Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

kryzys, kryzys, kryzys.

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 16.11.2008 16:58

Sam pomysł Pewex-u był "gienialny"
Przedsiębiorstwo Exportu Wewnętrznego.......i pseudo dolary wymieniane po powrocie z legalnej pracy w stefie $ po odpowiednim przeliczniku
kruk68
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) kruk68 » 16.11.2008 18:27

Waluta w górę , paliwo w dół.
Więc nie ma co płakać. Wcześniej było dużo drożej i i tak wszyscy jeżdzili.
Bo jak raz na rok się jedzie na wakacje to nie ma co płakać , w końcu pracujemy żeby odpoczywać a nie odwrotnie.

Więc każdy z nas pojedzie i tak na południe Europy zamiast nad polskie zimne morze za te same pieniądze

Do zobaczenia w Cro
Ewa 40
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ewa 40 » 17.11.2008 00:20

I tu się z Tobą zgodzę-kruk68 :) Głupio może to zabrzmi,ale ja mam już rezerwację na wylot w lipcu 2009r.i wiem,że uskrobię grosza,żeby jechać we wrześniu do Chorwacji :D a nie nad polskie morze.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 17.11.2008 08:22

Nic nie odwiedzie mnie od wyjazdu do Cro choćby nawet euro miało kosztować 6 zł...zasada jest prosta ...mógłbym spędzić mniej dni w Chorwacji ale spokojnie...nie będzie tak tragicznie...wyjazd nad polskie morze nie wchodzi u mnie w rachubę już od 7 lat... :wink:
-Yaro-
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) -Yaro- » 17.11.2008 08:26

Ja nie byłem nad Bałtykiem 20 lat i nie żałuje :D
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 17.11.2008 08:31

-Yaro- napisał(a):Ja nie byłem nad Bałtykiem 20 lat i nie żałuje :D

Wiesz, tragedii nie ma...
Jak sie załapiesz na pogodę i ciepłą wodę, to jest ok.
Kilkakrotnie byłem w Wisełce koło Wisełki (za parkiem krajobrazowym).
Niesamowita ścieżka przez gęęęęsty las i plaża, na której w promieniu wzroku 20 osób nie naliczysz....
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 17.11.2008 09:03

Żałuj chłopie, żałuj. Ja byłem-było pięknie (2 razy w tym roku) :)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 17.11.2008 09:07

Jedząc w sierpniu śniadanko na tarasie w Cro zobaczyłen na pasku TVP Info, że plaża w Międzyzdrojach zamknięta z powodu wykrycia w wodzie pałeczek Salmonelli...to tylko utwierdziło mnie w przekonaniu, że nie mam czego żałować nie widząc Bałtyku tyle lat 8)
Ostatnio edytowano 17.11.2008 09:26 przez Użytkownik usunięty, łącznie edytowano 1 raz
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 17.11.2008 09:22

Też dawno nie byłem nad Bałtykiem , więc może zobaczmy to morze :wink:

Morze Bałtyckie
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 17.11.2008 09:28

Janusz Bajcer napisał(a):Też dawno nie byłem nad Bałtykiem , więc może zobaczmy to morze :wink:

Morze Bałtyckie

Zdjęcia są piękne bez dwóch zdań...malownicze jest to nasze morze ale dla mnie jest atrakcyjne tylko na fotkach... :roll:
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 17.11.2008 14:40

Malownicze? No ba, wczoraj jakie malownicze-sztorm.
Goniak
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Goniak » 17.11.2008 15:00

A ja staram się wpaść nad polskie morze raz do roku chociaz na parę dni i zawsze mi się udaje i nie żałuję,chociaż z pogoda bywa faktycznie różnie (trzeba dobre towarzystwo zabrać), ale w końcu i naszą turystykę trochę wspomóc, hehehe :lol:
gosku24
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) gosku24 » 17.11.2008 15:39

Kryzys, kryzys.......myśle,że z Nami,to tak jak z nałogowcami.
Ostatnie pieniądze wyciągną z kieszeni,a fajki czy butelczyne muszą mieć.
Tak będzie i z Nami,będziemy różnie kombinować, w między czasie narzekać,a i tak pojedziemy.!
:D :D
Ewa 40
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ewa 40 » 17.11.2008 16:43

Byłam nad naszym Bałtykiem (Gdańsk)3 dni-na weekend sierpniowy(bo nad naszym morzem też bywam)i to była wielka porażka ze wzgl.na pogodę i to nie pierwszy raz!Lało,lało i lało.Równo 2 lata temu było tak samo.Nawet zdjęć nie można było zrobić,bo morze kłębiło się od trawy.Z daleka wyglądało to jak fale błota.Mój kolega Chorwat zadzwonił na wysłane prze mnie pozdrowienia i zapytał się-co ja robię nad tym zimnym morzem?Ale dobrze,że za miesiąc byłam już w Chorwacji :D
Ania W
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ania W » 17.11.2008 21:31

Jak sie trafi na pogodę to nad Bałtykiem jest przepięknie. W roku jestem dwa, trzy razy, lubię zapach naszego morza, plaże i las. Ma pewien klimat. Moim ulubionym miejscem jest Sarbinowo. Bałtyk jest inny od Jadranu i nie ma co porównywać :D
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone