.png)
.png)
.png)
Lubuszanin napisał(a):Kupisz winietę na bramce i za żaden tunel już nie płacisz.
.png)
.png)
.png)
michalek_101 napisał(a):Wielkie dzięki wszystkim za pomocA i jeszcze jedno pytanie jakie są przepisy (chodzi mi o odległości od następnego auta ) w tunelach ?
.png)
michalek_101 napisał(a):Wielkie dzięki wszystkim za pomocA i jeszcze jedno pytanie jakie są przepisy (chodzi mi o odległości od następnego auta ) w tunelach ?
.png)
Katarzyna Głydziak Bojić napisał(a):Pierwsze słyszę, by odległość mniędzy pojazdami w tunelu była określona w przepisach ruchu drogowego...Nie, chyba nie...
.png)
asikx napisał(a):Katarzyna Głydziak Bojić napisał(a):Pierwsze słyszę, by odległość mniędzy pojazdami w tunelu była określona w przepisach ruchu drogowego...Nie, chyba nie...
W polskiej ustawie Prawo o Ruchu Drogowym jest taki zapis: art. 19 ust. 4 p. 1 i 2. Dotyczy to tuneli znajdujących się w terenie niezabudowanym i dłuższych niż 500 m (oba warunki muszą być spełnione jednocześnie).
Pozdrawiam
Rafał
.png)
zygmunt napisał(a):.... Czy '' kangurek'' jest jeszcze traktowany jako sam. osobowy czy to już jest wyższa półka. Sprawdzałem w tabelce na stronie pzmotu ale niewiele z tego zrozumiałem.....
zygmunt napisał(a):A przy okazji opłat , czy ktoś wie ile zapłace.....
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi