Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Gdzie jechac???? spokojna niewielka miejscowosc w Dalmacji??

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
qwe79
Autostopowicz
Re: Gdzie jechac???? spokojna niewielka miejscowosc w Dalmac

Nieprzeczytany postnapisał(a) qwe79 » 06.08.2005 21:09

romanroman1 napisał(a):
qwe79 napisał(a):
Izabela napisał(a):

wlasnie wrocilem z >dziewiczego< urlopu w chorwacji. bylismy w malej miejscowosci pomiedzy splitem i omis. moze mielismy pecha ale ten odcinek akurat nie polecam. ogolnie syf, syf, syf (na 5 plazach byly moze 2 smietniki - w dodatku nie obslugiwane). na wieczornym spacerze nad brzegiem natknelismy sie na...szczury. uwac nalezy na kasiore (tubylcy proboja w milej atmosferze robic niezle przekrety). jedyne co bylo ok to pogoda (ale w tym akurat mala zasluga naszych gospodarzy). ale pewnie mialem pecha i takie rzeczy sie w cro normalnie nie spotyka...

Rzeczywiście, takie rzeczy normalnie się nie zdarzają. Właściwie po co się tam zatrzymałeś? Ktoś cię zmuszał, czy dostałeś może jakis specjalny upust za przebywanie w syfiastym otoczeniu? Przecież wystarczyło jechać do Omisia lub dalej na południe i byłbyś zadowolony. Więc, dlaczego?
Paweł :?:

widzisz, izabela napisala aby jej cos polecic, ja napisalem jedynie co odradzam.
Pytanie nr 1. po co się tam zatrzymałeś?
po pierwsze:z gory zaplacone (kupilem kota w worku i nie bylo odwrotu... mea culpa i nigdy wiecej)
po drugie: sugerowalem sie wypowiedziami w internecie. byly same superlatywy...
pytanie nr.2:Ktoś cię zmuszał, czy dostałeś może jakis specjalny upust za przebywanie w syfiastym otoczeniu?
zonk. nikt mnie/nas nie zmuszal. upustu tez nie dostalem... (a twoj sarkazm jest nie na miejscu... )

jak juz napisalem byl to nasz pierwszy wypad do cro. niewypal. odradzam
odcinek split - omis. jedzcie - jak pawel pisze - na poludnie a bedziecie jak twierdzi zadowoleni...
kaszubskiexpress
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 07.08.2005 12:42

odcinek Split-Omis tez na mnie nie zrobil wiekszego wrazenia,prawdziwa Chorwacja zaczyna sie od Omisia na poludnie.
romanroman1
Odkrywca
Re: Gdzie jechac???? spokojna niewielka miejscowosc w Dalmac

Nieprzeczytany postnapisał(a) romanroman1 » 07.08.2005 15:43

Izabela napisał(a):

[/quote]

[/quote]

Pytanie nr 1. po co się tam zatrzymałeś?
po pierwsze:z gory zaplacone (kupilem kota w worku i nie bylo odwrotu... mea culpa i nigdy wiecej)
po drugie: sugerowalem sie wypowiedziami w internecie. byly same superlatywy...
pytanie nr.2:Ktoś cię zmuszał, czy dostałeś może jakis specjalny upust za przebywanie w syfiastym otoczeniu?
zonk. nikt mnie/nas nie zmuszal. upustu tez nie dostalem... (a twoj sarkazm jest nie na miejscu... )

jak juz napisalem byl to nasz pierwszy wypad do cro. niewypal. odradzam
odcinek split - omis. jedzcie - jak pawel pisze - na poludnie a bedziecie jak twierdzi zadowoleni...[/quote]

Sorry za sarkazm. Chciałem Cię tylko sprowokować do do potwierdzenia, że z góry płaciłeś, więc pewnie rezerwowałeś przez internet.
Przy okazji dyskusji, które tu też toczono, co lepsze rezerwować, czy jechac 'w ciemno" wnioski po Twoich doświadczeniach są oczywiste.
Ja tez jechałem pierwszy raz ale dzięki forumowiczom nie popełniłem Twojego błędu.
Pozdrawiam
Paweł :) :wink:
aniuczek
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) aniuczek » 07.08.2005 17:26

kaszubskiexpress napisał(a):odcinek Split-Omis tez na mnie nie zrobil wiekszego wrazenia,prawdziwa Chorwacja zaczyna sie od Omisia na poludnie.

Podpisuję się pod tym. Chociaż takie miejscowości jak Brela czy Tucepi na pewno nie należą do mało obleganych. Na Rivierze Makarskiej jest obecnie straszliwy tłok.
wedrowycz
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) wedrowycz » 07.08.2005 18:33

Jeżeli cisza i spokój rzeczywiście są Twoim priorytetem (a nie zatęsknisz po 3 dniach do nocnego życia), to południowe wybrzeże wyspy Hvar będzie idealne.
Własnie wróciłem z HR i byłem 9 dni w Zavali - rewelacja.

Pozdrawiam,
Tomasz
kaszubskiexpress
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 08.08.2005 09:37

wedrowycz napisał(a):Jeżeli cisza i spokój rzeczywiście są Twoim priorytetem (a nie zatęsknisz po 3 dniach do nocnego życia), to południowe wybrzeże wyspy Hvar będzie idealne.
Własnie wróciłem z HR i byłem 9 dni w Zavali - rewelacja.

Pozdrawiam,
Tomasz

nie jestes pierwszym, ktory zachwyca sie poludniowa czescia Hvaru,cos w tym musi byc
kaszubskiexpress
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 08.08.2005 09:37

aniuczek napisał(a):
kaszubskiexpress napisał(a):odcinek Split-Omis tez na mnie nie zrobil wiekszego wrazenia,prawdziwa Chorwacja zaczyna sie od Omisia na poludnie.

Podpisuję się pod tym. Chociaż takie miejscowości jak Brela czy Tucepi na pewno nie należą do mało obleganych. Na Rivierze Makarskiej jest obecnie straszliwy tłok.

dlatego ja jezdze w drugiej polowie czerwca
grześ
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) grześ » 09.08.2005 11:14

Polecam wyspe Vis cudowne widoki i spokój piękne plaże , w tym trzy piaszczyste, nie żwirkowe tylko z czystym drobniutkim piaskiem. A jeśli lubisz jazdę rowerem to wrażenia niezapomniane. Pozdrawiam GJ
mpi
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mpi » 09.08.2005 15:23

grześ napisał(a):Polecam wyspe Vis cudowne widoki i spokój piękne plaże , w tym trzy piaszczyste, nie żwirkowe tylko z czystym drobniutkim piaskiem. A jeśli lubisz jazdę rowerem to wrażenia niezapomniane. Pozdrawiam GJ

grześ w starych postach doczytałem że byłeś tam i nawet masz namiary na apartament, jesli mozesz to podeslij
adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
RadamiaN
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) RadamiaN » 23.07.2011 09:21

zdecydowanie Ciovo
Halina M
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Halina M » 24.07.2011 16:43

Byliśmy w Grebastica mała i spokojna miejscowość w zatoce. Ładna plaża z prysznicem, pizzernia, dwa sklepy, kiosk, stragan z owocami, lodziarnia, plac zabaw dla dzieci, chyba z szejść kawiarenek, ale najlepsze jedzenie w Roko Grill. Brak dyskotek w czwartki występy lakalnej kapeli i tańce folkloru. Ogólnie miejscowość dla rodzin z dziećmi, lub dla osób nie lubiących tłumu i gwaru.
salbinn
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) salbinn » 25.07.2011 13:59

Witam polecam miejscowość Slatine na wyspie ciovo na którą dojedziecie samochodem bez potrzeby przeprawy promem.cicha spokojna miejscowość dla rodzin z dziećmi
gabi33
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) gabi33 » 25.07.2011 15:12

Masz namiary na jakiś nocleg na wyspie ciavo??To podeślij adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
waldi-ia
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) waldi-ia » 28.07.2011 20:28

Czy ktoś może wypowiedziec się na temat Jadriji ( Śibenik ).Wybieram się do Jadriji 14-24.08.2011r.
mpagno
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) mpagno » 28.07.2011 21:04

A Ja gorąco polecam Stanici obok Omisia. Kameralnie, jest wszystko co potrzeba, zawsze blisko do morza a też fajne miejsce startowe dla wycieczek (rafting na Cetinie, Makarska, Split itd...)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Gdzie jechac???? spokojna niewielka miejscowosc w Dalmacji?? - strona ...
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone