Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

nocleg w Słoweni ????

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Użytkownik usunięty
nocleg w Słoweni ????

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 28.05.2007 18:42

prosze o linki do hoteli dla rodzin z dziecmi w Słoweni blisko granicy Austri lub ew. w Austri blisko Słoweni - jade przez Niemcy z Poznania DZIEKUJE Z GÓRY
toudee
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) toudee » 28.05.2007 18:46

ja w tym roku śpię tu a jadą też z Wielkopolski.
http://www.oekotel.com/index_pol.php
Jedziemy dużą grupą 22 osoby - w tym roku nie mogłem się dogadać ze Słoweńcami a motel w którym dotychczas spaliśmy jest podobno zamknięty.
Les.ek
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Les.ek » 28.05.2007 21:30

w tym roku nie mogłem się dogadać ze Słoweńcami a motel w którym dotychczas spaliśmy jest podobno zamknięty.[/quote]

Ja jadę około 15.06 i mam zamiar zatrzymać się w Podlehniku nad stawem, czy może o ten gościniec chodzi?
censor
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) censor » 28.05.2007 21:36

Pdaję link na tanie noclegi w Ljubljanie: http://www.ljubljana-tourism.si/en/acco ... fault.html

Chociaż ja rezerwowałem przez: http://www.limba.com/

Wcześniejszy link do Ljubljana tourism niestety znalazłem już po zaklepaniu w Limbie i zdaje się nieco przepłacam. :(
toudee
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) toudee » 29.05.2007 06:49

les.ek napisał:
Ja jadę około 15.06 i mam zamiar zatrzymać się w Podlehniku nad stawem, czy może o ten gościniec chodzi

Chodzi Ci o motel "Ob Ribniku"
http://www.ptuj-tourism.si/namestitve/s ... ibniku.php
Pisałem do nich ale nie odpowiedzieli - może przeraziła ich liczba osób.
Wcześniej spaliśmu w motelu "Podlehnik" i to on - weług moich informacji jest zamknięty.
Coś Słoweńcy nie dbają za bardzo o tranzyt w kierunku Zagrzebia.
Les.ek
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Les.ek » 29.05.2007 18:09

toudee napisał(a):les.ek napisał:
Ja jadę około 15.06 i mam zamiar zatrzymać się w Podlehniku nad stawem, czy może o ten gościniec chodzi

Chodzi Ci o motel "Ob Ribniku"
http://www.ptuj-tourism.si/namestitve/s ... ibniku.php
Pisałem do nich ale nie odpowiedzieli - może przeraziła ich liczba osób.
Wcześniej spaliśmu w motelu "Podlehnik" i to on - weług moich informacji jest zamknięty.
Coś Słoweńcy nie dbają za bardzo o tranzyt w kierunku Zagrzebia.

Tak o tym myślę, w zeszłym roku u nich nocowałem w obydwie strony. Jak będę jechał w czerwcu to tylko z myślą, że w tym motelu będę miał przerwę i nie będzie niespodzianki z braku pokoi.
profet
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) profet » 29.05.2007 19:11

"Ob Rybniku" fajne miejsce do spania cisza spokój i blisko do granicy
evik
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) evik » 29.05.2007 21:39

W Ob Rybniku spaliśmy w zeszłym roku .Cisza i spokój .Z gospodarzami wypiliśmy wódeczkę .Osoba ,która przyjmowala tam moją rezerwację nazywała się Mojca Gajzer.
damiangres
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) damiangres » 10.06.2007 16:52

toudee napisał(a):ja w tym roku śpię tu a jadą też z Wielkopolski.
Jedziemy dużą grupą 22 osoby - w tym roku nie mogłem się dogadać ze Słoweńcami a motel w którym dotychczas spaliśmy jest podobno zamknięty.

Witam,
ja też w temacie, ale jeszcze trochę bliżej :) Otóż propozycja Toudee jest super, tylko obawiam się, że nie dojade na raz do Graz. Interesowałoby mnie coś w okolicy Wels, tak gdzieś z 800 kmów ze Szczecina.
Może ktoś ma jakieś doświadczenia?
Atakowałbym tak jak w zeszłym roku, na raz, z drzemką na parkingu. jade jednak z żonką, która jest w stanie błogosławionym, więc czeka mnie nocleg po drodze.
No i zastanawiam się nad jakimś w połowie drogi. Graz byłby dobry ale to 1100 kmów od domciu, więc przez jeden dzień mogę się nie uwinąć, szczególnie, że matizkiem :)
pozdrawiam
--
damian
GSX750ES - 100 konna Drynda z Cro.pl
andy.pl
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) andy.pl » 11.07.2007 08:31

Wysłałem już dwa maile do "Ob Ribniku" w odstępie dwóch dni - cisza. Czy oni odpowiadają na co trzeciego albo co piątego maila ??
Brooklyn
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Brooklyn » 11.07.2007 08:59

Czy wszyscy rezerwujecie już przed wyjazdem z Polski miejsca na nocleg w Austrii czy Słowenii? Czy można jechać w ciemno i zatrzymać się po drodze w jakimś przydrożnym motelu? Trudno mi określić gdzie poczuję, że już nie dam rady jechać dalej, a może uda mi się przebyć całą trasę na raz.
at0m
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) at0m » 11.07.2007 09:50

toudee napisał(a):ja w tym roku śpię tu a jadą też z Wielkopolski.

Orientuje się ktoś czy w OEKOTEL-ach trzeba rezerwować miejsca czy też można zajechać w ciemno? Interesuje mnie nocleg z niedzieli na poniedziałek.
Les.ek
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Les.ek » 11.07.2007 13:03

andy.pl napisał(a):Wysłałem już dwa maile do "Ob Ribniku" w odstępie dwóch dni - cisza. Czy oni odpowiadają na co trzeciego albo co piątego maila ??

Ja u nich nocowałem w tamtą stronę 14 czerwca bez żadnych maili, po prostu zajechałem i już. W tym czasie nie było szefa i może dalej nie ma. W związku z tym nie ma kto o wszystko zadbać. Koszt noclegu wynosi 25 euro ze śniadaniem czy też bez.
Jak wracałem z powrotem 29.06 nie stałem w żadnych korkach i w Podlehniku byłem wcześniej, więc sobie myślę czuję się dobrze i co będę siedział całe popołudnie do wieczora żeby się przespać. Pytam się żony czy jedziemy dalej do domu, ja jestem w formie. Pojechaliśmy i teraz mogę powiedzieć nigdy więcej, było w ciszy nad ribnikiem(stawem) leżeć i popijać piwko potem wyspać się i dalej w drogę. Odpoczynek ważna rzecz, mało rozważne jest samemu pędzić całą trasę na jeden raz.
andy.pl
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) andy.pl » 18.07.2007 15:32

dostałem odpowiedź z "Ob Ribniku" - napisaną po słoweńsku :D
Chyba nie mają pokoi 3osobowych bo zaproponowali mi 3 dwuosobowe, ale 25 euro to chyba drogo?
w Austrii na drogę powrotną rezerwowałem za 19 euro (Oekotel).
jdubowski
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jdubowski » 18.07.2007 18:51

at0m napisał(a):Orientuje się ktoś czy w OEKOTEL-ach trzeba rezerwować miejsca czy też można zajechać w ciemno? Interesuje mnie nocleg z niedzieli na poniedziałek.

Z wtorku na środę 10/11.07.07 znalazł się pokój 3-osobowy bez rezerwacji.
Nie przeraź się na śniadaniu - w tygodniu hotel jest wykorzystywany przez różne ekipy rudowlano-montersko-specjalistyczne - panowie na posiłek w ferszalungach przychodzą ;)
Następna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone