Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

In vitro

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 15.12.2008 13:53

Zapłodnienie, aborcja itd. to indywidualna sprawa każdego człowieka...kościół nie powinien się w to mieszać ale święte pasożyty jak zwykle chciałyby mieć najwięcej do powiedzenia...niestety w Polsce księża za dużo mają do powiedzenia i nikt nie zamierza tego zmienić a już na pewno nie mocherowy beret Kaczyński, który o 5 rano zasuwa do kościoła...jestem wierzący ale nie toleruję księży, którzy w Polsce uważają taki sposób na dostatnie życie i jeżdżą coraz to lepszymi samochodami a Rydzyk to nawet rządowym jeździ...a dzieci chore na raka nie mają nawet szans na leczenie bo ich rodziców na to nie stać...
Vjetar
Legenda

Postnapisał(a) Vjetar » 15.12.2008 14:36

j23 napisał(a):Łatwo się mówi gdy nie dotyczy, skoro niepłodność to choroba to powinno się ją leczyć wszystkimi dostępnymi metodami, jak komuś ta metoda nie odpowiada to nie ma przymusu jej stosowania, jak politycy zabrali się za te kwestie to będziemy mieć najgłupszą ustawę w tej materii w Europie.

Ale in vitro nie jest lekarstwem...jest działaniem typowo poza ustrojowym
j23
Cromaniak

Postnapisał(a) j23 » 15.12.2008 14:57

JacYamaha napisał(a):
j23 napisał(a):Łatwo się mówi gdy nie dotyczy, skoro niepłodność to choroba to powinno się ją leczyć wszystkimi dostępnymi metodami, jak komuś ta metoda nie odpowiada to nie ma przymusu jej stosowania, jak politycy zabrali się za te kwestie to będziemy mieć najgłupszą ustawę w tej materii w Europie.

a gdzie napisałem, że in vitro jest lekarstwem, jest jedną z metod leczenia niepłodności, z którą co druga para ma problem,
pablo2222
Cromaniak

Postnapisał(a) pablo2222 » 15.12.2008 15:24

alessandro1977 napisał(a):mocherowy beret Kaczyński, który o 5 rano zasuwa do kościoła...

Cóż można odpowiedzieć na taką argumentację :?:
Bocian
zbanowany

Postnapisał(a) Bocian » 15.12.2008 16:23

JacYamaha napisał(a):

A protezy, endoprotezy, rozruszniki serca??
Tak jak alessandro napisał, Czarni w tym maczają paluchy...
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 15.12.2008 16:38

pablo2222 napisał(a):
alessandro1977 napisał(a):mocherowy beret Kaczyński, który o 5 rano zasuwa do kościoła...

Zdaję sobie sprawę z tego, że użyłem mocnych słów ale taka niestety jest prawda...płacimy składkę zdrowotną a nie możemy się leczyć jak cywilizowani ludzie bo nie ma pieniędzy ale także z pieniędzy podatników Rydzyk zasuwa państwowa bryką...co do argumentacji...darujmy sobie ale taki kaczor zupełnie na wszystko pozwala kościołowi...jeżeli ktoś czuje się poruszony moimi słowami to przepraszam ale taka niestety jest prawda..
Bocian
zbanowany

Postnapisał(a) Bocian » 15.12.2008 16:52

alessandro1977 napisał(a):
pablo2222 napisał(a):

Zdaję sobie sprawę z tego, że użyłem mocnych słów ale taka niestety jest prawda...płacimy składkę zdrowotną a nie możemy się leczyć jak cywilizowani ludzie bo nie ma pieniędzy ale także z pieniędzy podatników Rydzyk zasuwa państwowa bryką...co do argumentacji...darujmy sobie ale taki kaczor zupełnie na wszystko pozwala kościołowi...jeżeli ktoś czuje się poruszony moimi słowami to przepraszam ale taka niestety jest prawda..

Tez tak uważam...
Kościół powinien byc finansowany z datków tych co chcą aby istniał. A argument o ponad 90-cio % chrześcijańskim społeczeństwie to mit i to widać na każdym kroku. Wiara stała się wg mnie dla większości obyczajem a nie sakramentem...
mkm
Koneser

Postnapisał(a) mkm » 15.12.2008 18:07

alessandro1977 napisał(a):Zapłodnienie, aborcja itd. to indywidualna sprawa każdego człowieka...kościół nie powinien się w to mieszać ale święte pasożyty jak zwykle chciałyby mieć najwięcej do powiedzenia...niestety w Polsce księża za dużo mają do powiedzenia i nikt nie zamierza tego zmienić a już na pewno nie mocherowy beret Kaczyński, który o 5 rano zasuwa do kościoła...jestem wierzący ale nie toleruję księży, którzy w Polsce uważają taki sposób na dostatnie życie i jeżdżą coraz to lepszymi samochodami a Rydzyk to nawet rządowym jeździ...a dzieci chore na raka nie mają nawet szans na leczenie bo ich rodziców na to nie stać...

To są niestety skutki , zacofania cywilizacyjnego Polski w stosunku do innych . Przecież ktoś tych '' trutni '' utrzymuje , wspiera , słucha ... a nawet , ślepo wierzy w ich dyrdymały . Na razie nic nie wskazuje , żeby społeczeństwo polskie wyzwoliło się od wpływu Kościoła . Inne narody Europy mają to już dawno , dawno za sobą :) Nam to jakoś nie wychodzi ... na razie :wink:
Ale , może jak wrócą stosy ze Średniowiecza , to coś w końcu ruszy :D -
Vjetar
Legenda

Postnapisał(a) Vjetar » 15.12.2008 20:56

Czy skoro się waham to jestem po praniu mózgu?
Dla jasności nie mam bereta, nie należę do PIS, nie słucham Radyja...choć nie widzę w tym nic złego, że ktoś lubi i chce.
Sławek - czy nie Widzisz delikatnej różnicy pomiędzy endoprotezą a produkcją zarodków?
A dziś preselekcja - tylko najsilniejsi przeżyją...
j23
Cromaniak

Postnapisał(a) j23 » 15.12.2008 23:05

JacYamaha napisał(a):Czy skoro się waham to jestem po praniu mózgu?
Dla jasności nie mam bereta, nie należę do PIS, nie słucham Radyja...choć nie widzę w tym nic złego, że ktoś lubi i chce.
Sławek - czy nie Widzisz delikatnej różnicy pomiędzy endoprotezą a produkcją zarodków?
A dziś preselekcja - tylko najsilniejsi przeżyją...

Twoja wiedza na temat in vitro jest delikatnie mówiąc nie wielka, lepiej poczytaj opracowania medyczne a nie ideologiczne, bo to medycyna jest w tej sprawie wyrocznią a nie KK, gdyby ta instytucja rządziła światem żylibyśmy nadal na etapie średniowiecza, vide Koprenik, Bruno, Galileusz, etc......
jacky6
Cromaniak

Postnapisał(a) jacky6 » 15.12.2008 23:46

Sławomir Wocial napisał(a):Tez tak uważam...
Kościół powinien byc finansowany z datków tych co chcą aby istniał. A argument o ponad 90-cio % chrześcijańskim społeczeństwie to mit i to widać na każdym kroku. Wiara stała się wg mnie dla większości obyczajem a nie sakramentem...

wypowiedź przekroczyła zakres wątku...
ale jeśli już, to ?
a czy jest inaczej z tym "finansowaniem" chcących ?
pls o argument - jaki procent / promil * zbyteczne skreślić - dochodów KK stanowią inne - "przymusowe" - wyrwane z kieszeni niechcących i nie stanowiących grona wyznawców tej dokładnie grupy religijnej ?
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 16.12.2008 06:16

[/quote]
po prostu powala na kolana..... XXI wiek aż się wierzyć nie chce......Mkm dla mnie rewelacja, zawsze podobało mi się średniowiecze...... :wink: a tu proszę chyba już niedługo he he
Vjetar
Legenda

Postnapisał(a) Vjetar » 16.12.2008 07:38

j23 - świetny argument, ciekawe po czym tak wnosisz? Nic nie napisałem do tej pory o KK.
jacky6 - 100% zgodności.
lubelski - ten filmik jest dowodem na? , że parcie na szkło jest w każdym środowisku
Ostatnio edytowano 16.12.2008 08:01 przez Vjetar, łącznie edytowano 1 raz
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 16.12.2008 08:01

Tak, faceci w czerni są najmądrzejsi...ich problemem wielkim jest to czy kupić BMW czy może Mercedesa...raz takiego nie wpuściłem do mieszkania jak chodził po kolędzie to zaczął drzeć się, że jest wśród bezbożników .............. jeden ( nie nadaje się do cytowania )...miałem ochote sturlać go ze schodów ale kto będzie uświadamiał mocherowym, że Pan Bóg każe dawać datki... :twisted: ...mkm ma rację, nasze państwo jest zacofane i takie babiny, które mają po 600 zł emerytury ostatni grosz potrafi oddać księdzu bo myśli, że dzięki temu zostanie zbawiona...
Vjetar
Legenda

Postnapisał(a) Vjetar » 16.12.2008 08:03

alessandro - na to odpowiedział wcześniej jacky6.
Jeżeli ta Pani tak uważa to ma do tego prawo.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone