Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Formuła 1

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Kevlar
Cromaniak

Postnapisał(a) Kevlar » 24.08.2009 08:40

Debiutanci nie zawsze sobie psychicznie radzą z presją. Treningi to nie wyścigi.
Torcida1
Croentuzjasta

Postnapisał(a) Torcida1 » 30.08.2009 20:44

Jak tam oceniacie dzisiejszy wyścig? Jak dla mnie chyba najciekawszy wyścig sezonu. Fisichella po prostu rozgromił i wymiótł wszystkich (wielkie przebudzenie Giancarla?), Kubica całkiem nieźle (trochę szkoda tego trzeciego miejsca), za to Button poza stawką, Barichello ledwo co punktował, Hamilton również szybko zakończył wyścig. Słowem: widowisko nieprzewidywalne, pełne niespodzianek, trzymające w emocjach do samego końca. BTW, co się stało, że w studiu już chyba od dwóch wyścigów nie ma Mikołaja Sokoła???
Vjetar
Legenda

Postnapisał(a) Vjetar » 31.08.2009 07:32

Fisichella już w kwalifikacjach pokaza pałera.
Czyżby czołowe zespoły oszczędzały już silniki?
A 4 miejsce Kubicy to tak na osłodę przed odejściem z F1 (niestety).
W trakcie wyścigu zaostrzył apetyt na pudło ale nie udało się - trudno - z drugiej strony patrząc na dotychczasowe wyniki to sukces.
Kevlar
Cromaniak

Postnapisał(a) Kevlar » 31.08.2009 09:09

JacYamaha napisał(a):...A 4 miejsce Kubicy to tak na osłodę przed odejściem z F1 (niestety)...

Jakieś sprawdzone wiadomości?
Vjetar
Legenda

Postnapisał(a) Vjetar » 31.08.2009 10:26

Kevlar napisał(a):
JacYamaha napisał(a):...A 4 miejsce Kubicy to tak na osłodę przed odejściem z F1 (niestety)...

Jakieś sprawdzone wiadomości?

Plotki, ploteczki...
Torcida1
Croentuzjasta

Postnapisał(a) Torcida1 » 31.08.2009 10:59

Kurcze, no ja jednak mam nadzieję, że Robert nie odejdzie, a przejdzie do jakiegoś zespołu. Mówi się np o Ferrari, poza tym ma teraz przecież wejść kilka nowych zespołów. Kubica jest naprawdę utalentowany, więc myślę, że gdzieś miejsce znajdzie, o ile rzecz jasna sam będzie tego chciał. Bardziej bym się martwił o Heidfelda.
Vjetar
Legenda

Postnapisał(a) Vjetar » 03.09.2009 16:03

Torcida1 napisał(a):Kurcze, no ja jednak mam nadzieję, że Robert nie odejdzie, a przejdzie do jakiegoś zespołu. Mówi się np o Ferrari, poza tym ma teraz przecież wejść kilka nowych zespołów. Kubica jest naprawdę utalentowany, więc myślę, że gdzieś miejsce znajdzie, o ile rzecz jasna sam będzie tego chciał. Bardziej bym się martwił o Heidfelda.

Już oficjalnie wiadomo, że niestety nie.
A z Niemcem jakoś nic mnie nie łączy więc nie martwię się o jego dalszą karierę.
Kevlar
Cromaniak

Postnapisał(a) Kevlar » 03.09.2009 17:10

JacYamaha napisał(a):...Już oficjalnie wiadomo, że niestety nie...

Dlaczego niestety?
Ferrari używa systemu KERS. Zakładając że Robert by jeździł w barwach Ferrari do końca sezonu to nie znaczy że byłyby jakieś wymierne wyniki.
IMHO ekipa z Ferrari miałaby trochę trudności z ustawieniami bolidu pod Roberta przy obecnej jego konstrukcji.
Vjetar
Legenda

Postnapisał(a) Vjetar » 04.09.2009 06:58

Dlatego niestety bo można było mieć nadzieję, że zagrzeje tam miejsce na dłużej a nie tylko na zamiankę do końca sezonu.
A firma zacna...
Kevlar
Cromaniak

Postnapisał(a) Kevlar » 04.09.2009 15:44

Firma zacna ale Massa też kierowca nie z dolnej półki. Przy korzystaniu z KERS Ferrari potrzebuje raczej mniejszego utalentowanego kierowcy.
Kubicy talentu z całą pewnością nie brakuje ale jego wzrost raczej nie wniósłby nic szczególnego w tym bolidzie na te kilka wyścigów do końca sezonu.Bardziej tam pasuje Fisico. Gruntowna zmiana ustawień bolidu pod kierowcę to nie jest kilka chwil a raczej dłuższy temat.
skee
Croentuzjasta

Postnapisał(a) skee » 12.09.2009 15:09

No i jak podobają się Wam wyniki dzisiejszych kwalifikacji? Może na nowo rozszyfrujemy skrót BMW? Oto moja propozycja: Beznadziejnie Mierny Wrak.
Kevlar
Cromaniak

Postnapisał(a) Kevlar » 12.09.2009 15:37

Pole Position wytypowałem dobrze. Może moje typy nie są aż tak optymistyczne jak mi się wydaje. A może się spełnią?
1. HAM
2. RAI
3. KUB
Vjetar
Legenda

Postnapisał(a) Vjetar » 13.09.2009 12:47

Ostatni silnik więc nawet jak padnie i dostanie nowy to kara nie będzie dotkliwa. :lol:
Vjetar
Legenda

Postnapisał(a) Vjetar » 13.09.2009 14:20

Kevlar napisał(a):Pole Position wytypowałem dobrze. Może moje typy nie są aż tak optymistyczne jak mi się wydaje. A może się spełnią?
1. HAM
2. RAI
3. KUB

Już witał się z gąską...chociaż "3" a tu sruuu. Nie będzie tytułu.
KUB - optymista - już od startu problemy.
piotrf
Weteran

Postnapisał(a) piotrf » 13.09.2009 22:34

JacYamaha napisał(a):Ostatni silnik więc nawet jak padnie i dostanie nowy to kara nie będzie dotkliwa. :lol:

Kara za użycie nowego silnika ( ponad limit ) , to 10 pozycji do tyłu :?
więc szans na punkty raczej nie ma
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone