napisał(a) kaczy66 » 23.03.2008 19:39
Witam.
Od 7 lat jeżdżę fordami (4 lata Focus 1 + 3 lata Modeno) zawsze benzyna . Przed zakupem Forda dużo czytałem w necie i pytałem się znajomych, co by kupili, większość stawiała na VW i „Japan”. Ja postawiłem na na Forda i nie żałuje, moim zdaniem VW jest przereklamowany, a „japonce” dobre tylko „gołe” w porównywalnej cenie.
Ja kupuje auto na 4-5 lat max i nie narzekam. Fokusem zrobiłem 250 tys. km w 3, 5 roku i nic się nie działo teraz mam Modeno od 3 lat i gdyby serwis nie przysyłał zawiadomień o przeglądzie, to bym nie wiedział, że oprócz paliwa trzeba „robić” coś więcej z autem (przeglądy itp.)
Nie namawiam Cię na Forda czy inną markę, ale uważam, że przy dzisiejszej technologii auta nie odbiegają wiele od siebie (szczególnie nowe) i warto patrzeć, co oferują za daną kasę (wyposażenie), a nie płacić za markę. A co do S-Max jest to moje marzenie i być może kolejne auto, które zakupie (szkoda, że nie ma 4x4 – wtedy byłoby to pewne)
Kolega ma S-Max 2l TDCi - 140km i jest zachwycony, miejsca jak w Vanie, a zwrotny i szybki jak osobówka.
Pozdrawiam.