napisał(a) Dziadek Maciek » 28.03.2007 21:29
Muszę ponownie zabrać głos, widzę, że pokazujesz górną półkę Thule. Fakt, to jest super box, ja taki mam na dachu, Spiryt 820,, wersja limited.
Ale....bardzo jest mi przykro powiedzieć, ale ostatnie testy boxów przeprowadzane przez ADAC wykazały wyższość (niestety) innych firm nad Thule. Mont Blanc z boxem Triton i Kamei z Corvarą wygrały testy, a głównie crash test. Z Thule najlepszy był prosty Ocean. Piszę "jest mi przykro", ponieważ mam autoryzację Thule i głównie tę firmę popieram, ale fak jest faktem. Słyszałem, ze Thule "działa w temacie", tzn maja wprowadzić box z nowymi zaczepami, super dobrymi. W w? wspomnianych testach brały udział oczywiście też inne boxy, tez te z Norauto i np Inter Packa, ich wyniki były "bardzo" poniżej dopuszczalnego poziomu.
Nie mam zamiaru nikogo szkalować, to jest tylko wynik testu, byc moze trochę naciąganego przez Niemców (Kamei to ich firma, ale Mont Blanc --NIE, to Szwedzi).
BOX--to jest wielki spokój z bagażem, zuzycie paliwa ???? np w V 70 wzrosło mi o 0.3 l, teraz w Vitarce o 0.8 l, nie wiem czy takie ilości warto liczyć, to jest sprawa indywidualna. Hałas--??? trochę czasami słyszę to pudło, zależ jaki wiatr wieje, a jekiej strony.