Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Jaka miejscowość w chorwacji?

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
marc90
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) marc90 » 30.07.2011 17:21

Witam,
Wybieram się na Chorwację i szukam odpowiedniej miejscowości.
Interesują mnie miejscowości w których jest nocne życie oraz atrakcyjne plaże. Niestety nie chcę się wybierać w rejony położone nisko, raczej interesują mnie środkowa Dalmacja lub Istria.
Ciekawi mnie także czy ciężko jest znaleźć wolny apartament po przyjechaniu na miejsce w sierpniu [ tzw. "w ciemno"].
Dziękuje za odpowiedzi.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 30.07.2011 20:59

Jadąc DO Chorwacji w poszukiwaniu życia nocnego zatrzymaj się w Makarskiej. Co do apartamentu to jak będziesz na miejscu o 9-10 rano to może coś znajdziesz, czym później tym ciężej i drożej.
tango780
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) tango780 » 31.07.2011 13:24

W Makarskiej można znaleźć bardzo ładny apartament (4 osobowy), 2 ładne pokoje, taras jadalny gdzie można miło posiedzieć, zjeść, łazienka (z: brodzikiem/ kabiną, pralką...), dużą kuchnią (z lodówką i kuchenkami, talerze, ...itd), TV sat, Wi-Fi...
Pensjonat oddalony jakieś 100-200m od plaży za ok.: 100 Euro za 2 dni (2 noce w lipcu 2011)
Gospodarze byli bardzo mili ;)
Posiadali własny bardzo duży garaż (w cenie) gdzie można było schować samochód przed słońcem.
Plaże są zatłoczone choć po przejściu nieco dalej nie jest tak strasznie. Czysto!
Oto plaża w Makarskiej:
- po drzewkami, 10m od wody, wynajęty leżaczek (warto)
Obrazek
Obrazek

- od strony wody, za leżaczkami które można wynająć po drzewami są kafejki i restauracyjki
Obrazek
kafejka w której można coś zjeść, ciekawostka - menu także w jez.Polskim !
Obrazek
jedno z ciekawszych dań (kalmary- gumiaste), są i tradycyjne - bez eksperymentów... ;)
Obrazek

Dla Was Makarska powinna być ok!

Pozdrawiam
"Tango780" ;)
Rafał78
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rafał78 » 01.08.2011 06:18

Mnie osobiście brdzo spodobała się Brela.Może nie tak imprezowa jak Makarska ,ale wszystkie lokale otwarte do późnej nocy.
Pozdrawiam.
tango780
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) tango780 » 01.08.2011 06:57

Witam
zdjęcia plaży Makarska, lipiec 2011:
Obrazek
po południu już mniej ludzi...
Obrazek Obrazek
Woda cieplutka, słona, sama niesie...
Obrazek
Obrazek
centrum Makarskiej / portowy deptak:
Obrazek

My także preferujemy ciche miejsca ale Kolega (Autor) pytał o:
"...nocne życie oraz atrakcyjne plaże...." i Makarską.
Na wysepkach są ładne miejsca ale chyba zbyt ciche i dzikie dla Autora tematu. W zbiorowiskach ludzkich nie będzie w wodzie zbyt wielu zwierzaków co moje dzieci uwielbiają. Natomiast w "dziczy" - na odludziu nie będzie sklepów, gwaru czy dyskotek.
Każdy lubi / preferuje coś innego, dla każdego coś miłego... Pod tym względem Chorwacja jest uniwersalna !
Pozdrawiam
"Tango780" ;)
Ostatnio edytowano 01.08.2011 07:21 przez tango780, łącznie edytowano 2 razy
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 01.08.2011 07:14

marc90 napisał(a):Witam,
Wybieram się na Chorwację i szukam odpowiedniej miejscowości.
Interesują mnie miejscowości w których jest nocne życie oraz atrakcyjne plaże. Niestety nie chcę się wybierać w rejony położone nisko, raczej interesują mnie środkowa Dalmacja lub Istria.

Novalja
tango780
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) tango780 » 01.08.2011 07:25

To może dość głośna w centrum ale kameralna miejscowość: Omiś ...?
Obrazek
....i z drugiej strony
Obrazek

dojeżdżając...
Obrazek
niedaleko - dziksza plaża:
Obrazek

Pozdrawiam ;)
"Tango780"

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone