Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

hotel a apartament

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Wojtek
Odkrywca
hotel a apartament

Nieprzeczytany postnapisał(a) Wojtek » 20.07.2010 12:41

Moze podziele sie swoimi spostrzeżeniami. w tym roku podzielilismy wyjazd do Hr na dwie cześci. Pierwszy tydzien w hotelu Nimfa w Zivogosce , drugi w apartamencie w Slatine na Ciovo.
Pobyt w hotelu to wielkie byczenie sie, wylegiwanie na plazy czy przy basenie, zabawy z dziećmi, pływanie tec. Polecam dla żarłoków bo jedzenie było niesamowite. W hotelu all inc. W porównaniu z jedzeniem w knajpach róznorodność potraw zaskakujaca. Zwłaszcza obiad i kolacja róznorodne. Codziennie kilka rodzajów ryb (grilowane, jakieś takie w potrawkach, gotowane itp), mięs (w tym wieprzowina, wołowina , kurczak), mnostwo warzyw, sałatek, zapiekanki, spaghetti, owoce.. itp, itd
napoje, alkohole, były i lignije na zaru, a ryż czarny z owocami morza to poezja.
jak na hr to to jedzenie mnie zdziwiło, zwłaszca róznorodność, pare kg wiecej po tygodniu
cena przystępna w naszym przypadku bo 3 dzieci mielismy gratis. (do 15 lat )
Slatine dla odmiany to wspaniali gospodarze, zimna cola na stole na powitanie, wydoilismy karafke wina przy zapoznaniu i płaceniu, pomoc w zakupach domacej oliwy (coby faktycznie domaca była) a na droge rakije i paczke słodyczy dostalismy. :) Apartament przyjemny, zadbany, pelne wyposażenie. Gospodarze bardzo zyczliwi i chetni do pomocy. jesli ktoś jest zainteresowany to polecam. Placilismy 55 E -dwie sypialnie, kuchnia. Plaże ok, zwlaszcza pod wodą, syn wyłowil mnóstwo muszli, skorup po jezowcach. Żywych jeżowcow, rozgwiazd mu zabroniłem wyciągac, a sporo tego na dnie było.
W slatine bo 3 knajpy, wybór potraw nie rzuca na nogi.. Fakt, ze to co zamowilismy bardzo smaczne było. Jest osołek przy konobie, który zafascynował nasza 3 letnia córkę. :). Dobra baza wypadowa. W poblizu Split (stateczkiem), Trogir, Marina, Priomosten.
cenowo pobyt w hotelu wyszedł troche drozej niz w apartamentach.
Polecam i hotel i apartament. :)
consett0805
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) consett0805 » 20.07.2010 19:41

Tak na przyszłość jak ceno ale tak do końca prawdziwie wydaliście na ten pobyt Nimfa w Zivogosce ? Czy rezerwowaliście wcześniej czy na miejscu? Byliście w piątkę a trójka dzieci gratis? Czy jak?
Ja mam 2 dzieci z czego jedno będzie miało 12 lat w przyszłym roku drugie 2 lata. Pytam bo być może w przyszłym roku taka opcja bo w tym już po wakacjach :( Byliśmy w Breli 8)
Wojtek
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Wojtek » 20.07.2010 22:58

Tydzien pobytu kosztowal okolo 4100 zł z ubezpieczeniem. 2 osoby dorosłe + 3 dzieci. ww tzw. poojach rodzinnych , czyli dwa pokoje. W tej opcji z dziecmi gratis osoby dorosłe płaca trochę drozej niz normalnie ale wszystkie dzieci do 15 lat gratis. pokoje rodzinne nie są w samym budynku hotelu tylko w pawilonach przy samej plazy i basenie. rezerwowalem w Polsce przez neckermanna. Podobno przez czeskie czy niemieckie Biura mozna taniej. Na miejscu, jak spojrzałem na cenniki hotelowe, wychodziło drozej. all inclusiv-sniadanie, obiad, podwieczorek, kolacja, napoje, lody, owoce, alkohole, w hotelu i w barze przy basenie.
Pzdr.
stentor
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) stentor » 03.08.2010 13:46

Wojtek napisał(a):Tydzien pobytu kosztowal okolo 4100 zł z ...

wojtek - napisz coś więcej o tym hotelu bo wynika że to ciekawa opcja...
consett0805
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) consett0805 » 03.08.2010 18:56

stentor
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) stentor » 04.08.2010 07:24

czytałem już wczoraj :)
dwa lata temu byłem w egipcie i do gustu przypadłą mi opcja all incl.
Idąc tropem hoteli w chorwacji zacząłem szperać forum i jest kilka hoteli *** z opcja all incl. i ludzię się pozytywnie wypowiadaja...
ale tak sobie mysle - do chorwacji do hotelu? Piszecie, że cały urok wyjazdu do gościna na kwaterze - tak?

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone