, jakichś historii ludzi związanych przez ostatnie 10lat z Adasiem, wywiadu z małżonką

Dokładnie tego wszystkiego dziś zabrakło, za to większośc z tego była tydzień temu w Planicy...
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone