Bardzo proszę o odpowiedzi, jeśli pytanie wyda Wam się dziecinnie proste to nie bijcie, wytłumaczcie
.png)
.png)
Maciejka napisał(a):Kochani, jadę w okolice Rogoźnicy, sprawdziłam, że bankomat Zagrabecka Banka jest, mając konto i kartę z PEKAO SA mam wypłatę z bankomatu bez prowizji, i z tego się cieszę....ale....zakładając totalnie pesymistyczną wersję, np. bankomat zje mi kartę, i tu mam pytanie do znawców tematu, czy np. na paszport lub dowód w oddziale banku wypłacę pieniądze?Czy ma ktoś może wiedzę, w okolicy Rogoźnicy gdzie jest najbliższy oddział.
Bardzo proszę o odpowiedzi, jeśli pytanie wyda Wam się dziecinnie proste to nie bijcie, wytłumaczcie
.png)
.png)
Torac napisał(a):Wczoraj kupiłem sobie Euro po 4,27 (bez negocjacji i specjalnego szukania- wszedłem do pierwszego lepszego kantoru)
Na dzień dzisiejszy dostanę 7,55 kun za euro - czyli kosztuje mnie kuna - 0,565
jeszcze raz zadam pytanie czy 0,565 to więcej czy mniej od 0,59
.png)
Torac napisał(a):Wczoraj kupiłem sobie Euro po 4,27 (bez negocjacji i specjalnego szukania- wszedłem do pierwszego lepszego kantoru)
.png)
pietrekzbronami napisał(a):Torac napisał(a):Wczoraj kupiłem sobie Euro po 4,27 (bez negocjacji i specjalnego szukania- wszedłem do pierwszego lepszego kantoru)
No oczywiście Twoja korzyść jednak ja widziałem w kantorze coś koło 7,45 kun/E, ale za bardzo się za tym nie rozglądałem.
.png)
Torac napisał(a):jeszcze raz zadam pytanie czy 0,565 to więcej czy mniej od 0,59
.png)
.png)
pietrekzbronami napisał(a):Świeża informacja:
- bank PKO BP, karta Visa debetowa, płatności w slepach i wypłaty z bankomatów w ubiegłym tygodniu w Tucepi, bank policzył sobie pomiędzy 0,594 zł a 0,599 zł za kunę.
Myślę, że płatności są najbardziej opłacalne właśnie kartą.
Pozdrawiam
.png)
Torac napisał(a):Ale chyba mnie źle zrozumiałeś. Nikomu nie polecam zakupu kun w Polsce. Drogo i tyle. najdrożej!
Ile kosztuje w Poznaniu Euro![]()
I tak je musimy posiadać żeby opłacić apartament, moje wyliczenia (próby) wskazują że kuna to koszt w najgorszym wypadku
0,57
kto da lepiej![]()
Ps. ja mam kuny z 2007lub 2008 i wyszły mnie 0,54 - tak się nie liczy
.png)
slaweek napisał(a):Coś chyba nie tak. W PKP BP jest po pierwsze prowizja za wypłatę z bankomatów obcych (3%) jak również przewalutowanie z kuna na euro i euro na złoty. To tyle w temacie. kurs euro 4,3601 na tę chwilę.
.png)
Mariusz_M napisał(a):slaweek napisał(a):Coś chyba nie tak. W PKP BP jest po pierwsze prowizja za wypłatę z bankomatów obcych (3%) jak również przewalutowanie z kuna na euro i euro na złoty. To tyle w temacie. kurs euro 4,3601 na tę chwilę.
3% za wypłatę z bankomatu obcego???????
Co to za złodziejska opłata?
Chyba, że posiłkujesz się kartą kredytową. To tu może byc taka prowizja. Ale karta kredytowa nie służy do wypłacania gotówki.
(na szczęście nie mam KK)
Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne