lew napisał(a): (...) polowali (...)
Po upolowaniu poskoka można go przyrządzić np. w taki sposób
Filmik nie jest miły (jakby ktoś miał pretensje, to ostrzegałem)
.png)
lew napisał(a): (...) polowali (...)
.png)

.png)
.png)
livia-19 napisał(a):Witam
Dla orientacji:my od 4 lat jeździmy do Chorwacji 4-osobową rodzinką na 10 dni i tylko raz przekroczyłam całkowitą kwotę za pobyt 5500,00 zł.Kwatery miałam po 50-55 euro, spalanie auta na trasie 4,5-5 l/100 km,na miejscu wydawałam w granicach 2500-3000 kun. Nie uważam, żebyśmy oszczędzali.Tak więć kwota jaka wydasz zależy od Twoich potrzeb i..możliwości finansowychW tym roku tez wybieramy się do Chorwacji na 10 dni do Baśki Vody Zamierzam zamknąć wyjazd w kwocie 5000,00 zł i po kalkulacji kosztów widzę, że jest to całkowicie realne. Ale tak jak napisałam wcześniej to ile wydasz zależy od tego na co się nastawiasz i jaka kwotę możesz na wyjazd przeznaczyć.My zabieramy ze sobą sporo prowiantu, ponieważ moje dzieciaki, zwłaszcza starszy jest bardzo wybredny i z reguły śniadania i obiady sami przyrządzamy.Za to wieczorem...konoba
Pozdrawiam wszystkich i życze udanych wakacji.My startujemy juz 10 lipca.
.png)
.png)
.png)
.png)
radzik128 napisał(a):a w tych przyjemnościach jest wyżywienie ?
.png)
FUX napisał(a):To jest około 200 kun/dzień.
Knajpa codziennie mało realna w tym budżecie.
Spokojny budżet na 4 os. ze zwiedzaniem na dwa tygodnie to pod 3 k €.
Auto pod 10l/100, autostrady, dystans ze zwiedzaniem ~ 3,5 kkm
.png)
livia-19 napisał(a):FUX, uważam, że się czepiasz . Nie jestem cudotwórcą, po prostu wszystko dużo wcześniej dokładnie planuję i rozpisuję. Co do jedzenia to faktycznie niewiele sie pomyliłes, bo kosztuje mnie max 300 zł (mam od lat stały zestaw;-)), ale w konobach codziennie takich kwot nie wydaje...Apartament tez mnie mniej kosztuje niż wyliczyłeś. W każdym bądź razie na wydatki dzienne będę miała 300 kun i uważam, że jest to zupełnie wystarczające dla rodziny z dwójką dzieci. Ale tak jak napisałam wcześniej każdy ma inne wymagania,preferencje i możliwości...
.png)

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne