.png)
.png)
aegean11 napisał(a):.Janusz Bajcer napisał(a):aegean11 napisał(a):Przerabiałem to dwa razy w tym roku nie mając pojęcia, że w tym miejscu karty PKO BP są...dyskryminowane.ruwado napisał(a):To tez jakieś wyjście w przypadku korka na Lućko
Dwa razy, to znaczy gdzie.![]()
Bo chyba nie na wyjeździe z Zagrzebia w kierunku Splitu.
.png)
.png)
pdw88 napisał(a):Dziś w drodze powrotnej na bramce na wylocie z Zagrzebia zostałem poinformowany, iż tylko gotówka. Naskrobałem ostatnio euro zapłaciłem. Zapytałem czy na tych bramkach można płacić kartą i otrzymałem odpowiedź -nie. Bezpośrednio za mną kolega zapłacił kartą bez problemu...
.png)
.png)
BraveSirRobin napisał(a):Jestem już po urlopie w Chorwacji, ale dopiero teraz wczytałem się w ten wątek. Może to i dobrze, bo bym się pewnie denerwował gdyż mamy z żoną tylko karty PKO BP VISA. Na każdej bramce płaciłem właśnie taką kartą i ani razu mi nie odrzuciło Jak wracaliśmy nocą to na Lućko zjechaliśmy na bramki No cash i również bez problemu. Nie zauważyłem jakiś znaków No Pko Bp, bo było ciemno, wiec już nie wiem o co chodzi. Szczerze mówiąc tegoroczny wyjazd był 9 i zawsze płacimy debetówką PKO BP. Nigdy nie odrzuciło.
.png)
ruwado napisał(a): Widać przy Zagrebiu jest jakiś bajzel.
.png)
Chris_M napisał(a):ruwado napisał(a): Widać przy Zagrebiu jest jakiś bajzel.
Ale ten bajzel nie jest "przy Zagrzebiu", tylko na autostradowej bramce w Macelj, na której wracając do kraju płacimy za odcinek autostrady "od Zagrzebia".
Właśnie na tej bramce widziałem naklejki z przekreślonym logiem banku PKO BP i pisałem nawet o tym w tej wiadomości: post2162541.html#p2162541

.png)
.png)
.png)
.png)
ŁukaszCiupa napisał(a):Na Lucko to nawet świadomie pojechałem na bramki gotówkowe, ale tam każda budka oblepiona reklamą akurat Mastercard i mają terminale. To nie jest tak, że na bramkach oznaczony only cash nie zapłacisz kartą, bo zapłacisz.
.png)
piekara114 napisał(a):ŁukaszCiupa napisał(a):Na Lucko to nawet świadomie pojechałem na bramki gotówkowe, ale tam każda budka oblepiona reklamą akurat Mastercard i mają terminale. To nie jest tak, że na bramkach oznaczony only cash nie zapłacisz kartą, bo zapłacisz.Ale nie ma przecież bramek tylko gotówkowych. No chyba, że podczas 12 wyjazdów do Cro nie zauważyłam takich to niech mnie ktoś poprawi i da znać, które to....
.png)
ŁukaszCiupa napisał(a):piekara114 napisał(a):ŁukaszCiupa napisał(a):Na Lucko to nawet świadomie pojechałem na bramki gotówkowe, ale tam każda budka oblepiona reklamą akurat Mastercard i mają terminale. To nie jest tak, że na bramkach oznaczony only cash nie zapłacisz kartą, bo zapłacisz.Ale nie ma przecież bramek tylko gotówkowych. No chyba, że podczas 12 wyjazdów do Cro nie zauważyłam takich to niech mnie ktoś poprawi i da znać, które to....
Teoretycznie są - przynajmniej czytając dosłownie ich oznaczenia. Tu CASH a tam CARD. Czasem też widać dodatkowo napis ONLY.
.png)
piekara114 napisał(a):My mieliśmy problem zapłacić w lipcu na bramce przed Zagrzebiem w kierunku na południe. Nie przyjęło ani visa ani Mc z PKO BP, bramki no cash. Dopiero po wycofaniu się u obsługi zapłaciliśmy. Na powrocie i teraz we wrześniu od razu ustawialiśmy się na tradycyjnych bramkach. Pani w banku nie potrafiła powiedzieć skąd problem, bo podobno wszystko było uruchomione...
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi