Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Kwatery - ale nie na tym forum ;-) - no chyba ze sie mylę.

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Jacek_Do
Croentuzjasta
Kwatery - ale nie na tym forum ;-) - no chyba ze sie mylę.

Postnapisał(a) Jacek_Do » 28.01.2009 15:02

Witam
Wybieramy się w tym roku w dwie rodziny do Chorwacji - jeszcze nie byłem.
Szukamy miejsca zdala od zgiełku i z kawałkiem plaży z płytką wodą.

Jako że cro.pl i jego forum jest najobszerniejszą bazą dnych o Chorwacji,
więc postanowiłem go przejżeć.
I przeglądłem dział apartamenty, hotele, pokoje w nadzieji że coś znajdę.
Najpierw przyklejony "Bank kwater" ale to jak pozostałe banki ostatnimi czsy, nazwa dumna a zawartość praktycznie żadna.
Nie zrażony przeszedłam wszystkie 84 strony i znalazłem może 10 adresów mailowych.
Czy naprawdę tak trudno napisać gdzie się było jakie warunki, i jakiś namiar?
Czy znowu mamy tu do czynienia z naszą zasciankowością i przysłowiem o psie ogrodnika?

Jeśli więc byłeś(aś) w Chorwacji podobała ci się kwatera, plaża była fajna a tłok niewielki, to proszę o dpowiedż na forum ale Z PODANIEM ADRESU MAILOWEGO do właściciela, lub miejscowości i nazwy domu, telefon.

Tylko nie na maila, w końcu inni też szukaja tutaj kwatery, może ty również kiedyś wrócisz na forum w poszukiwaniu nowego miejsca?

Jeśli jest jakiś administartor to proszę aby usuwał posty niespełniające powyższych wymagań.
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 28.01.2009 15:07

Nie wiem, czy wiesz, ale jednym z punktów regulaminu jest zakaz reklam...
Pozdrawiam
jorgus111
Cromaniak
Re: Kwatery - ale nie na tym forum ;-) - no chyba ze sie myl

Postnapisał(a) jorgus111 » 28.01.2009 15:10

Jacek_Do napisał(a):I przeglądłem dział apartamenty, hotele, pokoje w nadzieji że coś znajdę.
Najpierw przyklejony "Bank kwater" ale to jak pozostałe banki ostatnimi czsy, nazwa dumna a zawartość praktycznie żadna.

A w dziale FAQ szukałeś 8)

Nie zrażony przeszedłem wszystkie 84 strony i znalazłem może 10 adresów mailowych.
Czy naprawdę tak trudno napisać gdzie się było jakie warunki, i jakiś namiar?

Poczytaj sobie wszystkie relacje z podróży, tam zazwyczaj każdy podawał namiary na kwatery :wink:
Jacek_Do
Croentuzjasta

Postnapisał(a) Jacek_Do » 28.01.2009 15:27

Oczywiście dział FAQ też przejżałem, jednak dalej nic, nie chodzi o przeglądanie tysięcy stron bo życia nie starczy, a pozatym na stronach każda sroka swój ogon chwali i dopiero na miejscu widzimy jak jest naprawdę - często już za późno.

Podanie adresy mailowego i napisanie jak było jest tutaj traktowane jako reklama?
Myślałem że jak podam www mojej firmy albo jakieś biuro podróży poda swoją stronę.
Ale maila do właściciela kwatery wprost w Chorawacji traktować jako reklamę to ja dziękuję i wysiadam.

A my tu znowu snujemy dywagacje i robi się kolejny post o niczym zamiast z cennymi informacjami.
Jacek
jorgus111
Cromaniak

Postnapisał(a) jorgus111 » 28.01.2009 15:51

Jacek_Do napisał(a):... robi się kolejny post o niczym zamiast z cennymi informacjami.
Jacek

Jacku zapewniam Cię, że tych informacji na forum na prawdę jest całe mnóstwo :wink: , tylko czasami trzeba wykazać chociaż odrobinę dobrej woli w przeszukiwaniu zasobu forum :oczko_usmiech:

Pozostań z nami... i nie wysiadaj :wink:
:papa:
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 28.01.2009 16:07

jorgus111 napisał(a):Poczytaj sobie wszystkie relacje z podróży, tam zazwyczaj każdy podawał namiary na kwatery :wink:

Panie moderatorze to chyba dowcip jakowyś???. Ja ponieważ chce się wybrać z nami jeszcze jeden samochód (syn z rodziną) wpisałem w wyszukiwarkę -Vinisce kemping - i...335 postów, w tym nawet ten o stanie wojennym... 8O :twisted: i chyba zaraz machnę nowy temat -szukam kempingu koło Vinisce :wink:
a przed sekundą na to samo hasło 1097 wyników :!: :!: ..jak mam tak szukać to ja chyba jednak wysiądę.....
16,11 wyników.....Znaleziono 892 wyników
osito1963
Croentuzjasta

Postnapisał(a) osito1963 » 28.01.2009 16:30

Zgadza się, naprawdę ciężko coś konkretnego nieraz znaleźć na temat jakiejś miejscowości. Po wpisaniu w wyszukiwarkę nazwy miejscowość np."Xxx" pojawia się mnóstwo wynków, niestety przekopując się przez te wynalezione tematy (nieraz przecież bardzo długie) okazuje się najczęściej, że owszem, miejscowość nas interesująca jest, ale jako wpomnienie, że "...po drodze mijaliśmy miejscowość Xxx...". Dlatego nie piszcie nowym użytkownikom od razu "...poszukaj w FAQ..." albo "Poczytaj sobie wszystkie relacje z podróży, tam zazwyczaj każdy podawał namiary na kwatery", bo to można naprawdę odebrać jako złośliwość...
Pozdrawiam
Jacek_Do
Croentuzjasta

Postnapisał(a) Jacek_Do » 28.01.2009 16:43

Może warto spróbować założyć jeszcze raz post przyklejony ( lub raczej nowy temat) z samymi kwaterami i namiarami na nie, i włożyć trochę wysiłku i usuwać posty które nie zawierają konkretnych informacji.
Teraz znalezienie czegokolwiek na forum to porażka, totalny chaos.
Nastepny problem wynika z pisowni jedni piaszą nazwę miejscowości tak a inni inaczej i weź tu człowieku i cioś znajdż.
Jacek
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 28.01.2009 16:48

Jacku_Do -temat wielokrotnie poruszany, niereformowalny, nie piszmy więcej (bo znowu się rodzi post o niczym...) ,poczekajmy co odpiszą moderatorzy....chyba czuwają :wink: :wink:
jeszcze jedno pytanie do moderatorów ..czy zmieniła się rozdzielczość wyświetlania forum...bo cosik małe literki się porobiły czy mój komp szwankuje...
wojan
Koneser

Postnapisał(a) wojan » 28.01.2009 18:08

Jacek_Do napisał(a): a pozatym na stronach każda sroka swój ogon chwali

Jak ktoś Ci poda namiar gdzie był i subiektywnie się mu podobało to na jedno wyjdzie,czy to pisał w relacji,czy w specjalnie założonym wątku z namiarami :D :D

Jacek_Do napisał(a): i dopiero na miejscu widzimy jak jest naprawdę - często już za późno.

Dlatego ja zawsze jeżdżę "w ciemno" i już tu wielokrotnie pisałem,że nie ma się czego bać.Czasami tylko trzeba dłużej poszukać, ale zawsze widzisz co bierzesz ... :D :D
Pozdrav.
Rysio
Weteran

Postnapisał(a) Rysio » 28.01.2009 19:16

lubelski napisał(a):i chyba zaraz machnę nowy temat -szukam kempingu koło Vinisce :wink:

A ja Ci go zamknę, bo już jeden o Vinisce założyłeś :wink:

Co do stwierdzenia :

"Bank kwater" ale to jak pozostałe banki ostatnimi czsy, nazwa dumna a zawartość praktycznie żadna.

to musisz wiedzieć że Piotrek, zbiera informacje od osób, które w wątku podały jakiś namiar. Najczęściej jest jednak tak, że ludzie pytać potrafią tutaj, ale namiarów nie podają po sezonie, a niestety żaden mod czy admin nie będzie po Cro jeździł i sprawdzał namiarów organoleptycznie. To forum tworzą wszyscy użytkownicy, więc jakie informacje Wy podacie, takie zasilą bazę banku czy innych tematów.
pasażer
Cromaniak

Postnapisał(a) pasażer » 28.01.2009 19:36

Jacek_Do napisał(a):I przeglądłem dział apartamenty, hotele, pokoje w nadzieji że coś znajdę.

Nic nie stoi na przeszkodzie, byś zawalił kilkanaście nocy przed inter i poszukał co lepszych namiarów i je tu innym podał na tacy.

Jacek_Do napisał(a):Czy naprawdę tak trudno napisać gdzie się było jakie warunki, i jakiś namiar?

Raczysz pan żartować. Relacje powstają kilkanaście dni czasem.

Jacek_Do napisał(a):Czy znowu mamy tu do czynienia z naszą zasciankowością i przysłowiem o psie ogrodnika?

Życzę udanych wakacji w Cro, a po powrocie czekam na relację i namiary na okoliczne domy, bo z pewnością jeden chociaż dzień na spisanie kilka ciekawych adresów poświęcisz.

Jacek_Do napisał(a):Jeśli więc byłeś(aś) w Chorwacji podobała ci się kwatera, plaża była fajna a tłok niewielki, to proszę o dpowiedż na forum ale Z PODANIEM ADRESU MAILOWEGO do właściciela, lub miejscowości i nazwy domu, telefon.

hohoho . . . Zapomniałeś dodać, czy sąsiadka jest seksowna?

Jacek_Do napisał(a):Jeśli jest jakiś administartor to proszę aby usuwał posty niespełniające powyższych wymagań.

No tego tu jeszcze nie było :lol:

Jacek_Do napisał(a):a pozatym na stronach każda sroka swój ogon chwali i dopiero na miejscu widzimy jak jest naprawdę - często już za późno.

Chyba już sam sobie odpowiedziałeś na wszystko.

jorgus111 napisał(a):Poczytaj sobie wszystkie relacje z podróży, tam zazwyczaj każdy podawał namiary na kwatery :wink:

Kolejny żartowniś :wink:

Jacek_Do napisał(a):w nadzieji ... przejżeć

W nadziei przejrzyj zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link :!:
majeczka
Cromaniak

Postnapisał(a) majeczka » 28.01.2009 21:47

W zasadzie zazdroszczę tym, którzy jadą w ciemno...Niestety ja jakoś tak nie umiem. Wolę z góry zarezerwować termin, mniej więcej znać warunki, no i plażę z której będę korzystać, etc... Ryzyko czasami może być dość duże, nie chciałabym chyba jednak podejmować decyzji na miejscu, no i cóż brać z goła co popadnie. Po dwóch dniach pomimo, że z noclegiem marzę, żeby wreszcie znaleźć się na miejscu. A cóż dopiero, gdybym wówczas musiała szukać kwater???
Niestety wolę wiedzieć gdzie, mniej więcej do kogo no i cóż i za ile jadę.... :papa:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Postnapisał(a) Janusz Bajcer » 29.01.2009 01:22

lubelski napisał(a): Ja ponieważ chce się wybrać z nami jeszcze jeden samochód (syn z rodziną) wpisałem w wyszukiwarkę -Vinisce kemping - i...335 postów, w tym nawet ten o stanie wojennym... 8O :twisted: i chyba zaraz machnę nowy temat -szukam kempingu koło Vinisce :wink:
a przed sekundą na to samo hasło 1097 wyników :!: :!: ..jak mam tak szukać to ja chyba jednak wysiądę.....
16,11 wyników.....Znaleziono 892 wyników

Andrzeju nie dziw się że nie znalazłeś nic o kempingu w Vinisce, bo takowego tam nie ma.
Skoro nie znalazłeś , możesz zawsze zadać pytanie o kemping w jakimś istniejącym temacie, nie potrzeba zakładać nowego.

No i nieskromnie powiem , że zapomniałeś o mnie :wink:

Najbliższy kemping jest w Seget Vranjica

Obrazek

zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link
pasażer
Cromaniak

Postnapisał(a) pasażer » 29.01.2009 01:27

Janusz Bajcer napisał(a):Andrzeju nie dziw się że nie znalazłeś nic o kempingu w Vinisce, bo takowego tam nie ma.
Skoro nie znalazłeś , możesz zawsze zadać pytanie o kemping w jakimś istniejącym temacie, nie potrzeba zakładać nowego.
No i nieskromnie powiem , że zapomniałeś o mnie :wink:
Najbliższy kemping jest w Seget Vranjica

Janusz, daruj. Bo i nie na temat i po zawodach i mało śmieszne już.
Następna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje