Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Katowice - split (osiołek)

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
fhuzbych
Croentuzjasta
Katowice - split (osiołek)

Nieprzeczytany postnapisał(a) fhuzbych » 23.06.2008 10:49

Własnie wróciliśmy z wakacji w Trogirze koło Splitu hotel Medena mogę udzielić kilku informacji w tym temacie (droga pobyt itd)

Prośba: jakby ktoś wracał autostradą z Chorwacji to mam prośbę na stacji benz - w restauracji prawdopodobnie w kąciku zabawowym dla dzieci w drodze powrotnej moja córka zostawiła zabawkę osiołka koloru czarnego zakupionego w Chorwacji zabawka - pamiątka (córka 5 lat wielki płacz po utraconej zabawce) Stacja benz tifon taka z orłem miejscowość BOSILJEWO mieszkam w Jaworznie ale bywam w Krakowie.

Wiem że to drobiazg ale jakby komuś nie sprawiło wielkiego kłopotu to z góry dziekuję
Kontakt: adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
Pozdrawiam wszystkich Forumowiczów
Ostatnio edytowano 23.06.2008 12:08 przez fhuzbych, łącznie edytowano 1 raz
pablo2222
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pablo2222 » 23.06.2008 11:03

fhuzbych napisał(a):Własnie wróciliśmy z wakacji w Trogirze koło Splitu hotel Medena mogę udzielić kilku informacji w tym temacie (droga pobyt itd)

Prośba: jakby ktoś wracał autostradą z Chorwacji to mam prośbę na stacji benz w drodze powrotnej moja córka zostawiła zabawkę osiołka koloru czarnego zakupionego w Chorwacji zabawka - pamiątka (córka 5 lat wielki płacz po utraconej zabawce) Stacja benz tifon taka z orłem miejscowość BOSILJEWO mieszkam w Jaworznie ale bywam w Krakowie.

Wiem że to drobiazg ale jakby komuś nie sprawiło wielkiego kłopotu to z góry dziekuję

:D
jaser
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) jaser » 24.06.2008 11:24

Cześć jadę w piątek na Ciovo zapytam na stacji w Bosiliewie o twojego osiołka a jak będzie to oddam w Jaworznie ziomale muszą sobie pomagać
a jak w cro ?
quicksilver77
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) quicksilver77 » 24.06.2008 11:56

fhuzbych napisał(a):Własnie wróciliśmy z wakacji w Trogirze koło Splitu hotel Medena mogę udzielić kilku informacji w tym temacie (droga pobyt itd)

Prośba: jakby ktoś wracał autostradą z Chorwacji to mam prośbę na stacji benz - w restauracji prawdopodobnie w kąciku zabawowym dla dzieci w drodze powrotnej moja córka zostawiła zabawkę osiołka koloru czarnego zakupionego w Chorwacji zabawka - pamiątka (córka 5 lat wielki płacz po utraconej zabawce) Stacja benz tifon taka z orłem miejscowość BOSILJEWO mieszkam w Jaworznie ale bywam w Krakowie.

Witam.

Jedziemy w dwa samochody w okolice Trogiru, więc może uda się zabrać osiołka ze stacji ;)

Na poważnie. Jak udały się wakacje? Możesz coś powiedzieć o kwaterach i cenach. Jaką trasę najlepiej wybrać? Przez Wiedeń, czy przez Bratysławę a Wiedeń ominąć przez Eisenstadt?

Będę wdzięczny za info, bo wyjeżdżamy w piątek (27.06) o świcie.

Pozdrawiam
quicksilver77
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) quicksilver77 » 24.06.2008 11:57

Witam.

Jedziemy w dwa samochody w okolice Trogiru, więc może uda się zabrać osiołka ze stacji ;)

Na poważnie. Jak udały się wakacje? Możesz coś powiedzieć o kwaterach i cenach. Jaką trasę najlepiej wybrać? Przez Wiedeń, czy przez Bratysławę a Wiedeń ominąć przez Eisenstadt?

Będę wdzięczny za info, bo wyjeżdżamy w piątek (27.06) o świcie.

moj mail: adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl

Pozdrawiam
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 24.06.2008 11:59

Czy już ktoś osła znalazł ?????
ynka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ynka » 24.06.2008 14:42

No właśnie!!
Też się martwie, taki sam bez rodziny został... :cry:
fhuzbych
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) fhuzbych » 24.06.2008 21:26

Osiołek narazie się nie odnalazł niestety, można go szukać ale raczej wracając z chorwacji bo to nitka autostrady w stronę powrotną. My byliśmy tzn ja z żonką i córeczką 5 lat w hotelu Medena jechaliśmy jaworzno - czechy- słowacja - węgry trasa 86- słowenia takie pare km i zaraz chorwacja na autostradę i do trogiru. Nie jechałem przez Austrię ze względu na mistrzostwa trasa przez zach węgry ok autostrada chorwacka ok ale w środku tygodnia a w sob korki na zwężeniach w nie całkiem otwartych całkowicie tunelach tzn jedna nitka. Uwaga na pobór opłat w chorwacji na pierwszych płatnych bramkach - wołać paragon bo mnie dziubnęli na opłacie coś mi się wydało dużo i okazało się jak wracałem z powrotem ze gość mnie oszukał na 20 kun niby nie duzo ale jednak. W Trogirze na wyspie CIOVO znalazłem apartament z którego nie skorzystałem bo córka coś się rozchorowała i wróciliśmy planowo bezpośrednio z hotelu Medena do Polski. Apartament w willi w OKRUG DONJI cena 30-50euro w zalężności od długosci pobytu i wielkości apartamentu war b dobre, choć nie mam wielkiego rozeznania ale mnie się podobał co jeszcze woda ciepła Trogir przyjazny i ludzie mili ceny no takie sobie blisko KRKA, SPLIT a i do Bosni mozna skoczyć bardzo mi się podobał MOSTAR no Medugorje nic dodać nic ująć poza tym że pogode mielismy wycieczkową na poczatku ale potem już żar był prawie nie do wytrzymania. Pozdrawiam

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone