Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

handball - piłka ręczna

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
ikar
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ikar » 21.01.2011 09:26

A mi się własnie bardzo podoba określenie: gladiatorzy. Po przygodzie z ręczną mam kilka pamiątek: złamany nos, pozszywane oba łuki brwiowe, przegryzioną na wylot dolną wargę, połane chyba wszystkie palce w ręce rzucającej, plus 3 razy noga w gipsie......a skończyłem grać bardzo szybko bo w wieku 22 lat. To jest jak bitwa.

Co do wczorajszego spotkania. Kawał dobrego handballa. Rozkręcił się Kim Andreson, zdobył kilka bardzo ważnych bramek. Bardzo dobrze funkcjonował szwedzki blok, który dokosnale wspolpracowal z bramkarzem. Jak nie łapali na blok Karola i Grześka to Sjoestrand był doskonale ustawiony. Szkoda że nie potrafiliśmy chocby raz wyjsc na prowadzenie. Za każdym razem kiedy udało się podognić przeciwnika przytrafiały się proste błędy. Trochę za dużo piłek pchaliśmy na koło. Wprawdzie Bartek Jurecki najczęsciej był faulowany, ale nie zawsze sedziowie odgwizdywali. Jak na razie w każdym meczu dobrze grała jedna "formacja". Jak siedziało Karolowi czy Grześkowi to Lijek grał piach. Wczoraj Lijewski super zawody, to lewa połówka słabo. Dobra zmiana Kuchczyńskiego, który chyba powinień dostać szansę od pierwszej minuty. Na pewno należą się brawa za walkę i ambicję, której naszym chłopakom nie brakowało.

Co do Chorwatów i generalnie zespołów z byłej Jugosławii. Mam takie oto spostrzezenia. Zawodnicy są mega utalentowani i bardzo dobrzy indywidulanie. Grają rewelacyjnie, zwłaszcza w sytuacji kiedy wszystko wychodzi. Nabierają waitru w żagle i idą jak burza. Natomiast w sytuacji kiedy grają kiepsko bardzo szybko odpuszczają. Takie mam wrarzenie. Zaczynają się, jak ja to określam, bujać po boisku. Fochy, ochy, achy, cały świat jest niedobry.

Jutro Duńczycy: zakochani w handballu. Myślę ze szanse są 50/50. Kilka ciekawych pojedynków już stoczyliśmy. Oby jutro zwycięski. Serbowie są niezwykle grozni i wręcz powiedziałbym że przed nimi najlepsze czasy. Troche przypominają mi Polaków sprzed 2007 roku, wielu wspaniałych graczy, którzy jeszcze nie tworzą drużyny. Ale jak zafunkcjonują to ich druga linia będzie mogła rozjechac każdego. Chorwaci - wiadomo - klasa sama w sobie.

Wszystko jest możliwe, wiec do boju chłopaki !!!!!!!
Arek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Arek » 21.01.2011 09:35

ikar napisał(a):Po przygodzie z ręczną mam kilka pamiątek: złamany nos, pozszywane oba łuki brwiowe, przegryzioną na wylot dolną wargę, połane chyba wszystkie palce w ręce rzucającej, plus 3 razy noga w gipsie......

A mówią, że sport to zdrowie :roll:
kaszubskiexpress
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 21.01.2011 09:39

Arek napisał(a):
ikar napisał(a):Po przygodzie z ręczną mam kilka pamiątek: złamany nos, pozszywane oba łuki brwiowe, przegryzioną na wylot dolną wargę, połane chyba wszystkie palce w ręce rzucającej, plus 3 razy noga w gipsie......

Też kilka lat grałem w ręczną i muszę przyznać, że piłka nożna przy tym, to gra bezkontaktowa :lol:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 21.01.2011 10:30

Jęczydupy zawodowiec to poszukaj sobie w rodzinie... :D
kleeberg
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) kleeberg » 21.01.2011 11:23

alessandro1977 napisał(a):..nasz Szmal to atrapa bramkarza...

Został wybrany graczem meczu :mrgreen: 8)
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 21.01.2011 11:25

kleeberg napisał(a):
alessandro1977 napisał(a):..nasz Szmal to atrapa bramkarza...

Został wybrany graczem meczu :mrgreen: 8)

Eeee tam kilka tysięcy głosujących się myli jak zwykle :sm: nie wiesz :?: media kłamią i manipulują :oczko_usmiech: :sm:
Dromader
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dromader » 21.01.2011 12:30

Leszek Skupin napisał(a):...Eeee tam kilka tysięcy głosujących się myli jak zwykle :sm: nie wiesz :?: media kłamią i manipulują :oczko_usmiech: :sm:

Racja. I obraz też był przekłamany... :wink:
Josko Bulic
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Josko Bulic » 21.01.2011 13:06

Nie wiem oco nekturima chodżi z Szmalem?Ja uważam da jest wszczoraj brońia barzo dobże ale on tesz nije bogem da może wszysko obronić.Po mojemu Szmal to naj lepszy zawodnik wczoraj byl :D
Roxi
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Roxi » 21.01.2011 19:07

kaszubskiexpress napisał(a):
Arek napisał(a):

Też kilka lat grałem w ręczną i muszę przyznać, że piłka nożna przy tym, to gra bezkontaktowa :lol:

Też kilka lat grałam w ręczną. Jak już się tak chwalimy, to skrzywili mi przegrodę nosową na meczu, złamali dwa palce, z prawym kolanem mam problem do dziś- czasem po ostrym treningu zbiera się płyn, o skręconych kostkach na treningach już nie wspomnę ;)
Grałam na pozycji lewego rozegrania, czasem na kole :)

Piłka ręczna jest sportem niesamowicie dynamicznym. Cały mecz trzeba grać na 100%, nie ma czasu na odpoczynek. Atak, powórt do obrony, po stracie bramki szybkie rozpoczęcie....
Teraz gram trochę w kosza, ale to nie to samo, wszystko dzieje się wolniej i nie można grać tak twardo ;)

A za Naszych trzymam kciuki z całych sił!
Mam nadzieję, żę w Austrii będą transmitowali Mistrzostwa :roll:
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 22.01.2011 19:16

Jakby co to powiem Ci jaki był wynik.
jan_s1
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jan_s1 » 22.01.2011 19:35

Jacek S napisał(a):Jakby co to powiem Ci jaki był wynik.

Dlaczego nie możesz powiedzieć teraz?

:wink:
kleeberg
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) kleeberg » 22.01.2011 20:00

Duńczycy czekają na naszych!
Za parę minut rozpoczyna się mecz.

Będzie dobrze,
tylko pozostali muszą dorównać do poziomu "Kasy"
witpol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) witpol » 22.01.2011 20:07

Bogdan Wenta prosił, żeby naszym dmuchać przed telewizorem jak będą atakować, no to siadam i DMUCHAM!!!!!!!!!!!!!!!!!
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 22.01.2011 20:10

Zaraz my,ale najpierw wypada pogratulować Chorwatom.
Zrobili konkretne panta pitu "kangurom ":!: 8) :D

36:18 !

Respect :!: :sm:
kasia72
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kasia72 » 22.01.2011 20:25

I mamy powtórkę z rozrywki, boisko się rozkleja 8O
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

handball - piłka ręczna - strona 11
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone