Super ta droga, a plaża rzeczywiście "hvarska" na Twoich fotkach.BraveSirRobin napisał(a):Tak wygląda dojazd do Farskiej
Ja już 2 lata nie byłam w Cro i wstępnie Brać biorę pod uwagę na lato 2020, ale zależy czy znajdę studio/app w cenie 50 eur. za 2+1.azymut38 napisał(a):Niestety robię przerwę od Braci czy Chorwacji całkiem. Powód - popłynęli z cenami, już pomijam wzrost ceny gałki loda od 8 kuna w 2018 do 10 kuna w 2019 (żebym nie był małostkowy bo gałka jak dwie w Polsce), ale wszystko wyraźnie zdrożało.
Co do cen to w Grecji cola kosztuje w knajpie 3 eur, myślę że cena jest podobna do innych europejskich krajów, napoje zawsze są drogie, ale jedzenie w knajpach w Grecji jest tańsze niż w Cro... Gałka lodów (duża) w Grecji 1,3-1,8 - czyli w cenie chorwackiej, choć w Atenach płaciłam 2,2 ale były ogromne....
Nie wiem na ile jeździsz do Cro i w jakim składzie, ale w Gr (północ, dojazd z południa PL 2+nastolatek) na 10 dni na miejscu + nocleg w trasie mieścimy się w 6 tys zł, ale w knajpie jemy obiad tylko kilka razy. All w Grecji w dobrym hotelu w sezonie za 2+2 to koszt 10-12 tys. zł za 7 dni..alechandro napisał(a): Nigdy nie oszczędzam ale bez względu gdzie nie byłbym - Zaostrog, Srima, Gradac, Povlja to po powrocie kiedy sumuje wydatki wychodzi mi 6-8 tys. zł.
80 EUR w Bratusiu to wołali już w 2013 r....alechandro napisał(a): Napisałem wczoraj do jednej willi w Bratusiu co by klepnąć miejscówkę na przyszły rok to kolo be zastanowienia podał 100 E. Miejscówka ok, na samej plaży ale same apartamenty dupy nie urywają standardem.

.png)
.png)
.png)

.png)
.png)