Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Małysz...

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 18.03.2011 19:59

maslinka napisał(a): Ładny pensjonat i okolice :) I jakie ryby tam biorą! Mój Ł. byłby zachwycony :D

Troche daleko od Kranjskiej Gory, ale jest taki plus, že wiecej sie zobaczy.
Jest tutaj barrrrdzo Ładnie i jestem zachwycony... tyle, že za dužo w žyciu nie widziaŁem i nie mam z czym porownać.

maslinka napisał(a):Jak tam atmosfera pod Velikanką? Widziałam mnóstwo naszych.

Jest bardzo fajnie. Napisze wiecej po powrocie. Jest dužo Polakow i Norwegow.

maslinka napisał(a):Chciałabym kiedyś poczuć klimat takiej imprezy i znaleźć się wśród kibiców...

Hmm... szkoda, že nie mam jak wkleić zdjeć... widziałem tutaj Twoja siostre :wink: (w barwach Słowenii).
Loty oglada sie bardzo fajnie. Naogladałem sie w žyciu skokow (Szczyrk, Wisła, Zakopane) ale loty robia całkiem inne wraženie.

maslinka napisał(a):Może jeszcze zdążę do Zakopca na "skok do celu"? :wink: Chociaż to zupełnie inna impreza.

Može być miło, ale to w 100% zabawa. Choć Kamil Stoch powiedział dziš, že dla niego Planica to juž nie walka o punkty ale dobra zabawa (nie wiem... było to na antenie?)

maslinka napisał(a):Pogoda chyba nie najgorsza... Nawet błękit widziałam :)

Przed konkursem było jeszcze ładniej. Nawet sŁoneczka troche na nos złapałem. :)

maslinka napisał(a):Wybierasz się, pomiędzy konkursami, na jakiś górski spacer?

Tu jest problem. Czasu niby dužo, jednak dojazd tam i z powrotem zabiera sporo czasu. Jestem tež tutaj uzaležniony od transportu znajomych, z ktorymi jestem. Priorytety takže maja inne.
:)
Alpy Julijskie mnie zachwyciły, na pewno jeszcze tu przyjedziemy, by je lepiej poogladać. Tymczasem mysle tylko jutro o spacerku w głab Planicy.

Autora watku przepraszam za odejscie od tematu.
Pozdrawiam wszystkich kibicow skokow.
Interseal.
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 18.03.2011 20:43

Interseal napisał(a):Hmm... szkoda, že nie mam jak wkleić zdjeć... widziałem tutaj Twoja siostre :wink: (w barwach Słowenii).

Mówisz, że mam siostrę? Ile to ciekawych rzeczy można się o sobie dowiedzieć :wink:

Interseal napisał(a):Može być miło, ale to w 100% zabawa. Choć Kamil Stoch powiedział dziš, že dla niego Planica to juž nie walka o punkty ale dobra zabawa (nie wiem... było to na antenie?)

Dzisiaj w ogóle nie pokazali żadnej wypowiedzi Stocha, przynajmniej nie na jedynce.

Interseal napisał(a):Autora watku przepraszam za odejscie od tematu.
Pozdrawiam wszystkich kibicow skokow.
Interseal.

Jestem pewna, że wszyscy Ci wybaczą ze względu na obiecaną relację :P

Pozdrawiam.

P.S. Jakoś tak miło mi się zrobiło, patrząc na "daszki" w Twoim poście. Przypominają mi o Chorwacji :wink: :D
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 18.03.2011 21:36

maslinka napisał(a): Dzisiaj w ogóle nie pokazali żadnej wypowiedzi Stocha, przynajmniej nie na jedynce.

..bo mnie sie pomerdało, zerknałem do aparatu i Kamil rozmawiał z Marcinem Hetałem ze Skijumping.pl. Inaczej zreszta nie mogłbym usłyszeć co mowił, gdyž stanowisko TVP Sport było troche dalej.

maslinka napisał(a):P.S. Jakoś tak miło mi się zrobiło, patrząc na "daszki" w Twoim poście. Przypominają mi o Chorwacji :wink: :D

Mnie tutaj wiecej rzeczy o Chorwacji przypomina.

Jednoczesnie moge dołownie zobaczyć jak bardzo jezyk słowenski rožni sie od chorwackiego. W TV sŁowenskiej emituja chorwackie filmy, ze słowenskimi napisami. Rožnica jest zaskakujaco duža.

Pozdrawiam.
kulka53
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kulka53 » 18.03.2011 21:43

Interseal napisał(a):Tymczasem mysle tylko jutro o spacerku w głab Planicy.

Miły spacerek, byliśmy..... dawno temu :roll:
Jakieś 3 km i będzie Dom w Tamarju

A potem już tylko Jalovec :wink: :D
romuald22
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 18.03.2011 22:06

Interseal napisał(a):Jednoczesnie moge dołownie zobaczyć jak bardzo jezyk słowenski rožni sie od chorwackiego. W TV sŁowenskiej emituja chorwackie filmy, ze słowenskimi napisami. Rožnica jest zaskakujaco duža.

"Moi" chorwaccy gospodarze gdy kiedyś zapytałem ich jaki język słowiański najlepiej rozumieją (nie ucząc sie go wcześniej oczywiście) odpowiedzieli, że słowacki. Upewniałem się kilkakrotnie, myśląc, że mówią o słoweńskim. Jednak zdecydowanie zaprzeczali.

Lekko zazdrosząc pobytu w Planicy już uśmiecham się na myśl o wyjeździe w przyszłym tygodniu na Benefis Adama do Zakopanego. Bilety zakupione i chyba jeden z ostatnich razów by zobaczyć Go na żywo. (Może jeszcze w Malince ale kto wie?). Pozdrawiam.
kamil1929
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kamil1929 » 19.03.2011 05:52

Ja tez bede.Pzdr
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 19.03.2011 07:02

kulka53 napisał(a):A potem już tylko Jalovec :wink: :D

Taaa :wink: ... dzis rano w telewizji był komunikat lawinowy, sporo swiežego sniegu jest na szczytach.

Benefis, to može być fajna zabawa. Ja osobiscie sie nie wybieram.

Przed wyjazdem mowiłem sobie i innym, že jade tu jednorazowo, zobaczyć loty i na tym koniec.... dzis nie jestem tego juž taki pewien :wink:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 20.03.2011 12:03

Trudno wyobrazic sobie piekniejsze zakończenie sezonu i kariery.
Stoch na pierwszym miejscu,Małysz trzeci zarówno w lotach i PŚ...
Odchodzi król,niech żyje nowy !
DZIę-KU-JE-MY!
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 20.03.2011 12:28

Tak jest. Wypada Adamowi podziękować i złożyć gratulacje, nie tylko za to co wyskakał dla Polski ale również za spopularyzowanie tego sportu :)
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 20.03.2011 12:33

DZIĘKUJEMY ADAMIE :D :D :D

Dziękujemy Kamilu :D :D :D

Dziękujemy Mariuszu, "nasz człowieku" w Planicy
za "wydmuchanie" Adama i Kamila na podium :D :D :D
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 20.03.2011 12:40

Koniec, ale jakoś czuję, że to tylko koniec pewnego rozdziału.

Jeszcze będziemy mieli o czym rozmawiać w tym temacie ... Oj, będziemy :D
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 20.03.2011 12:43

weldon napisał(a):Koniec, ale jakoś czuję, że to tylko koniec pewnego rozdziału.

48 strona ;)
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 20.03.2011 12:50

Leszek Skupin napisał(a):
weldon napisał(a):Koniec, ale jakoś czuję, że to tylko koniec pewnego rozdziału.

48 strona ;)

Nie chciał bym się wpisać w ten, mz, kretyński zwyczaj poszukiwania pracy dla kończących pewien etap swojego życia, ale bardziej mam na myśli kontynuację kariery sportowej, niż takie tam pierdółki dziennikarsko-trenerskie, czy jakieś inne typu kopanie ogródka czy szkółka narciarska dla młodych talentów.

Facet ma potencjał i tak łatwo nie da się usadzić na ciepłej posadce. :wink:
Raul73
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Raul73 » 20.03.2011 13:02

Coś niesamowitego! Nigdy nie sądziłem że jakieś zawody moga przebić ten finał z 2007 roku, ale dziś to była magia! Spełniło się to co było praktycznie niemożliwe: odrobione punkty do Koflera i do Niemców, i to po jakich skokach! Tylko Małysz, Stoch i Kranjec odważyli się pójść na całość, kiedy cała reszta leciała na bulę. Stoch w tak młodym wieku ma już zwycięstwo na "Królowej Velikance", o czym marzy każdy skoczek, a Adamowi udało się dopiero po wielu latach. Znów Mazurek Dąbrowskiego w Planicy - coś pięknego! No i do tego ten hołd od Kranjca, Stocha i Ammana - tak się żegna największego mistrza.

A to co na koniec zrobiła Jedynka i te komentarze Szaranowicza - mistrzostwo świata! Chyba wszystkim się łzy w oczach zakręciły...
marko350
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) marko350 » 20.03.2011 13:12

DZIĘKI ADAM , DZIĘKI KAMIL :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone