Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Kamera Samochodowa - Rejestrator Trasy

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
radziu1974
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) radziu1974 » 05.12.2011 17:04

http://www.media-tech.eu/produkty/kamer ... owe/MT4036

a może coś takiego
z opisu zapowiada się ciekawie
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 05.12.2011 19:42

radziu1974 napisał(a):http://www.media-tech.eu/produkty/kamery-internetowe/MT4036

a może coś takiego
z opisu zapowiada się ciekawie

Wygląda ciekawie, brakuje tylko GPS (nie ta półka cenowa) :wink:
heza
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) heza » 05.12.2011 20:13

Witajcie.
Nabyłem swego czasu taki rejestrator-kamerę do auta Taki jaki zapodał smoki3-wątkotwórca. Montowany wewnątrz na szybie. Szybę mam dużą to i jest gdzie umocować, dobrze jest mieć czystą szybę.
Używam czasami do rejestracji przejazdów bardziej w tej chwili do zabawy.
Obraz jest całkiem spoko, dźwięk rejestrowany jest słabo (może to kwestia typu rejestratora.
Generalnie dość dobry gadżet do rejestracji bo nie trzeba trzymać w garści kamery, obraz się nie trzęsie i mój nabytek nagrywa 2 godziny filmu na karcie micro SD(niestety nie pamiętam jak duża-chyba 4 lub 8GB), później już nadpisuje obraz w ustawianych odcinkach.
Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 05.12.2011 22:46

Właśnie na TVN TURBO w programie Turbo Kamera jest omawiana sprawa takich rejestratorów. Filmiki są dowodami w sprawach.
mariusz-w
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mariusz-w » 06.12.2011 08:01

Tak jak Piotrek wspominał !

weldon napisał(a):Mariusz sobie kupił taki statyw - pajączek i z niego korzystał
przy robieniu fotek, więc można taki pomysł wykorzystać i zainstalować tak i aparat i kamerę.

W 2009 roku pierwszy raz wykorzystałem właśnie kamerę zamontowaną na "pajączku"... taki prymitywny zestaw !

... a wyszło to tak filmik 1 ... filmik 2.

Pozdrawiam.
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 10.12.2011 15:26

mariusz-w napisał(a):W 2009 roku pierwszy raz wykorzystałem właśnie kamerę zamontowaną na "pajączku"... taki prymitywny zestaw !

... a wyszło to tak filmik 1 ... filmik 2.

Pozdrawiam.

Czy nadal tego używasz, czy może masz coś lepszego :?: Jak to się zwie. :?:

Nie jestem w temacie, być może nic lepszego nie wymyślono
ania77
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ania77 » 11.12.2011 22:29

Na forum jakiś czas temu był wątek, który dotyczył chyba jazdy lewym pasem i ktoś powklejał trochę filmików dotyczących mistrzów lewego pasa i tak mi się wydaje, że one były właśnie z takiej kamerki. Tyle, że za Chiny ludowe nie potrafię sobie przypomnieć co to był za wątek, ale o ile dobrze pamiętam zabierał tam głos m. in. Woka.
ania77
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ania77 » 11.12.2011 22:39

Precyzuję samą siebie:) Miałam na myśli ten wątek: forum/viewtopic.php?t=34437&postdays=0&postorder=asc&highlight=suwak&start=30

Myślę, że bzyq74 może się wypowiedzieć w kwestii takich rejestratorów.
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 12.12.2011 07:55

ania77 napisał(a):Precyzuję samą siebie:)

Źle kojarzysz ale dzięki.
Uściślając to bardziej odpowiedni jest inny wątek ( ciężko to znaleźć ) w którym zabieram głos jako też filmujący podczas ruchu samochodu. Filmuje z tzw. "ręki". Filmuję normalną kamerą więc interesuje mnie coś o przyzwoitych parametrach. Zabawki odpadają.
mariusz-w
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mariusz-w » 12.12.2011 09:31

woka napisał(a):Czy nadal tego używasz, czy może masz coś lepszego :?: Jak to się zwie. :?:

Wtedy to była jakaś kamera ... już nie pamiętam jaka, bo pożyczona była. :?
W tym roku używałem HS-a ... sprawdził się jeszcze lepiej.
Filmuje w Full HD.

Pozdrawiam.
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 12.12.2011 09:49

mariusz-w napisał(a):
woka napisał(a):Czy nadal tego używasz, czy może masz coś lepszego :?: Jak to się zwie. :?:

Wtedy to była jakaś kamera ... już nie pamiętam jaka, bo pożyczona była. :?
W tym roku używałem HS-a ... sprawdził się jeszcze lepiej.
Filmuje w Full HD.

Pozdrawiam.

Rozumiem. Pytanie tylko czy to normalna kamera czy jedna tych "zabawek".
auto_gt
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) auto_gt » 29.02.2012 21:54

smoki3 napisał(a):Używa ktoś z Państwa takiego gadżetu ? Jak to sie sprawuje i czy tak naprawdę ma sens używania?

jest trochę lepszy niż reszta i wygląda tak :
http://auto-gt.bazarek.pl/opis/3109972/admin,1/
brunor
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) brunor » 01.03.2012 12:51

W styczniu gość cofając przywalił mi w zderzak ( podobno nie było mnie widać), zasugerował, że to ja mu najechałem, ale uratowało mnie to, że nie miał świateł cofania i wolał się dogadać. Za sumę po "negocjacjach" kupiłem osłonkę na tablicę rejestracyjną (którą gość mi rozbił) i takie coś :
http://www.tinyurl.pl/?VFeWixNJ
trochę się tym bawiłem i stwierdzam, że robi to do czego została stworzona - zapisuje filmy 15 min (tak ustawiłem) aż do zapełnienia karty, a potem nadpisuje, uruchamia się na ruch, wyłącza sama na postoju ( czas do ustawienia) kłopot sprawia jedynie zwisający kabel zasilający. Nudziło mi się, więc uciąłem wtyczkę i bezpośrednio ją podpiąłem pod oświetlenie w podsufitce, zaś samą kamerkę "schowałem" za lusterko wsteczne i....zupełnie o niej zapomniałem ( nie widać jej ze środka kabiny)
Żona twierdzi, że to zbędny bajer, ale ja czekam ....
:twisted:
zapomniałem napisać, że kamerka zmieściła się w skoda fabia
Ostatnio edytowano 07.03.2012 16:42 przez brunor, łącznie edytowano 1 raz
auto_gt
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) auto_gt » 01.03.2012 13:29

Nie ma tłumaczenia - widział nie widział - cofający ma obowiązek ustąpić wszystkim uczestnikom ruchu pierwszeństwo , nawet jak bedzie to dziecko 2 latek i nie ma tłumaczenie że go nie widział. tak stanowią przepisy .
żebyśmy my sami nie cofnęli w coś czego nie widzimy np w otwartą bramę pomagają czujniki cofania , wykryją newt takiego dzieciaka ostrzegając sygnałem PI,PI,PI , są czujniki cofania tylko dzwięk i też są z kamerką i monitoirem małe duże + dźwięk telewizorek można podłączyć za pomocą chinchy , do innych np dvd smaochodowych i przenośnych ,kamer itd.
kjedi
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kjedi » 01.03.2012 17:41

smoki3,
Na forum octavii taka dyskusja trwa dłużej no i jakby to powiedzieć- odpowiedzi są merytoryczniejsze (jeśli takiego wyrazu można użyć).
Kamerka nie ma za zadanie robić za nas filmu z wczasów.
Coraz więcej osób z tego rodzaju sprzętu korzysta (ja się przymierzam) - coś jak z czujników parkowania z przodu i tyłu pomimo wypowiedzi - "co ja kretyn jestem żebym musiał z tego rodzaju gówien korzystać-parkować nie umiem"
Rejestratory coraz częściej służą w czasie zdarzeń drogowych, kiedy ktoś oskarża o fakt niebyły. I mimo wszystko, mając coś takiego Policjanci lubią skorzystać z propozycji oglądu, zamiast wierzyć opowieściom.
Proponuję wchodzić
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Kamera Samochodowa - Rejestrator Trasy - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone