W sobotę przypadkowo trafiliśmy na święto wina w Jelsie i atrakcje z nim związane:
- mecz piłki wodnej
Miejsca w pierwszym rzędzie zajęte...
- wyścig na linie po szynkę
Dla nas kulminacją imprezy były lody...
... a dla niektórych trampolina
.png)
.png)
slawko123 napisał(a):agata26061 napisał(a):Czy byłbyś tak miły i napisał mi w którą stronę od Ivan Dolac jest ta malutka Uvala Ganzi?
Plaža Gaži.
W relacji przekręciłem nazwę (bo pisałem z pamięci).
Tu jest zaznaczona na mapie google, namiary gps, panorama 360, krótki filmik i charakterystyka plażyczki:
http://www.beachrex.com/en/croatia/dalm ... beach-gazi
.png)
.png)
piekara114 napisał(a):Wiolek, byłam 10 dni, a wielu planowanych nie odwiedziłam...

.png)
slawko123 napisał(a):krombocher napisał(a):No to się minęliśmy. My dotarliśmy do Zavali 01.09.2017.
A udała Wam się pogoda?
Bo w dniu naszego wyjazdu mocno chmurzyło się i lało...

.png)
wiolek_lp napisał(a):piekara114 napisał(a):Wiolek, byłam 10 dni, a wielu planowanych nie odwiedziłam...
2 lata temu też byliśmy 10 dni i nawet jako tako plan wykonaliśmy![]()
Zabrakło pogody na lagunę w S.N, koniecznie w tym roku do nadrobienia, Lucisce- wtedy było za dużo aut i też nie planowaliśmy,pasowało by nadrobić. Dubovicy znowu kolejny raz nie planujemy, jednak tam chyba zawsze duże tłumy.
M. Stiniva- podjechaliśmy, ale nie wiedziałam jak tam dojść i zrezygnowaliśmy, chociaż bardzo mi się podobało, i V. Stiniva - ciekawa jestem miejsca tam.
Także te wszystkie plaże musimy zrobić, plus oczywiście Pokrivenik i fajnie było by wrócić w okolice naszej uvali Veprinowej z przed 2 lat, plus właśnie jakieś plaże w Gromin Dolac![]()
Oby się udało
.png)
Basik_63 napisał(a):V. Stiniva rankiem jest zacieniona, ale ogólnie ciekawa z uwagi na kilka grot, które się tam znajdują. Dobra na spędzenie tam całego dnia. Jest tam jakaś knajpka, ale nie powiem jak tam karmią bo nie korzystaliśmy.
.png)
krombocher napisał(a):Było nieźle. Ale na Hvar przyjechaliśmy po 12 dniach pobytu w upale na lądzie, więc nawet jak coś pokropiło to była dla nas większa radocha, niż smutek (...)
krombocher napisał(a):Zazdroszczę, że trafiliście na takie puchy na plaży w Gromin Dolacu.
.png)
.png)
.png)
.png)
Powrót do Nasze relacje z podróży