napisał(a) monia85 » 26.07.2010 09:44
radzik44 napisał(a):monia85 napisał(a):W ubiegłe wakacje mieliśmy okazję odbyć rejsik na wyspę Brac z miejscowości LOKVA ROGOZNICA.
Rejs odbył się małym, prywatnym statkiem na max 20 osób (statek sąsiada gospodarza, u którego mieszkaliśmy w Lokvie).
Witam.
Za tydzień będę w Lokvie, chętnie wybrałbym się na taki rejsik. Czy możesz
podać jakieś namiary na ten statek ?
Z góry dziękuję
Pozdrawiam
Witaj,
Niestety nie posiadam żadnych namiarów na ten statek
Ale Lokva nie jest duża, myślę, że spokojnie znajdziecie taki rejsik jeśli kogoś miejscowego zapytacie.
My idąc do sklepu całkiem przypadkowo zatrzymaliśmy się przy jakiejś willi - na bramie wjazdowej wisiała karteczka w koszulce. Była to informacja o rejsach. Jak tylko gospodarz zauważył, że czytamy jego ogłoszenie, przyszedł do nas i zaproponował, że na następny dzień ma jeszcze wolne miejsca i może nas zabrać
Może w skrócie nakreślę Ci gdzie znajduje się ten apartman
Idąc od mostu (gdzie jest kemping Sirena) w stronę Makarskiej Riviery (w stronę sklepu, oczywiście poboczem Jadranki), po lewej stronie są wille, przy samej drodze. W jednej z tych pierwszych willi mieszka ten pan, który organizuje rejsy. Myślę, że traficie.
Łajba nie jest duża - na jakieś kilkanaście osób - sam gospodarz podkreślał, że organizuje rejsy rodzinnie, w małym gronie. Rzeczywiście było super!
Ja do Lokvy zawitam prawdopodobnie po 9-tym sierpnia, i tylko ze względu na ten rejs właśnie!
Pozdrawiam