Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Spokojna plaża w Basce V?

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
martol92
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) martol92 » 05.07.2012 14:57

Dzien dobry :) 28 jedziemy na 10dni do Baski Vody. Znalezlismy kwatere po wielkich poszukiwanaich... i jedziemy tu: http://www.baskavoda.com/bozo/index.htm
Wydaje sie to byc w centrum, co jest dla nas plusem, ale na plaze wolelibysmy chodzic gdzies, gdzie bede mniej ludzi :)
Gdzie w Basce taka troche mniej zaludniona plaza? Niedaleko naszej kwatery? Dzieki ;)
Mariusz_M
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mariusz_M » 05.07.2012 15:34

Mniej ludzi jest [patrząc na port/morze, za plecami mając miasteczko] po prawej stronie portu. Mniej nie oznacza mało. Całkiem mało będzie w okolicach plaż FKK - jakieś pół godziny drogi na lewo aż miniesz "normalną" plażę.
krispinus
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krispinus » 05.07.2012 16:26

Wróciłem z Breli.Byłem na spacerkach w Baśce.W czerwcu wszędzie dużo plażowiczów, ale jeszcze jako tako.

Wpadłem rano 3lipca po rybkę i doznałem szoku.

Godzina 9 rano na plaży setki karimat i ręczników.
Pod drzewami tak gęsto , że nie wiem jak im się udaje między tym wszystkim poruszać.
W Breli też stoczyłem kilka wyścigów z Madziarami o miejsce pod rozłożystym drzewem ( 35 stopni w cieniu musi wpłynąć na tego typu rywalizację), ale było to rano, a te w Baśce z pewnością leżały tam od dnia poprzedniego.

Liczcie się z koniecznością podobnych zabiegów, bo nie sądzę żeby się coś zmieniło do Waszego wyjazdu.
Wczesne wstawanie nie jest takie złe :D
Bądźcie dobrej myśli.
pasażer
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pasażer » 05.07.2012 18:42

krispinus napisał(a):Godzina 9 rano na plaży setki karimat i ręczników.
Pod drzewami tak gęsto , że nie wiem jak im się udaje między tym wszystkim poruszać. ...

Kolega w Makarskiej wstawał codziennie o 6.00 rano i jak szedł po bułki to po drodze na plaży zostawiał koc. 8O :D
Później jeździł około 20km do innej miejscowości aby spokojnie z dzieckiem popływać. :wink:
pasażer
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pasażer » 05.07.2012 18:52

dla porównania Makarska

i lipcowe Tucepi 8O ..................... :cry:
Ostatnio edytowano 05.07.2012 18:55 przez pasażer, łącznie edytowano 1 raz
krispinus
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krispinus » 05.07.2012 18:53

Zapomniałem dodać, że na plaży w BV w kierunku Breli, czyli jak kolega określił "na prawo od portu", dodatkowym elementem plażowego krajobrazu są całe rzędy leżaków. Chyba do wypożyczenia za 25KUN na dobę.
Obawiam się, że też zajmowały bardziej zacienione miejsca.

Podobny karimatowo-ręcznikowy pejzaż wczesnym rankiem był także w Tucepi. W zacienionych miejscach było chyba nawet ciaśniej niż BV.
krispinus
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krispinus » 05.07.2012 18:56

Kolega "pasażer" dokładnie w tym samym czasie przywołał lipcową rzeczywistość.

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone