PS co do Nikona D50...... to się nie chwaląc....... od miesiąca go mam
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
miro. napisał(a):Witam![]()
Chciałbym trochę odświeżyć temat o wyborze aparatu cyfrowego, prosząc jednoczesnie o radę.
Przed tegorocznym urlopem w Chorwacji (25. 06 do 9. 07) planuję zakup cyfraka.
Fotografią interesuję się amatorsko od bardzo dawna - zamierzchłe czasy szkoły podstawowej. Miełem różne aparaty np. Druh, Ami 66, Certo KN35, Smiena, Zenity ( ostatni to Zenith 12xp), potem Praktiki (TTL, i do dzisiaj Prakticę 12XP).
Jednak są to wszystko aparaty jak ja to mówię z poprzedniej epoki.
Uważam, że czas się przesiąść na fotografię cyfrową, tym bardziej, że ceny tego sprzętu stają się coraz atrakcyjniejsze.
I tu pojawia się problem - co wybrać z oferty wielu poducentów, setek modeli, ich funkcji parametrów itp itd.
Przeczytałem prawie cały ten watek i mam mętlik w głowie.
Poradźcie więc.... co wybrać![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Moje kryteria to:
cena do 600-1000 PLN.
znana firma
dobra rozdzielczość
przydatne w amatorsko - rodzinnej fotografii funkcje
nieskomplikowana obsuga
niedrogie akcecoria
Może coś jeszcze
.png)
karol 11 napisał(a):Od niedawna posiadam Pentaxa Optio 555 bardzo fajny aparat, ale żeby wyciągnąć z niego wszystko przydałaby sie instrukcja ktorej nie posiadam w żadnym języku.
Czy ktoś z was mógłby mi pomóc?
/Najchetniej polska/
.png)
FUX napisał(a):JachuG napisał(a):FUX napisał(a):JachuG napisał(a):Mój typ poniżej .....
....sam sie zastanawiam nad wymianą aparatu jednak musze poczekac i dołożyć do skarbonki z następnej wypłaty
http://www.allegro.pl/item89707668_nowe ... alny_.html
Pozd
Czy ta cena trochę nie za niska????
Ma gwarancję???
http://www.nikon.com.pl/cennik/cyf_lustrzanki.pdf
FUX
Ja tego sprzętu nie wystawiam ale kojarze na alegro sprzedającego jesli jest aparat nowy pewnie ma gwarancje choć moze to być międzynarodowa. Jednak cena znacznie wzrosnie w ostatniej minucie ...
Zauważ, że cena sprzedaży to 1400 PLN. Coś za nisko....
Fux
.png)
miro. napisał(a):Witam![]()
Chciałbym trochę odświeżyć temat o wyborze aparatu cyfrowego, prosząc jednoczesnie o radę.
Przed tegorocznym urlopem w Chorwacji (25. 06 do 9. 07) planuję zakup cyfraka.
Fotografią interesuję się amatorsko od bardzo dawna - zamierzchłe czasy szkoły podstawowej. Miełem różne aparaty np. Druh, Ami 66, Certo KN35, Smiena, Zenity ( ostatni to Zenith 12xp), potem Praktiki (TTL, i do dzisiaj Prakticę 12XP).
Jednak są to wszystko aparaty jak ja to mówię z poprzedniej epoki.
Uważam, że czas się przesiąść na fotografię cyfrową, tym bardziej, że ceny tego sprzętu stają się coraz atrakcyjniejsze.
I tu pojawia się problem - co wybrać z oferty wielu poducentów, setek modeli, ich funkcji parametrów itp itd.
Przeczytałem prawie cały ten watek i mam mętlik w głowie.
Poradźcie więc.... co wybrać![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Moje kryteria to:
cena do 600-1000 PLN.
znana firma
dobra rozdzielczość
przydatne w amatorsko - rodzinnej fotografii funkcje
nieskomplikowana obsuga
niedrogie akcecoria
Może coś jeszcze
.png)
FUX napisał(a):Piotr napisał
Ludzie .... zauważcie, że nie osiągnł ceny minimalnej.... nit tego nie odda za 1400PLN... chyba ze kradziony ale wtedy pojdzie choćby za wódke...
pozdr
Wczoraj taka była... teraz 1481PLN ???
Fux
.png)
JachuG napisał(a):Witam
U mnie obecnie widnieje cena 1456 i cena ta przekroczyła minimalną![]()
- godzina do konca...
Powrót do FotoCroClub - dyskusja