A mi się własnie bardzo podoba określenie: gladiatorzy. Po przygodzie z ręczną mam kilka pamiątek: złamany nos, pozszywane oba łuki brwiowe, przegryzioną na wylot dolną wargę, połane chyba wszystkie palce w ręce rzucającej, plus 3 razy noga w gipsie......a skończyłem grać bardzo szybko bo w wieku 22 lat. To jest jak bitwa.
Co do wczorajszego spotkania. Kawał dobrego handballa. Rozkręcił się Kim Andreson, zdobył kilka bardzo ważnych bramek. Bardzo dobrze funkcjonował szwedzki blok, który dokosnale wspolpracowal z bramkarzem. Jak nie łapali na blok Karola i Grześka to Sjoestrand był doskonale ustawiony. Szkoda że nie potrafiliśmy chocby raz wyjsc na prowadzenie. Za każdym razem kiedy udało się podognić przeciwnika przytrafiały się proste błędy. Trochę za dużo piłek pchaliśmy na koło. Wprawdzie Bartek Jurecki najczęsciej był faulowany, ale nie zawsze sedziowie odgwizdywali. Jak na razie w każdym meczu dobrze grała jedna "formacja". Jak siedziało Karolowi czy Grześkowi to Lijek grał piach. Wczoraj Lijewski super zawody, to lewa połówka słabo. Dobra zmiana Kuchczyńskiego, który chyba powinień dostać szansę od pierwszej minuty. Na pewno należą się brawa za walkę i ambicję, której naszym chłopakom nie brakowało.
Co do Chorwatów i generalnie zespołów z byłej Jugosławii. Mam takie oto spostrzezenia. Zawodnicy są mega utalentowani i bardzo dobrzy indywidulanie. Grają rewelacyjnie, zwłaszcza w sytuacji kiedy wszystko wychodzi. Nabierają waitru w żagle i idą jak burza. Natomiast w sytuacji kiedy grają kiepsko bardzo szybko odpuszczają. Takie mam wrarzenie. Zaczynają się, jak ja to określam, bujać po boisku. Fochy, ochy, achy, cały świat jest niedobry.
Jutro Duńczycy: zakochani w handballu. Myślę ze szanse są 50/50. Kilka ciekawych pojedynków już stoczyliśmy. Oby jutro zwycięski. Serbowie są niezwykle grozni i wręcz powiedziałbym że przed nimi najlepsze czasy. Troche przypominają mi Polaków sprzed 2007 roku, wielu wspaniałych graczy, którzy jeszcze nie tworzą drużyny. Ale jak zafunkcjonują to ich druga linia będzie mogła rozjechac każdego. Chorwaci - wiadomo - klasa sama w sobie.
Wszystko jest możliwe, wiec do boju chłopaki !!!!!!!

.png)
.png)
.png)
.png)
.png)