Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ford S-MAX ... wasze uwagi i opnie mile widziane ...

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
kaczy66
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaczy66 » 06.04.2008 09:28

FUX napisał(a):
kaczy66 napisał(a):Ja kupuje auto na 4-5 lat max i nie narzekam. Fokusem zrobiłem 250 tys. km w 3, 5 roku i nic się nie działo teraz mam Modeno od 3 lat i gdyby serwis nie przysyłał zawiadomień o przeglądzie, to bym nie wiedział, że oprócz paliwa trzeba „robić” coś więcej z autem (przeglądy itp.)

Po raz pierwszy słyszę, że serwisy Forda zatrudniają jasnowidzów, którzy wiedzą, że zrobiłeś dystans między przeglądami.... :roll: :wink:
Chyba miałeś na myśli kampanie serwisowe i naprawy usterek.... 8)

Trochę ironiczna ta wypowiedz, (pewnie z mojej winy, bo niezbyt precyzyjnie się wyraziłem).
Fakt nie są to zawiadomienia o wymianie oleju, ale przegląd nadwozia i lakieru (to już są w stanie stwierdzić, bez jasnowidza, kiedy upływa rok od ostatniego) i sezonowe akcje serwisowe wiosna-jesień (promocyjne ceny lub darmowe przeglądy), wiele firm tak robi.
Co do akcji serwisowych i naprawy usterek to pomimo „dowcipów o fordach” jakoś mnie to nie spotkało i nie mam doświadczenia w tym względzie – może ty ze swoim autem masz większe i się z nami podzielisz wiedzą?
A tak już poważnie to kupując nowe auto na 4-5 lat max (obojętnie, jakiej marki) możemy raczej spodziewać się bezproblemowego użytkowania a, wpadki zdarzają się również najlepszym – od „Niemca po Japońca”).
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 06.04.2008 09:41

Od nowego, 4 rok, accord 2.2 i-CTDi
160kkm
Oprócz przeglądów i klocków (2 x) NIC, czego wszystkim posiadaczom zwłaszcza francuskich i niemieckich marek życzę.
P.S. Toyotom produkowanym w Turcji i GB także. :wink:
Ostatnio edytowano 06.04.2008 09:45 przez FUX, łącznie edytowano 1 raz
kaczy66
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaczy66 » 06.04.2008 09:42

PAP napisał(a):
kaczy66 napisał(a):Witam.
Od 7 lat jeżdżę fordami (4 lata Focus 1 + 3 lata Modeno) zawsze benzyna . Przed zakupem Forda dużo czytałem w necie i pytałem się znajomych, co by kupili, większość stawiała na VW i „Japan”. Ja postawiłem na na Forda i nie żałuje, moim zdaniem VW jest przereklamowany, a „japonce” dobre tylko „gołe” w porównywalnej cenie.
Ja kupuje auto na 4-5 lat max i nie narzekam. Fokusem zrobiłem 250 tys. km w 3, 5 roku i nic się nie działo teraz mam Modeno od 3 lat i gdyby serwis nie przysyłał zawiadomień o przeglądzie, to bym nie wiedział, że oprócz paliwa trzeba „robić” coś więcej z autem (przeglądy itp.)
Nie namawiam Cię na Forda czy inną markę, ale uważam, że przy dzisiejszej technologii auta nie odbiegają wiele od siebie (szczególnie nowe) i warto patrzeć, co oferują za daną kasę (wyposażenie), a nie płacić za markę. A co do S-Max jest to moje marzenie i być może kolejne auto, które zakupie (szkoda, że nie ma 4x4 – wtedy byłoby to pewne)
Kolega ma S-Max 2l TDCi - 140km i jest zachwycony, miejsca jak w Vanie, a zwrotny i szybki jak osobówka.
Pozdrawiam.

kaczy,

Te twoje Fordy to były nówki czy używki :roll: :D ?

Pozdrawiam,

PAP

Zawsze nówki
kaczy66
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaczy66 » 06.04.2008 10:15

FUX napisał(a):Od nowego, 4 rok, accord 2.2 i-CTDi
160kkm
Oprócz przeglądów i klocków (2 x) NIC, czego wszystkim posiadaczom zwłaszcza francuskich i niemieckich marek życzę.
P.S. Toyotom produkowanym w Turcji i GB także. :wink:

To samo miałem w fokusie, 4 lata, jak sprzedawałem, 256kkm i nic tylko klocków trochę więcej kpl. poszło. I na koniec tylne amorki do wymiany, ale tego już nie robiłem (spuściłem z ceny przy sprzedaży)
Teraz mondka mam 2, 5 roku i też nic (fakt przebieg mizerny 45 kkm – do pracy mam inny)
Accord, piękny samochód ja wolałem kupić mondka – bardziej mi pasował (dzięki temu ze jest wybór możemy kupić, co chcemy i co nam się podoba, a nie jak kiedyś tylko Fiat 125p lub 126p)
A do Twoich życzeń się przyłączam z rozszerzeniem na wszystkie autka Cromaniaków.
Pozdrawiam.
gosku24
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) gosku24 » 10.04.2008 20:44

Nie znam się na samochodach,ponieważ jestem kobietą.
Dla mnie słowa typu TDI czy coś takiego to brzmią jak zaklęcia,ale mogę sie wypowiedzieć jeśli chodzi o komfort jazdy
I tak,mieliśmy mondeo kombi i jechaliśmy nim do Chorwacji,jazda była super i do tego bardzo pakowny.Pózniej kupiliśmy tourana vw jazda w dalsze rejony była okropna,komfort jak na dużo droższe auto żaden.
Teraz od 1,5 roku jezdzimy nowym fordem galaksją i to jest najlepsze auto na dalekie podróże.Galaksja i es max są podobne różnia się wielkością i niewielkimi szczegółami..
Jak do tej pory z żadnym fordem nie było kłopotu.
Pakula
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Pakula » 12.04.2008 21:15

A co to jest za model Forda ''Galaksja"" ?????
gosku24
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) gosku24 » 12.04.2008 21:44

Jedż do salonu Forda i zadaj im to pytanie.
Napewno dadzą sobie rade z odpowiedzią :D

Ciekawa jestem czy potrafiłbyś napisać tak na szybko nazwę marki jakiejś firmy kosmetycznej?Noo..!!! :)
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 13.04.2008 08:04

gosku24 napisał(a):Jedż do salonu Forda i zadaj im to pytanie.

Ciekawa jestem czy potrafiłbyś napisać tak na szybko nazwę marki jakiejś firmy kosmetycznej?Noo..!!! :)

Coco Chanel, Christian Dior..... :wink: 8)
Pakula
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Pakula » 13.04.2008 08:50

gosku24 napisał(a):Jedż do salonu Forda i zadaj im to pytanie.

Przepraszam,nie chciałem cie zdenerwować :lol: Na osłode -Garnier,szanel.Moze być??
gosku24
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) gosku24 » 13.04.2008 18:41

he.....he....he.... :D :D

"SZANEL" :D :D ty.ty ty nie dobry!!!!
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 13.04.2008 19:32

Jak szybko to szybko ..... Davidof :wink:
Renatka66
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Renatka66 » 13.04.2008 19:52

Pakula napisał(a):A co to jest za model Forda ''Galaksja"" ?????

A ja jestem kobietą i wiem co to jest "galaksja", bo taki posiadam. I uważam, że jest super tylko trochę za dużo pali ( dobrze, że jest "zagazowany") :D :D
A kto ma "galaksję" na ropę? Co o nim sądzicie, bo chcemy na taki zmienić? :?: :?:
Pakula
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Pakula » 13.04.2008 19:54

Ta jest dobra ''Wiszi'' :oops:
gosku24
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) gosku24 » 13.04.2008 20:06

Renatka66 napisał(a):

A ja jestem kobietą i wiem co to jest "galaksja", bo taki posiadam. I uważam, że jest super tylko trochę za dużo pali ( dobrze, że jest "zagazowany") :D :D
A kto ma "galaksję" na ropę? Co o nim sądzicie, bo chcemy na taki zmienić? :?: :?:

Wreszcie jakaś kobitka!!!
I widzicie panowie zrozumiała mnie dziewczyna,nie czepia się .... :D

Zapytałam męża ile pali "galaksja" ,a on mi na to,że zależy kto prowadzi.
Jeżeli ja to około 7 l na 100 ropy
A jeżeli on to 8l i nawet 9l na 100 :hut:
Pakula
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Pakula » 13.04.2008 20:10

Renatka66 napisał(a):

Galaksje dużo palą bo ważą 1,8 Tony,a i gabarytowo sa niemałe.Polecam Galaksje na ''rope''.Mają dobry silnik TDI,mozna mu wsadzić ''czipa'' i wtedy pali troche mniej,a mocy więcej.Polecam :papa:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.