Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Jaka jest aktualna pogoda w Chorwacji ?

Wybieracie się do Chorwacji, ale macie wątpliwości odnośnie pogody? Czy nie będzie za zimno lub za gorąco? Jak inni znieśli chorwacki klimat?
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
krakuscity
Koneser

Postnapisał(a) krakuscity » 07.08.2015 20:43

piotrulex napisał(a):
rafalisko30 napisał(a):I jeszcze info dla kpiarzy :lol:
Wg aktualnej prognozy na Pag, o 23.00 będzie tam 29C

W ostatni piątek wróciliśmy z okolic Baski na Krk

Kładąc się spać w godzinach 23-00 było 27-29 stopni ....

A teraz o 21.40 jest +28 stopni - ale w Krakowie więc podobnie jak w Chorwacji. :D :lol:
-Katka-
Cromaniak

Postnapisał(a) -Katka- » 07.08.2015 22:05

Wczoraj i dziś w Podgorze popołudniowe zachmurzenia
Wcżoraj wieczorem burza i deszcz, dziś od rana lampa, popłudniu parę kropel deszczu spadło.
W niedzielę już kończymy urlop i podsumowując : w tym roku było naprawdę baardzo gorąco.
Nasza gospodyni mówi, że to lato jest jedno z cieplejszych a woda w Jadranie dawno nie była aż tak ciepła.
Dla mnie pogoda mogłaby być taka jak w tamtym roku, a woda w morzu taka jak w tym :wink:
Asiar
Croentuzjasta

Postnapisał(a) Asiar » 08.08.2015 21:12

W Razanj wariactwo temperaturowe, czyli ok.38 w cieniu. dzieki Bogu, ze Jadran pod nosem
majeczka
Cromaniak

Postnapisał(a) majeczka » 08.08.2015 22:50

:D w tym roku w lipcu na Korculi również temperatura była bardzo wysoka; w zasadzie był to jeden z naszych najcieplejszych pobytów w Cro...
maniust
Koneser

Postnapisał(a) maniust » 09.08.2015 01:05

Podgora 2:00 ....masakra.........27 C :mrgreen:
Kamisha
Podróżnik

Postnapisał(a) Kamisha » 09.08.2015 07:44

Eh, dlaczego ta pogoda nie może się utrzymać jeszcze do końca sierpnia? :-(
arabesqa74
Cromaniak

Postnapisał(a) arabesqa74 » 09.08.2015 09:03

A skąd masz takiego niusa, że się nie utrzyma? Byłam 2 razy w sierpniu i raz w lipcu, i w tym roku znowu jadę w sierpniu, właśnie ze względu na pogodę i temperaturę wody. Nie nakręcaj się bez sensu.
Konik
Odkrywca

Postnapisał(a) Konik » 09.08.2015 12:24

arabesqa74 napisał(a):A skąd masz takiego niusa, że się nie utrzyma? Byłam 2 razy w sierpniu i raz w lipcu, i w tym roku znowu jadę w sierpniu, właśnie ze względu na pogodę i temperaturę wody. Nie nakręcaj się bez sensu.

Rzeczywiście widać zmiany w pogodzie ale bez przesady. Krótkotrwałe burze i deszcz przyniosą na pewno ulgę. Żadnego stacjonarnego niżu nie widać.
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 09.08.2015 13:10

Pojechałbym już dziś dla ochłody.
U mnie brakło termometru.(Doszło do 53 w słońcu i ani drgnie)
Kamisha
Podróżnik

Postnapisał(a) Kamisha » 09.08.2015 13:30

arabesqa74 napisał(a):A skąd masz takiego niusa, że się nie utrzyma? Byłam 2 razy w sierpniu i raz w lipcu, i w tym roku znowu jadę w sierpniu, właśnie ze względu na pogodę i temperaturę wody. Nie nakręcaj się bez sensu.

AccuWeather, które się w 90% sprawdza. Sama byłam dwa razy na przełomie sierpnia i września i było super, aczkolwiek mieliśmy kilka dni burzowych i wtedy było odczuwalnie chłodno. Na po 25 zapowiadają to samo i boję się, że się sprawdzi... :-/
Daniellos76
Croentuzjasta

Postnapisał(a) Daniellos76 » 09.08.2015 14:13

Dzisiaj w Tucepi pierwszy dzień od tygodnia gdzie można troszkę odetchnąć, temp ponad 30 ale troszke wieje od jadrana do tej pory było nieźle piekło brak jakiejkolwiek możliwości chłodzenia przez wodę.
arabesqa74
Cromaniak

Postnapisał(a) arabesqa74 » 09.08.2015 16:16

Kamisha napisał(a):

AccuWeather, które się w 90% sprawdza. Sama byłam dwa razy na przełomie sierpnia i września i było super, aczkolwiek mieliśmy kilka dni burzowych i wtedy było odczuwalnie chłodno. Na po 25 zapowiadają to samo i boję się, że się sprawdzi... :-/

Ja nie neguję, że tak może być, tylko: 1. nic na to nie poradzimy i nikt nie ma na to wpływu, 2. żaden portal nie ma 100% sprawdzalności, więc po co się umartwiać na zapas.
Ja mam zapłaconą zaliczkę i w pewien sposób jestem uwiązana do miejsca. Wy, wnioskuję bez zaliczki, skoro jeszcze możecie zmienić rezerwację, po prostu przeniesiecie się w inne miejsce. Udanego urlopu życzę.
Kamisha
Podróżnik

Postnapisał(a) Kamisha » 09.08.2015 17:34

arabesqa74 napisał(a):
Kamisha napisał(a):

Ja nie neguję, że tak może być, tylko: 1. nic na to nie poradzimy i nikt nie ma na to wpływu, 2. żaden portal nie ma 100% sprawdzalności, więc po co się umartwiać na zapas.
Ja mam zapłaconą zaliczkę i w pewien sposób jestem uwiązana do miejsca. Wy, wnioskuję bez zaliczki, skoro jeszcze możecie zmienić rezerwację, po prostu przeniesiecie się w inne miejsce. Udanego urlopu życzę.

Tak, mamy opcję rezygnacji bez ponoszenia kosztów, ale to było takie nasze ulubione miejsce ;-) no i na ostatnią chwilę boję się, że nie znajdziemy nic fajnego na 5 osób, ach, stres ;-)
Piekarz842
Autostopowicz

Postnapisał(a) Piekarz842 » 09.08.2015 19:55

Bez stresu!!! Od dwoch miesiecy sledze accuweather o mają taka zasade ze daja prognoze na max 10-12 dni a reszte wpisuja byle co. I na nastepny dzien patrze a ponad 30 stopni przesuwa sie o jeden dzien i tak od czerwca ;)
gusia-s
Koneser

Postnapisał(a) gusia-s » 09.08.2015 21:30

Przed moim lipcowym wyjazdem na Istrię acu prognozowało w długoterminowej ochłodzenie o 10 stopni, czyli miało być w granicach 25. Im bliżej wyjazdu tym bardziej słupki temperatury szły w górę i w trakcie pobytu było po 39 w cieniu, więc spokojnie z prognozami na wyrost.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Pogoda i klimat

Jaka jest aktualna pogoda w Chorwacji ? - strona 237
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone