.png)
amatus1 napisał(a):Wreszcie Plitvickie odwiedzone. Widoki piękne, ludzi nie dużo chyba z racji później godziny. Stratowalismy z wejścia nr 2 o godzinie 16 trasa H. Skończyliśmy ja w dobrym i troszkę za szybkim tempie o 20. Dosyć długo czekaliśmy na przejazd z St.1 na St.2 ale chyba pod wieczór jeżdżą rzadziej. Wcześniej sprawnie bez czekania na stateczek. Spokojnie fotki można było zrobić bez przepychnia się i wchodzenia w kadry. Wejście do końca czerwca tylko 150 kun. Niestety mapka nie jest dołączona do biletu, można kupic osbno w sklepie z pamiątkami. Ja zrobilem foto trasy i to najlepsze chyba rozwiązanie. Z domu mozna wydrukować ale dobre są oznaczenia. Parking 7 kun za każdą godzinę rozpoczęta a mam wrażenie, że ktoś pisal że był za free. Teraz nocleg a jutro ostatni odcinek do Lokvy.
.png)
fish74 napisał(a):amatus1 napisał(a):Wreszcie Plitvickie odwiedzone. Widoki piękne, ludzi nie dużo chyba z racji później godziny. Stratowalismy z wejścia nr 2 o godzinie 16 trasa H. Skończyliśmy ja w dobrym i troszkę za szybkim tempie o 20. Dosyć długo czekaliśmy na przejazd z St.1 na St.2 ale chyba pod wieczór jeżdżą rzadziej. Wcześniej sprawnie bez czekania na stateczek. Spokojnie fotki można było zrobić bez przepychnia się i wchodzenia w kadry. Wejście do końca czerwca tylko 150 kun. Niestety mapka nie jest dołączona do biletu, można kupic osbno w sklepie z pamiątkami. Ja zrobilem foto trasy i to najlepsze chyba rozwiązanie. Z domu mozna wydrukować ale dobre są oznaczenia. Parking 7 kun za każdą godzinę rozpoczęta a mam wrażenie, że ktoś pisal że był za free. Teraz nocleg a jutro ostatni odcinek do Lokvy.
w ubiegłym roku mapka była na odwrocie biletu ...4 godziny to dość expresowo
.png)
.png)
agata26061 napisał(a):Tylko jedna chińska wycieczka, którą szybko wyprzedziliśmy.
.png)
agata26061 napisał(a):My zwiedzaliśmy Jeziora Plitwickie wczoraj. Już o 8.00 byliśmy na miejscu. Zero kolejek do kasy, mało turystów. Tylko jedna chińska wycieczka, którą szybko wyprzedziliśmy. Niestety z dzieciakami nie obeszliśmy całego parku, ale około 11.30 przy opuszczaniu PN Jezior Plitwickich kolejka do kas była tak ogromna, że cieszyliśmy się, że byliśmy tam tak wcześnie
.png)
Janusz Bajcer napisał(a):agata26061 napisał(a):Tylko jedna chińska wycieczka, którą szybko wyprzedziliśmy.
Chińska czy japońska![]()
Trajgul napisał(a):P.S. Furę w końcu kupiliscie?
.png)
amatus1 napisał(a):Rok temu parking był płatny?
.png)
.png)
Malen napisał(a):Dzięki amatus. Przeglądam mapki i wygląda, że różnice
między C i H są niewielkie. Info o schodzeniu w dół,
bezcenneMoże ktoś jeszcze się odezwie w temacie
trasy C. Pozdrawiam.
Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne