Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Liga Mistrzów UEFA - komentarze & dyskusja

Ekstraklasa? Liga Mistrzów UEFA? Liga Narodów UEFA? Liga Europy UEFA? A może Mistrzostwa Świata FIFA? Wytypuj wyniki rozgrywek i zdobywaj punkty. Wyróżnij się oryginalną rangą i czasami ustrzel fajną nagrodę - baw się dobrze!
Kiepura
Cromaniak
Re: Liga Mistrzów 2012/2013- dyskusja

Postnapisał(a) Kiepura » 24.04.2013 22:18

walp napisał(a):Dziś było widać tę przepaść, nieprawdaż :P

Widać było zawodnika, który rozegrał prawdopodobnie mecz życia i drugiego, który miał dzień słabszy.
Tego typu wybryków, o których świat szybko zapomina jest wiele.

Żadna z bramek Lewandowskiego nie miała w sobie iskry geniuszu, zwykła solidność za którą warto go pochwalić, ale bez przesady. Do Ronaldo wciąż mu brakuje bardzo wiele.

Póki co wyczyny Lewandowskiego w Borussi są dla mnie tyle warte co wyczyny Zosi Kowalskiej na londyńskim zmywaku.
Jak Lewandowski przyjedzie na reprezentacje i przestanie odstawiać nogę i pokaże choć trochę ambicji to go zacznę doceniać.
I nie chodzi o to, że nie gra, bo tu nie ma za bardzo z kim grać. Chodzi o to, że koło meczu przechodzi.
Jak zrobi kiedyklowiek coś takiego jak Boniek z Albanią (a to już pewnie nikt nie pamięta, może alessandro) to będę w pierwszym szeregu bijacych brawo.

Spadek formy Realu było widać już w niedzielnym meczu ligowym. Dziś zagrali trzydzieści procent tego co grali jeszcze trzy tygodnie temu. Czyżby geniousz Murinho zawodził ? Wygrana Borussi całkowicie zasłuzona, ale sprawa awansu wcale nie jest rozstrzygnięta. Jeżeli Real odzyska formę sprzed kilku tygodni to wbije Borussi tyle ile bedzie trzeba, jeżeli nie czekaja nas kolejne tygodnie Borussiomani.

Tak czy siak czeka nas ciężki tydzień. Strach bedzie otworzyć lodówkę...
Raul73
Koneser

Postnapisał(a) Raul73 » 24.04.2013 22:21

Kiepura napisał(a):

Żadna z bramek Lewandowskiego nie miała w sobie iskry geniuszu

No, może ta trzecia...,

zwykła solidność za którą warto go pochwalić, ale bez przesady. Do Ronaldo wciąż mu brakuje bardzo wiele.

A pod tym się podpisuję.

Jak i pod całą resztą twojego komentarza...

No, może za wyjątkiem tego, że ja w tą remontadę Realu na Bernabeu nie bardzo wierzę. Może od jutra zacznę...
razpol
Cromaniak

Postnapisał(a) razpol » 24.04.2013 22:24

Raul73 napisał(a):
razpol napisał(a):
Na tyle wiodącą, że do niedawna po nim strasznie miejscowi jechali, tak jak Ty teraz po Lewym..

Taka sytuacja miała miejsce prawie 4 lata temu - przed barażami z BiH. Od tamtej pory CR7 jest kapitanem i najlepszym graczem kadry narodowej. Tak się składa, że oglądałem prawie wszystkie mecze Portugalii o stawkę w ostatnich kilku latach, więc wiesz - mam dobry przegląd sytuacji :wink:

Zgadza się. :) Jednak miało to miejsce. Tak więc uważając CR za geniusza może warto dać trochę większy kredyt zaufania zwykłym kopaczom na rozkręcenie się w dziadowskich reprezentacjach? :)

Wciąż nie wiem o co zakład?? ;)
walp
Weteran

Postnapisał(a) walp » 24.04.2013 22:26

Kiepura napisał(a):
walp napisał(a):Dziś było widać tę przepaść, nieprawdaż :P

Póki co wyczyny Lewandowskiego w Borussi są dla mnie tyle warte co wyczyny Zosi Kowalskiej na londyńskim zmywaku.

No, przynajmniej Ty pokazujesz klasę. :P
Pisali do mnie przed chwilą znajomi Niemce i chwalili Lewego, ale oni się ku.wa na tym przecież nie znają. 8O
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Postnapisał(a) Janusz Bajcer » 24.04.2013 22:27

Ja jestem ciekaw jutro komentarza kolegi z pracy :wink: dzisiaj przed 15-tą twierdził, że Real rozjedzie Borussię :oczko_usmiech:
razpol
Cromaniak

Postnapisał(a) razpol » 24.04.2013 22:31

Kiepura napisał(a):Póki co wyczyny Lewandowskiego w Borussi są dla mnie tyle warte co wyczyny Zosi Kowalskiej na londyńskim zmywaku.

Kiepura daje swoje.. ;) Twardy charakter ;)
Odpal sobie kompilację dobrych zagrań Sikorskiego - jest ich tyle, że przeczekasz Borussiomanię.. ;)
Swoją drogą pewnie faktycznie tak będzie, że z lodówki będą wyłazić.. no ale w sumie zasłużyli..
Raul73
Koneser

Postnapisał(a) Raul73 » 24.04.2013 22:35

razpol napisał(a):
Zgadza się. :) Jednak miało to miejsce. Tak więc uważając CR za geniusza może warto dać trochę większy kredyt zaufania zwykłym kopaczom na rozkręcenie się w dziadowskich reprezentacjach? :)

Ale o czym ty w ogóle mówisz i co porównujesz? Ronaldo w reprezentacji nigdy ambicji i poświęcenia odmówić nie można było (podobnie jak Messiemu). Przypomnę tylko na przykład, że zagrałw ważnym meczu z Rosją w dniu śmierci własnego ojca :!: :!:

Lewy w kadrze zwyczajnie się op***la
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Postnapisał(a) Janusz Bajcer » 24.04.2013 22:36

razpol napisał(a):
Kiepura napisał(a):Póki co wyczyny Lewandowskiego w Borussi są dla mnie tyle warte co wyczyny Zosi Kowalskiej na londyńskim zmywaku.

Kiepura daje swoje.. ;) Twardy charakter ;)
Odpal sobie kompilację dobrych zagrań Sikorskiego - jest ich tyle, że przeczekasz Borussiomanię.. ;)
Swoją drogą pewnie faktycznie tak będzie, że z lodówki będą wyłazić.. no ale w sumie zasłużyli..

Mnie z lodówki żadna Borussia nie wyłazi :roll: :oczko_usmiech:
Ostatnio jak ją otworzę, to zawsze widzę :D

Obrazek
razpol
Cromaniak

Postnapisał(a) razpol » 24.04.2013 22:38

Hahahaha.. Mam taki sam kufel... ;) Dostałem kiedyś od kogoś... :P
Kiepura
Cromaniak

Postnapisał(a) Kiepura » 24.04.2013 22:43

Raul73 napisał(a):
No, może za wyjątkiem tego, że ja w tą remontadę Realu na Bernabeu nie bardzo wierzę. Może od jutra zacznę...

No tak, niespecjalnie się LM interesuje, myślałem, że rewanże są za dwa tygodnie. Sprawdziłem, a to już we wtorek. 8O
Jeżeli Murinho odbuduje ich formę to rzeczywiście będzie geniuszem.

walp napisał(a):Pisali do mnie przed chwilą znajomi Niemce i chwalili Lewego, ale oni się ku.wa na tym przecież nie znają. 8O

A co mnie obchodzą zasługi Lewandowskiego dla niemieckiego klubu i opinie Niemców.
Zagrał dobry mecz w LM i tyle.

Nie rozumiesz akapitu, który napisałem to przeczytaj jeszcze raz.

razpol napisał(a):Odpal sobie kompilację dobrych zagrań Sikorskiego - jest ich tyle, że przeczekasz Borussiomanię.. ;)

:lol:
No tak, lepsza komedia niż Bareji.
Ale na Twoim miejscu bym się nie śmiał. On jest jak strzelba, raz na rok sama odpala.

Odpali w Poznaniu i Wasze sny o majstrze polecą...
No w sumie sam w to nie wierze...
razpol
Cromaniak

Postnapisał(a) razpol » 24.04.2013 22:48

Kiepura napisał(a):Ale na Twoim miejscu bym się nie śmiał. On jest jak strzelba, raz na rok sama odpala.
Odpali w Poznaniu i Wasze sny o majstrze polecą...

Oby to nie był ten dzień w roku. ;) Póki co dobrej prasy i passy nie ma..
Zapraszam do nas! :) Można się wspólnie wybrać na mecz, czy też mia100.. :)
Pozdrawiam!
Raul73
Koneser

Postnapisał(a) Raul73 » 24.04.2013 22:52

Kiepura napisał(a):
Raul73 napisał(a):

No tak, niespecjalnie się LM interesuje, myślałem, że rewanże są za dwa tygodnie. Sprawdziłem, a to już we wtorek. 8O
Jeżeli Murinho odbuduje ich formę to rzeczywiście będzie geniuszem.

Tylko, że po drodze w sobotę są derby z Atletico, które niespecjalnie mozna sobie odpuścić, bo są tylko 3 punkty przewagi w lidze.

Sam jestem ciekaw, co zrobi Mou.
Krzychooo
Cromaniak

Postnapisał(a) Krzychooo » 24.04.2013 22:53

Raul73 napisał(a):Właśnie dlatego gościa nie trawię - w Niemczech dla pieniędzy gra jak dzisiaj, w Polsce mu się nie chce! :evil:

Na stadionie Borussi wspiera go 80 tys. zagorzałych kibiców, w Polsce pewnie z połowa myśli jak Ty. Może dlatego w kadrze mu nie idzie?

Wybacz, ale pisanie, że dla pieniędzy mu się chce, a w kadrze nie, jest żenujące. Po pierwsze, gościa nie znasz. Po drugie, nie siedzisz w jego głowie. Po trzecie, gdyby faktycznie zależało mu tylko na kasie, mógłby już zacząć zbijać bąki. Prawdopodobnie wiesz, że obowiązuje go kontrakt - gra czy nie, zarabia krocie. Po trzecie, to do Kiepury, pokaż mi jedną sytuację (wszak na youtubie można znaleźć prawie wszystko), w której Lewandowski faktycznie "odstawia nogę". Przekonaj mnie, że nie są to tylko Twoje rojenia.

Swojej reprezentacji nie zbawił ani Giggs, ani Szewczenko, ani - póki co - Messi.

Wybaczcie ostry ton, ale od "borussiomanii" (która też mnie trochę drażni, nie jestem fanem tego zespołu) bardziej wkurza mnie tylko szukanie dziury w całym i mnożenie zarzutów wobec gościa, z którego po prostu powinniśmy być dumni. Swoim profesjonalizmem i pracowitością robi na pewno więcej dobrego dla postrzegania Polaków na Zachodzie niż małostkowe zrzędzenie przy komputerze. A pisanie, że Lewandowski zagrał dzisiaj tylko "dobry mecz", że nie było "iskry geniuszu", że "zwykła solidność"... Szkoda nawet komentować. Bawcie się dobrze.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Postnapisał(a) Janusz Bajcer » 24.04.2013 22:59

Krzychooo - chyba przez niektórych przemawia zwykła ludzka zawiść, tak to odbieram ... jak czytam.
razpol
Cromaniak

Postnapisał(a) razpol » 24.04.2013 23:00

No i Krzychooo ma dużo racji i na tym winno się zakończyć wszelkie debaty.. :) ;)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Dołącz do zabawy i wytypuj wyniki

Liga Mistrzów UEFA - komentarze & dyskusja - strona 133
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone