napisał(a) emarylka » 26.07.2013 13:07
piotrulex napisał(a):emarylka napisał(a):...ale za to kupcie sobie w konzumie mielone, mieszane mięso, u nas takiego nie ma, nawet za 100 zł. spagotti, czy zwykłe mielone są pyszne, a roboty 20 min.
mielonego w PL w sklepach od dawna nie kupujemy
polujemy np. na łopatkę w tzw. promocjach, z 3kg mielimy, paczkujemy, mrozimy i wiemy jakie mamy mięso i że jest 100% mięsa w mięsie

A ja polecam raz jeszcze ichniejsze mięsko mimo wszystko, spróbuj a nie pożałujesz, smakuje jak kiedyś takie z ubitej świnki - dzisiaj trudno juz u nas kupić. Pachnące prawdziwe mieso.No i można sobie zmiksować, w sklepie wybierasz co chcesz żeby zmielili, cielęcina, świnina czy może jagnięcinka a może po troszkę i wówczas pyszne mieszane miesko.
Nie polecam też tych pakowanych tylko na stoisku zmielone.
A co do tych wszystkich upolowanych na promocji - to ja ci powiem 100% mięsa tam w mięsie nigdy!!! nie ma, i tych z promocji i bez promocji, pracyję przy tym i wiem, mieso chrzci sie tak samo jak szynki, żeby cięższe było, a to czym to już inna bajka. Można sie o tym przekonac na kilka sposobów, min zobacz jak zamrozisz kawał mięcha co się z nim dzieje po rozmrożeniu, wody tyle, że kąpać się można.