Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Klub Miłośników Półwyspu Pelješac

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
jakrena
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) jakrena » 24.07.2016 14:12

sandra to taki z drewniamymi okiennicami akurat my mamy na parterze a znajomi na 2 pietrze wiec wieczorkiem bedziemy siedziec na tarasie na gorze pewnie a z rana kawka na dole;) my akurat zamawialismy bezposrednio u sandry mamy do niej kontakt wiec jakby co moge przeslac na priv. wydaje mi sie ze tam mega luksusow nie ma z tego co po zdjeciach widzimy ale nie ma to znaczenia nei jedziemy dla luksusow a dla miejscowki ;) w podobuce jeszcze nie bylismy a wiekszosc jest zachwycona i wierze ze my tez bedziemy
jakrena
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) jakrena » 24.07.2016 14:20

a mam jeszcze pytanie najblizszy targ w orebicu? czy tam zaopatrywaliscie sie w owoce? czy do podobuce mozna tez dojechac z trstenika?
asscro
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) asscro » 24.07.2016 17:01

jakrena napisał(a):sandra to taki z drewniamymi okiennicami akurat my mamy na parterze a znajomi na 2 pietrze wiec wieczorkiem bedziemy siedziec na tarasie na gorze pewnie a z rana kawka na dole;) my akurat zamawialismy bezposrednio u sandry mamy do niej kontakt wiec jakby co moge przeslac na priv. wydaje mi sie ze tam mega luksusow nie ma z tego co po zdjeciach widzimy ale nie ma to znaczenia nei jedziemy dla luksusow a dla miejscowki ;) w podobuce jeszcze nie bylismy a wiekszosc jest zachwycona i wierze ze my tez bedziemy

Sandra wygląda całkiem dobrze, położenie super, pisze tylko, że na parterze nie ma klimy, przy dużych upałach może być cieżko. Jak wcześniej napisałam, my Niksy nikomu nie polecimy. Apartament koszmar!!! Kuchnia cała zgnita, wszystko się sypało,słabo wyposażona, lodowka zardzewiała bez światła. W apartamencie była tylko szafa, z centymetrem kurzy, ani żadnych półek, ani nawet lampki nocnej. Łóżka to takie rozkładane leżanki dla dzieci ok.ale mąż nie mógł się na tym zmieścić. Pierwszego dnia musieliśmy zrobić sprzątanie, pod łóżkiem znajdowaliśmy różne rzeczy po poprzednikach. W apartamencie nie było telewizora ani WiFi, ale na to byliśmy przygotowani. Jedyny plus tego apartamentu to nowa klima, która była w czasie naszego pobytu bardzo potrzebna. Ja byłam gotowa zaraz zrezygnować, ale mąż i dzieci nie chcieli już z tamtąd się ruszać zwłaszcza, że wszystkie rzeczy już mieliśmy przetaczkowane do pokoju. Efekt jest taki, że nie dość że zostaliśmy to jeszcze jesteśmy zakochani w tej zatoczce i okolicach. Na pewno Wy też będziecie zachwyceni. Można rano lub wieczorem pospacerować kilkoma szlakami np. w stronę Potocine lub Prizdriny, przepięknie! Jeśli mogę to proszę o namiary na Sandre, bo kiedy tam byliśmy nie było kogo zapytać, bo chyba właściciel tam chyba nie mieszka.
asscro
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) asscro » 24.07.2016 17:18

jakrena napisał(a):a mam jeszcze pytanie najblizszy targ w orebicu? czy tam zaopatrywaliscie sie w owoce? czy do podobuce mozna tez dojechac z trstenika?

My pierwszy tydzień nocowaliśmy w Orebicu, jest tam targ gdzie można kupić świeże ryby, owoce i warzywa.Wzdłuż głównej drogi co jakiś czas są ustawione kramy z owocami i warzywami. Kiedy przenieśliśmy się do Podobuce, robiliśmy zakupy raz na 2,3 dni głównie wieczorem w Konzumie na obrzeżach Orebica. Można tam kupić wszystkie potrzebne rzeczy, owoce też, a ceny są trochę mniejsze niż na straganach. Przykład arbuz w Konzumie 3 kuny(była akcija w tym czasie) na straganie 6kun.
Do Podobuče nie dojedziesz inaczej jak od strony Orebica przez Borje. Nie ma drogi od tunelu dla samochodów,są różne dojazdówki do winnic ale do Podobuc do drogi nie dojedziesz. Sprawdziliśmy tę trasę do Potocine pieszo, polecam!!!
jakrena
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) jakrena » 24.07.2016 18:58

a nie znalazlam info o zatoce Blace,  w której się znajduje błoto lecznicze. ktos byl ostatnio wiem ze kiedys jak bylismy znajomi korzystali i trzeba bylo miec wlasne urzadzenia do wyciagania blota tzn. puszke przywiazana do kija :D to bylo dosc dawno temu nie wiem jak i czy dzisiaj to dziala ktos podpowie :)
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 24.07.2016 19:49

Sylwetka... napisał(a):
ita napisał(a):te lody to wcale tyłka nie urywają :lol: ale i tak tam chodzimy :D

mam podobne zdanie ;)

To jest nas więcej. Nam z synem bardziej pasowały mijając Oazę w kierunku portu po prawej była kawiarenka-cukiernia obok poczty. Tam był przepyszny sorbet pomarańczowy, limonkowe dla syna, a w sierpniu są podobno figowe.
ita
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ita » 25.07.2016 06:51

piekara114 napisał(a):
Sylwetka... napisał(a):
ita napisał(a):te lody to wcale tyłka nie urywają :lol: ale i tak tam chodzimy :D

mam podobne zdanie ;)

To jest nas więcej. Nam z synem bardziej pasowały mijając Oazę w kierunku portu po prawej była kawiarenka-cukiernia obok poczty. Tam był przepyszny sorbet pomarańczowy, limonkowe dla syna, a w sierpniu są podobno figowe.

przetestujemy :D
wojstar
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojstar » 25.07.2016 14:53

:) huraaaa :) po trzech dniach jazdy samochodem dzisiaj dojechaliśmy do Orebic, po drodze burze, deszcze a tu słoneczko nasze kochane upragnione.
wreszcie ukojenie dla oczu (piękne widoki), mogę teraz odpoczywać czego życzę miłośnikom Peljesac.
Z
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Z » 25.07.2016 16:02

wojstar napisał(a)::) huraaaa :) po trzech dniach jazdy samochodem dzisiaj dojechaliśmy do Orebic, po drodze burze, deszcze a tu słoneczko nasze kochane upragnione.
wreszcie ukojenie dla oczu (piękne widoki), mogę teraz odpoczywać czego życzę miłośnikom Peljesac.

Pchałeś ten samochód? :D
Dżejan
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dżejan » 25.07.2016 17:21

wróciłem z Peljesaca :D
piękne plaże, niezapomniane wrażenia,
wklejam zdjęcia z plaż w Dubie, byliśmy tam sami przez cały dzień
niestety ta dalsza plaża ze stawkiem jest obkupana przez jakieś zwierzęta
ale ta pierwsza za gajem oliwnym jest czysta, pusta i piękna...

P.S. jeśli ktoś jest zainteresowany to mogę więcej zdjęć pokazać
byłem jeszcze na Divnej, Ekstravagancy, Korculi, Popratno, no i Orebić (baza wypadowa)
Załączniki:
P1010862a.jpg
Plaża Duba ta dalsza ze stawkiem
P1010776a.jpg
Plaża Duba w prawo
P1010775a.jpg
Plaża Duba w lewo
Dżejan
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dżejan » 25.07.2016 17:34

tom69 napisał(a):Na pewno będę na plaży Estravaganca.

rybka Lastavica na 4 osoby 800 kun, ale palce lizać :D
wojstar
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojstar » 25.07.2016 18:31

Nie, nie pchałem, ale jeszcze zahaczylem o BiH. I muszę stwierdzić że zostałem bardzo zadziwiony, ponieważ nie chcieli ode mnie zielonej karty w Ljubuski.
Dżejan
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dżejan » 25.07.2016 18:45

nam w BiH nie sprawdzali w ogóle dokumentów, nawet szyby nie otwierałem tylko machali żeby jechać,
ale nie wszystkich tak traktowali, Szwajcarów przede mną przetrzepali dokładnie...
tom69
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) tom69 » 25.07.2016 19:50

Dżejan napisał(a):rybka Lastavica na 4 osoby 800 kun, ale palce lizać :D

Czy to ta ryba?
Załączniki:
c53f03a7c7ffbc43c1276f43077899b8.jpg
Ostatnio edytowano 25.07.2016 20:15 przez tom69, łącznie edytowano 1 raz
tom69
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) tom69 » 25.07.2016 20:13

asscro napisał(a):Witaj! W Orebiču mogę polecić restauracje Posejdon przy główne drodze dojazdowej, po lewej stronie gdy wjeżdzasz do miasta. Nie musisz wcześniej rezerwować. Oprócz wspomnianej Panoramy w tych samych okolicach jest konoba Hird, możesz tam zjeść peke, ale wcześniej musisz się umówić. Byliśmy też w Kunie u Antunowiča na pece,lokalnych przystawkach i trunkach, też wcześniej się umawialiśmy.

Na wjeździe do Orebića będę stacjonował więc Posejdon będzie można z buta odwiedzić. Dziękuję za podpowiedź.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Klub Miłośników Półwyspu Pelješac - strona 283
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone