.png)
.png)
.png)
edekstary napisał(a):Wiktoria napisał(a):Czytając to myślałam, że dowiem się jakich uśrednionych cen można się spodziewać.A dowiedziałam się, że 130pln to dużo, 300pln to mało, że dobre mule to tylko w cro, że arbuzów w polsce nie ma, że krowa nie muczy tylko chłop co dużo żre itp itd![]()
Bardzo ciekawa lekturka.
DDW 12.Pozdrawiam:)
Najprostsza odpowiedź na to ile zabrać pieniędzy - tyle ile masz, bo wszystko i tak wydasz bez problemu. Im się ma ich więcej, tym na więcej można sobie rzecz jasna pozwolić. Na 10 dniowy wyjazd w tym roku zabieramy 2900, z tym, że mamy już opłacony apartman. 1200zł na paliwo, winiety, autostrady w CRO, reszta na własne wydatki:)
.png)
kris545 napisał(a):Witam. Ja mam podobnie z wyjazdem. Zastanawia mnie kwota 1200zl-ile kilometrow jest +/- w tej kwocie?
.png)
.png)
Matulek napisał(a):
wyjazd 09.09.2014 - 17.09.2014
dwie pary czyli 2 x 2os
Gdańsk -> Praga (nocleg - już opłacony) -> Split
noclegi w Splicie - apartament 10min od placu Dioklecjana, 4os już opłacony = 1400zł za tydzień
transport - auto spalające ok 7,5-8,0 l czyli około 2000zł + winiety i (bez autostrad w Chorwacji) około 300zł.
Utrzymanie na miejscu + wejścia do parków (Krka, Plitvickie), przepłynięcie stateczkiem no i oczywiście imprezy i kolacje na starówce w Splicie = 4000zł
na parę siedmiodniowy wypad wychodzi: 700+1150+2000 = 3850zł
Pytanie, czy te 2000zł starczą na wyżywienie i rozrywki?
To wychodzi około 500kun na dzień na dwie osoby. połowa na jedzenie. nawet gdyby wyszło 300kun na jedzenie to 200kun zostaje na rozrywki. Dobrze to sobie skalkulowałem czy słabo?
.png)
.png)
.png)
Brutaka napisał(a):Nigdy w życiu! Nie po to są wakacje aby jeszcze stać przy kuchni!
My już nigdy tego błędu nie popełnimy
Matulek napisał(a):ale wracając do tematu:
Krka 2os 220kun
Plitivckie 2os 220kun
Rejs do okoła wyspy Brac 2 os 240kun
Razem 680kun. Niech inne wejścia do muzeów itp. razem wyniosą 1000kun, to jest jakieś 600zł. Czyli zostaje 1400zł na wyżywienie i imprezy. Chyba starczy?
Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne