Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Klub Miłośników Półwyspu Pelješac

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Tuti
Cromaniak

Postnapisał(a) Tuti » 26.07.2016 23:12

A czy do Panoramy idzie dojechać samochodem czy trzeba na nóżkach? :D
CroAna
Cromaniak

Postnapisał(a) CroAna » 26.07.2016 23:17

W tygodniu nie odnotowaliśmy większych utrudnień wyjeżdżając z Pelješca. Cyrk się zaczął w Austrii i Czechach. ...korki jak cholera. Do tego jeszcze wypadek i pojechaliśmy odjazdem. Jak byśmy teraz mieli wybraćddrogę, to ohne Wiedeń i Brno, a tylko kierunek na Grac- Linz ;-)
Sylwetka...
Koneser

Postnapisał(a) Sylwetka... » 27.07.2016 02:37

Tuti napisał(a):A czy do Panoramy idzie dojechać samochodem czy trzeba na nóżkach? :D

Idzie dojechać samochodem :)
wojstar
Cromaniak

Postnapisał(a) wojstar » 27.07.2016 08:14

Dojechać można, ale według mnie lepiej zostawić autko na parkingu koło kościoła - przy Panoramie jest mało miejsca.
Rafał78
Cromaniak

Postnapisał(a) Rafał78 » 27.07.2016 11:11

Czy ktoś w tym roku odwiedził już Trstenik i okolice?
Jak krajobraz po zeszłorocznej katastrofie?
monia1907
Croentuzjasta

Postnapisał(a) monia1907 » 27.07.2016 11:26

Czy na półwyspie jest szansa znaleźć jakąś kwaterę w ciemno w okresie 31.07-14.08?
Nagle się okazało, że jedziemy, wcześniej byliśmy już 2 razy (Brela, Baska Voda), rezerwując wcześniej 3-4 m-ce apartamenty.
A może jest ktoś na miejscu i da namiar na wolne miejsca - 2 osoby dorosłe i 2 dzieci - 4,6 lat
Z
Cromaniak

Postnapisał(a) Z » 27.07.2016 14:17

Rafał78 napisał(a):Czy ktoś w tym roku odwiedził już Trstenik i okolice?

Wszystko w okolicy spalone poza winnicami które są na drodze do Zuljany.Spalone są lasy od tych winnic aż do najwyższego poziomu drogi na Orebic,tylko koło Trstenika zostało trochę zieleni.
Beata W.
Cromaniak

Postnapisał(a) Beata W. » 27.07.2016 16:11

piekara114 napisał(a):
Sylwetka... napisał(a):
ita napisał(a):te lody to wcale tyłka nie urywają :lol: ale i tak tam chodzimy :D

mam podobne zdanie ;)

To jest nas więcej. Nam z synem bardziej pasowały mijając Oazę w kierunku portu po prawej była kawiarenka-cukiernia obok poczty. Tam był przepyszny sorbet pomarańczowy, limonkowe dla syna, a w sierpniu są podobno figowe.

No to sprawdzę koniecznie czy mają te figowe :wink:
Rafał78
Cromaniak

Postnapisał(a) Rafał78 » 27.07.2016 18:27

Z napisał(a):

Wszystko w okolicy spalone poza winnicami które są na drodze do Zuljany.Spalone są lasy od tych winnic aż do najwyższego poziomu drogi na Orebic,tylko koło Trstenika zostało trochę zieleni.

...no przykro :?
czaje się na ten Pelješac i czaje
W tym roku już wróciliśmy z wakacji z Hvaru , ale na półwysep mnie ciągnie i to właśnie w te rejony...więc może za rok Žuljana :?:
...się zobaczy....już przeglądam kwatery...takie zboczenie :)

Pozdrawiam
Adek99
Cromaniak

Postnapisał(a) Adek99 » 27.07.2016 18:41

Rafał78 napisał(a):
Z napisał(a):

...no przykro :?
czaje się na ten Pelješac i czaje
W tym roku już wróciliśmy z wakacji z Hvaru , ale na półwysep mnie ciągnie i to właśnie w te rejony...więc może za rok Žuljana :?:
...się zobaczy....już przeglądam kwatery...takie zboczenie :)

Pozdrawiam

Czyli powtórka z Hvaru w tym roku, mnie też tam ciągnie ;)

Tak mniej więcej wyglądają okolice Trstenika:
Trstenik.JPG

Ale w okolicach Zuljany większej spalenizny nie widziałem, żadnych śladów pożarów nie ma na końcu półwyspu (Orebic, Trpanj, Duba, Loviste).
Z
Cromaniak

Postnapisał(a) Z » 27.07.2016 20:33

W Zuljanie się nie paliło,te spalenia są mniej więcej do odległości 200metrów po odbiciu drogi na Zuljanę,jest tam taki mostek na którym zmieści się tylko jedno auto,za tym mostkiem są winnice i z tego co widziałem nietknięte.
Tuti
Cromaniak

Postnapisał(a) Tuti » 27.07.2016 21:04

Sylwetka... napisał(a):
Tuti napisał(a):A czy do Panoramy idzie dojechać samochodem czy trzeba na nóżkach? :D

Idzie dojechać samochodem :)

Dziękuję za informację. :papa:
lotnikwsk
Cromaniak

Postnapisał(a) lotnikwsk » 27.07.2016 21:08

Z tego co śledziłem w tamtym roku po powrocie to poza Trstenikiem półwysep powinien być OK,( sam Trstenik nie ucierpiał) jedynie winnica Grdić doszczętnie spłonęła ale i tak u nich nic nie kupiłem bo strasznie drogo
do Żuljany też mam sentyment i pewnie kiedyś wrócę ale to nie jest Zawala ani ID :?
Do kajakowania miejsce według mnie bardzo dobre :D
pozdrawiam Krzysiek :papa:
CroAna
Cromaniak

Postnapisał(a) CroAna » 27.07.2016 21:10

monia1907 napisał(a):Czy na półwyspie jest szansa znaleźć jakąś kwaterę w ciemno w okresie 31.07-14.08?
Nagle się okazało, że jedziemy, wcześniej byliśmy już 2 razy (Brela, Baska Voda), rezerwując wcześniej 3-4 m-ce apartamenty.
A może jest ktoś na miejscu i da namiar na wolne nimiejsca - 2 osoby dorosłe i 2 dzieci - 4,6 lat

pisz na priv, jeśli interesuje Cię miejscowość Janjina lub Drače
CroAna
Cromaniak

Postnapisał(a) CroAna » 27.07.2016 21:13

lotnikwsk napisał(a):

Z tego co śledziłem w tamtym roku po powrocie to poza Trstenikiem półwysep powinien być OK,( sam Trstenik nie ucierpiał) jedynie winnica Grdić doszczętnie spłonęła ale i tak u nich nic nie kupiłem bo strasznie drogo
do Żuljany też mam sentyment i pewnie kiedyś wrócę ale to nie jest Zawala ani ID :?
Do kajakowania miejsce według mnie bardzo dobre :D
pozdrawiam Krzysiek :papa:

Plażowałam jeszcze kilka dni temu (OMG! !!! To już wspomnienia) w Żuljanie i jadąc do niej po drodze widać było tereny wokół Trstenika. Nie wyglądało to dobrze :-(
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Klub Miłośników Półwyspu Pelješac - strona 285
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone