Rovinj wcale nie traci uroku pod zachmurzonym niebem.
Na jednym ze straganów nad kanałem limskim pani przyjmowała każdą walutę... nawet zł, aby tylko coś kupić
.png)
.png)
gusia-s napisał(a):Na jednym ze straganów nad kanałem limskim pani przyjmowała każdą walutę... nawet zł, aby tylko coś kupić
.png)
.png)
gusia-s napisał(a):Fotka 350 bardzo mi się podobate chmury wyglądają jak ogromne ptaszysko
Janusz Bajcer napisał(a):Skoro złotówka wymienialna w Chorwacji, to nie dziwota
Crocodyl napisał(a):Jeśli już o straganach mowa to na fotce 338 jest "moja" zaprzyjaźniona od 2012 sprzedawczyni u której regularnie kupujemy oliwę truflową Karlic.
PS.
Oliwę truflową można także kupić bezpośrednio u producenta w Buzet http://karlictartufi.hr/en/proizvodi/
.png)
gusia-s napisał(a): Fotka 350 bardzo mi się podobate chmury wyglądają jak ogromne ptaszysko
.png)
te kiero napisał(a):Janusz Bajcer napisał(a):Skoro złotówka wymienialna w Chorwacji, to nie dziwota
osobiście wymieniałem złocisze tylko 1 raz, jak zorientowałem się, że jakieś w ogóle mam
.png)
Janusz Bajcer napisał(a):gusia-s napisał(a):Na jednym ze straganów nad kanałem limskim pani przyjmowała każdą walutę... nawet zł, aby tylko coś kupić
Skoro złotówka wymienialna w Chorwacji, to nie dziwota
Crocodyl napisał(a):... Ja w tym roku kupiłem jak zwykle oliwę truflową, której zapas niestety już stopniał bo sałatka Caprese z tą oliwą to odlot. Polecam z białymi truflami choć i z czarnymi jest pyszna.
PS.
Oliwę truflową można także kupić bezpośrednio u producenta w Buzet http://karlictartufi.hr/en/proizvodi/
.png)
gusia-s napisał(a):Oliwę truflową można też kupić w Kauflandzie.
.png)
.png)
.png)
Nasze całe skończyły właśnie w oliwie, tylko w ten sposób mogą być zużyteCrocodyl napisał(a):gusia-s napisał(a):Oliwę truflową można też kupić w Kauflandzie.
Oczywiście, że można (także w Lidlu) ale to niestety nie to. Tam jest tylko aromat. My tego nie kupujemy. Wolimy poczekać do wakacjiCo do pasty truflowej sprawdza się z makaronem, choć to także nie wszyscy lubią, nasza córka np. tego "nie trawi". Całe trufle natomiast są na naszej liście na ten rok.
Ciekawe dokąd nas zabierzeszte kiero napisał(a):... chciałbym odwiedzić jeszcze 2 miejsca.
.png)
gusia-s napisał(a):te kiero napisał(a):... chciałbym odwiedzić jeszcze 2 miejsca.
Ciekawe dokąd nas zabierzesz
Powrót do Nasze relacje z podróży