Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Jakim autkiem do Cro?

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Łukasz789
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Łukasz789 » 06.04.2010 15:12

Może zaczynam trochę z grubej rury ale mam poważnego stracha przed tym wyjazdem i myślę tylko ,żeby mi samochodu nie zwędzili bo jak go zwiną to mogiła....Jestem z Krakowa dlatego wybrałem taka trasę , jesli jest lepsza trasa to proszę o poradę .
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 06.04.2010 15:16

Łukasz789 napisał(a): i myślę tylko ,żeby mi samochodu nie zwędzili bo jak go zwiną to mogiła

http://cro.pl/forum/viewtopic.php?p=478933#478933

:lol: :lol: :lol:
jarku007
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) jarku007 » 06.04.2010 15:42

Łukasz789 napisał(a):...co najgorsze nie swoim tylko pożyczonym i do tego ,,dość" drogim. I boje się ,że przyjdzie mi wracać na piechotę ...
    Nie panikuj nikt Ci auta w HR nie ukradnie ( prędzej w naszym pięknym kraju ) . W 2007 roku też miałem taką sytuację że musiałem jechać nie swoim autem , bo inaczej zaliczka na poczet pobytu by przepadła . Jechałem Mercem ( baaardzo drogim ) ojca i jakoś pewniej się czułem zostawiając auto na parkingu w HR jak u nas w kraju - widząc auta które stoją obok na numerach A i D . Nie kombinuj także z trasą - każda jest bezpieczna .
    Więcej optymizmu - grunt to dobre AutoCasco .
lukas774
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) lukas774 » 06.04.2010 16:34

2008, 2010 Renault Thalia.
Magda75
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Magda75 » 06.04.2010 18:02

2007 Peugeot 206
2009 Peugeot 807
2010 Peugeot 307
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 06.04.2010 18:20

Łukasz789 napisał(a):W tym roku rodzina zmusiła mnie do wyjazdu zagranicznego ale jest jeden problem ja wiem w Europie Zachodniej mówią o Nas dziki kraj i może ja też przesadzam ale...najprawdopodobniej pojadę tam samochodem i co najgorsze nie swoim tylko pożyczonym i do tego ,,dość" drogim. I boje się ,że przyjdzie mi wracać na piechotę . Dlatego po pierwsze miał ktoś przypadek kradzieży , próby kradzieży samochodu w Chorwacji ??? Po drugie jaka trasa będzie najbezpieczniejsza , Słowacja , Węgry i Chorwacja???

Po pierwsze większość z nas jeździ samochodami, niektórzy też drogimi, no cóż niekoniecznie pożyczonymi. Co do kradzieży tak cirka ebałt licząc to masz 10 krotnie większe prawdopodobieństwo że auto staranuje Ci TIR z Tobą w środku niż że Ci auto w Chorwacji ukradną :wink: Bezpieczeństwo trasy zależy wyłącznie od Twoich umiejętności i Twojego zdrowego rozsądku. Sporo czasu jestem na forum ale przypadku kradzieży nie pamiętam. Sam osobiście zostawiam wprawdzie tanie auto ale z otwartymi oknami i jeszcze mi ani samo auto ani nic z niego nie zginęło :D Poza tym na drogie auta to chyba ludziska AC wykupują :wink:
Kevlar
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kevlar » 06.04.2010 18:20

Łukasz789 napisał(a):... I boje się ,że przyjdzie mi wracać na piechotę . Dlatego po pierwsze miał ktoś przypadek kradzieży , próby kradzieży samochodu w Chorwacji ??? Po drugie jaka trasa będzie najbezpieczniejsza , Słowacja , Węgry i Chorwacja???

Głowa do góry. Nawet w Polsce liczba kradzieży aut spadła gdyż corzaz trudniej zalegalizować takie auto. Nagonki na części też są coraz częstsze więc liczba kradzionych maleje. W krajach które wymieniłeś jest jeszcze lepiej.
Moim zdaniem wybierz sobie trasę jaka jest dla Ciebie wygodniejsza i ciesz się wakacjami.
Rozumiem Twoje zatroskanie autem. Tak to już jest że jakby coś się stało ze swoim autem to pół biedy ale z czyimś to już gorzej. Myślę że wystarczy mieć z lekka baczenie na autko i nie będzie najmniejszego problemu.
Miłego wypoczynku.
Jacek L
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jacek L » 06.04.2010 18:35

jarku007 napisał(a):
Łukasz789 napisał(a):...co najgorsze nie swoim tylko pożyczonym i do tego ,,dość" drogim. I boje się ,że przyjdzie mi wracać na piechotę ...
    Nie panikuj nikt Ci auta w HR nie ukradnie ( prędzej w naszym pięknym kraju ) . W 2007 roku też miałem taką sytuację że musiałem jechać nie swoim autem , bo inaczej zaliczka na poczet pobytu by przepadła . Jechałem Mercem ( baaardzo drogim ) ojca i jakoś pewniej się czułem zostawiając auto na parkingu w HR jak u nas w kraju - widząc auta które stoją obok na numerach A i D . Nie kombinuj także z trasą - każda jest bezpieczna .
    Więcej optymizmu - grunt to dobre AutoCasco .

No właśnie - nie panikuj - w Dubrowniku na parkingu pod Starym Miastem parkowałem obok Mercedesa McLaren ... parę miejsc dalej stało Ferrari , nie mówiąc o innych sprzętach , przy których moje autko wyglądało jak hulajnoga .... tam raczej nie kradną .... z wyjątkiem elektrycznej szczoteczki do zębów , którą notabene zajeb...ł mi Polak i Warszawiak .... :wink:
wielka.woda
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) wielka.woda » 06.04.2010 18:42

Tak mi sie przypomnialo, jak 3 lata temu na wakacjach w Kolobrzegu bedac moja ciotka (aktualnie juz Niemka), bala sie pojechac na zakupy do sklepu wielkopowierzchniowego bo sie bala ze jej Corse ukradna z parkingu i trzeba ja bylo wozic swoim. :)
Łukasz789
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Łukasz789 » 06.04.2010 18:51

O bezpieczeństwo trasy chodziło mi bardziej pod względem bezpieczeństwa pod względem napadu . Ale skoro wszystkie trasy w miarę bezpieczne to doradźcie najlepszą ( najkrótszą ew. najszybszą trasę) najlepiej nie przez Czechy ( nie lubię przez nie jeździć).
Przepraszam , może i histeryzuje. Zrozumcie faceta który wszystkie swoje dotychczasowe wakacje spędzał lecąc samolotem a w ostateczności jak samochodem to jeździłem na Korsykę.
Kevlar
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kevlar » 06.04.2010 19:13

Łukasz789 napisał(a):...Ale skoro wszystkie trasy w miarę bezpieczne to doradźcie najlepszą ( najkrótszą ew. najszybszą trasę) najlepiej nie przez Czechy ( nie lubię przez nie jeździć)...

Właśnie miałem zaproponować Ci trasę przez Czechy ale skoro nie lubisz przez nie jeździć to jedź trasą którą miałeś w pierwotnych planach czyli SK/H/HR. Nie jechałem nigdy tą trasą choć mnie korci ale wakacje to wakacje i każda trasa jest dobra gdy się jedzie z wakacyjnym nastawieniem.
Łukasz789
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Łukasz789 » 06.04.2010 19:20

A jak przez Czechy to którędy??
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 06.04.2010 19:22

No właśnie - nie panikuj - w Dubrowniku na parkingu pod Starym Miastem parkowałem obok Mercedesa McLaren ... parę miejsc dalej stało Ferrari , nie mówiąc o innych sprzętach , przy których moje autko wyglądało jak hulajnoga .... tam raczej nie kradną .... z wyjątkiem elektrycznej szczoteczki do zębów , którą notabene zajeb...ł mi Polak i Warszawiak .... :wink:

Ależ kolego Jacku, nie zapier-----em Ci szczoteczki 8O 8O 8O . Jestem Polak i Warszawiak :wink: :wink: :wink:
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 06.04.2010 19:26

Łukasz789 napisał(a):A jak przez Czechy to którędy??

A bez las kolego i bez most. Trafisz toż to niedaleko ino uważaj na tirówki. No to siema.
jarku007
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) jarku007 » 07.04.2010 08:43

Łukasz789 napisał(a):...jaka trasa będzie najbezpieczniejsza , Słowacja , Węgry i Chorwacja???...Jestem z Krakowa dlatego wybrałem taka trasę , jesli jest lepsza trasa to proszę o poradę .
    Ja akurat jestem "z pod" Krakowa . Jaka trasa ?, to zależy gdzie będziesz jechał. Na forum jest mnóstwo postów odnoszących się do właśnie wyboru trasy do HR . Brałbym także pod uwagę Chyżne - Bratysława - Wiedeń - itd . Bardzo dobra i łatwa trasa .
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Jakim autkiem do Cro? - strona 141
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone