Krążą słuchy, że widoczne czasem w nieodpowiednich miejscach wyrzucone puszki po "Żywcach" to czeskie prowokacje
.png)
.png)
.png)
zero napisał(a):@AdamBeata
Dużo ludzi na plaży w Borku w tym roku? Wyruszam za 10 dni i nie mogę się doczekać.
.png)
EdiSk8 napisał(a):Witam, wybieramy się w 5 dorosłych osób w niedzielę wieczorem do Orebić aby być w poniedziałek rano. Mam parę pytań a mianowicie:
1. Czy w mieście są jakieś lokalne biura gdzie pomogą w znalezieniu wolnego apartamentu?
2. Jak tam najlepiej dojechać? promem czy normalnie jechać przez cały półwysep?
3. Czy w mieście jest jakieś "życie nocne"? chodzi nam o jakieś knajpki, restauracje, które są do późna otwarte.
4. Jakie plaże warto odwiedzić w Orebić i które są najładniejsze? i do jakich warto podjechać autem jeśli chodzi o sam półwysep?
5. Czy w okolicy są jakieś większe skałki z których można poskakać do wody?
6. Jakie restauracja bądź knajpy polecacie, a które omijać szerokim łukiem?
Myślę, że to na tyle. Czekam z niecierpliwością na odpowiedź. Pozdrawiam.
.png)
EdiSk8 napisał(a):Witam, wybieramy się w 5 dorosłych osób w niedzielę wieczorem do Orebić aby być w poniedziałek rano. Mam parę pytań a mianowicie:
1. Czy w mieście są jakieś lokalne biura gdzie pomogą w znalezieniu wolnego apartamentu?
2. Jak tam najlepiej dojechać? promem czy normalnie jechać przez cały półwysep?
3. Czy w mieście jest jakieś "życie nocne"? chodzi nam o jakieś knajpki, restauracje, które są do późna otwarte.
4. Jakie plaże warto odwiedzić w Orebić i które są najładniejsze? i do jakich warto podjechać autem jeśli chodzi o sam półwysep?
5. Czy w okolicy są jakieś większe skałki z których można poskakać do wody?
6. Jakie restauracja bądź knajpy polecacie, a które omijać szerokim łukiem?
Myślę, że to na tyle. Czekam z niecierpliwością na odpowiedź. Pozdrawiam.
.png)
EithelAmarth napisał(a):
Ad. 6
Konoba u Matusko w Borku, podobno w Orebicu Peljeski Dvori (niestety, jak my byliśmy, był zamknięty), konoba u Munitic na pekę.
.png)
gusia-s napisał(a):Co do nocnego życia w Orebic to bym polemizowała... wieczorne tak. Wracaliśmy z Peljaski Dvori koło godz. 23 to już było śpiąco wzdłuż promenady - lipiec 2014.
.png)
.png)
.png)

.png)
poludnica napisał(a):
W sumie najbardziej kusi mnie klimatyczny Dom pod Palmą, ale tam jedyny dwupokojowy apartman (ze względu na 12latka zależy nam na oddzielnej sypialni) ma bardzo mały aneks kuchenny, wyglądający na niewygodny i małą lodówkę w sypialni.
Podobučanie Mili - doradźcie proszę.