.png)
j23 napisał(a):Łatwo się mówi gdy nie dotyczy, skoro niepłodność to choroba to powinno się ją leczyć wszystkimi dostępnymi metodami, jak komuś ta metoda nie odpowiada to nie ma przymusu jej stosowania, jak politycy zabrali się za te kwestie to będziemy mieć najgłupszą ustawę w tej materii w Europie.
.png)
JacYamaha napisał(a):j23 napisał(a):Łatwo się mówi gdy nie dotyczy, skoro niepłodność to choroba to powinno się ją leczyć wszystkimi dostępnymi metodami, jak komuś ta metoda nie odpowiada to nie ma przymusu jej stosowania, jak politycy zabrali się za te kwestie to będziemy mieć najgłupszą ustawę w tej materii w Europie.
Ale in vitro nie jest lekarstwem...jest działaniem typowo poza ustrojowym
JacYamaha napisał(a):j23 napisał(a):Łatwo się mówi gdy nie dotyczy, skoro niepłodność to choroba to powinno się ją leczyć wszystkimi dostępnymi metodami, jak komuś ta metoda nie odpowiada to nie ma przymusu jej stosowania, jak politycy zabrali się za te kwestie to będziemy mieć najgłupszą ustawę w tej materii w Europie.
Ale in vitro nie jest lekarstwem...jest działaniem typowo poza ustrojowym
pablo2222 napisał(a):alessandro1977 napisał(a):mocherowy beret Kaczyński, który o 5 rano zasuwa do kościoła...
Cóż można odpowiedzieć na taką argumentację
alessandro1977 napisał(a):pablo2222 napisał(a):alessandro1977 napisał(a):mocherowy beret Kaczyński, który o 5 rano zasuwa do kościoła...
Cóż można odpowiedzieć na taką argumentację
Zdaję sobie sprawę z tego, że użyłem mocnych słów ale taka niestety jest prawda...płacimy składkę zdrowotną a nie możemy się leczyć jak cywilizowani ludzie bo nie ma pieniędzy ale także z pieniędzy podatników Rydzyk zasuwa państwowa bryką...co do argumentacji...darujmy sobie ale taki kaczor zupełnie na wszystko pozwala kościołowi...jeżeli ktoś czuje się poruszony moimi słowami to przepraszam ale taka niestety jest prawda..
.png)
alessandro1977 napisał(a):Zapłodnienie, aborcja itd. to indywidualna sprawa każdego człowieka...kościół nie powinien się w to mieszać ale święte pasożyty jak zwykle chciałyby mieć najwięcej do powiedzenia...niestety w Polsce księża za dużo mają do powiedzenia i nikt nie zamierza tego zmienić a już na pewno nie mocherowy beret Kaczyński, który o 5 rano zasuwa do kościoła...jestem wierzący ale nie toleruję księży, którzy w Polsce uważają taki sposób na dostatnie życie i jeżdżą coraz to lepszymi samochodami a Rydzyk to nawet rządowym jeździ...a dzieci chore na raka nie mają nawet szans na leczenie bo ich rodziców na to nie stać...
.png)
.png)
JacYamaha napisał(a):Czy skoro się waham to jestem po praniu mózgu?
Dla jasności nie mam bereta, nie należę do PIS, nie słucham Radyja...choć nie widzę w tym nic złego, że ktoś lubi i chce.
Sławek - czy nie Widzisz delikatnej różnicy pomiędzy endoprotezą a produkcją zarodków?
A dziś preselekcja - tylko najsilniejsi przeżyją...
.png)
Sławomir Wocial napisał(a):Tez tak uważam...
Kościół powinien byc finansowany z datków tych co chcą aby istniał. A argument o ponad 90-cio % chrześcijańskim społeczeństwie to mit i to widać na każdym kroku. Wiara stała się wg mnie dla większości obyczajem a nie sakramentem...
.png)