Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Film, opinie, recenzje i inne

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Artur68
Cromaniak

Postnapisał(a) Artur68 » 19.02.2011 19:12

Podczas uroczystej akademii w dniu urodzin Hitlera dostarczono Stirlitzowi na salę depeszę. "Stirlitz, jesteście zwykła dupa!" - mogły odczytać zbyt ciekawe oczy. Ale tylko Stirlitz wiedział, że właśnie tego dnia otrzymał tytuł Bohatera Związku Radzieckiego.

Gestapo obstawiło wszystkie wyjścia, ale Stirlitz ich przechytrzył. Uciekł przez wejście.

Stirlitz wolnym krokiem zbliżył się do lokalu kontaktowego. Zapukał umówione 127 razy. Nikt nie otworzył. Po namyśle wyszedł na ulicę i spojrzał w okno. Tak, nie mylił się. Na parapecie stały 63 żelazka - znak wpadki.

Stirlitz otrzymał telegram: "Jeśli nie zapłacicie za energię elektryczną, wyłączymy wam radiostację".

Stirlitz zobaczył jak banda wyrostków pompuje kota benzyną. Kot wyrwał się, przebiegł kilka metrów i upadł.
- Widocznie benzyna się skończyła - pomyślał Stirlitz.

Stirlitz wszedł do gabinetu i ujrzał Mullera leżącego na podłodze i nie dającego oznak życia.
- Otruty - pomyślał Stirlitz przyglądając się rączce siekiery wystającej z piersi.

Stirlitz spacerując po berlińskich ulicach, ujrzał grupę smagłolicych mężczyzn
z bujnymi ciemnymi brodami i w turbanach na głowach.
- Turyści - pomyślał Stirlitz.

Stirlitz szedł nocą przez las. Nagle zobaczył na drzewie świecące oczy.
- Sowa - pomyślał Stirlitz.
- Sam jesteś sowa - pomyślał Bormann.
Tymona
Cromaniak

Postnapisał(a) Tymona » 19.02.2011 20:13

Artur68 napisał(a):
Stirlitz się zamyślił. Spodobało mu się to, więc zamyślił się jeszcze raz.

:lol: :lol: :lol: I jak tu nie kochać Stirliza :lol: :lol: :lol:

A żeby było w temacie... dzisiaj na TVP1 późnym wieczorem - Czarna Dalia - thilerowaty kryminał rozgrywający się w latach 40'tych. Na sobotni wieczór - jak znalazł :wink:

pozdrawiam
:D
FUX
Weteran

Postnapisał(a) FUX » 19.02.2011 21:13

Król rzondzi :wink:

Z polskiej produkcji, wczoraj znajomi wywlekli mnie i Żonę na Weekend.
Gdyby mniej kurewi innych latalo, byłoby do przezycia, a tak... :roll:
I jeszcze jest otwarta karta na drugą część.
Ogolnie cos na miarę Kilerow, tylko bardziej wulgarne; niektóre gagi i teksty doskonale...
kaszubskiexpress
Weteran

Postnapisał(a) kaszubskiexpress » 19.02.2011 23:57

Czy ktoś ogląda serial dokumentalny na kanale "History" pt "Na lodowym szlaku" ?
Jeśli nie, to polecam.
Raul73
Koneser

Postnapisał(a) Raul73 » 20.02.2011 12:52

Dziś o 20tej na TVN7 "Wysłannik przyszłości" (angielski tytuł "The Postman" - nie wiem co za debil to tłumaczył) - fenomenalny film Costnera, z nim samym w roli głównej. Połączenie "Mad Maxa" z "Wodnym Światem", moim zdaniem nawet lepsze od tamtych razem wziętych. 3 godziny szybkiej wciągającej akcji - polecam!
kaszubskiexpress
Weteran

Postnapisał(a) kaszubskiexpress » 20.02.2011 16:11

Obejrzałem dzisiaj ( z odtworzenia ) film, którego tytuł nic mi nie mówił, ale nazwisko reżysera skłoniło do nagrania. Robert Redford to marka, więc..........jakie było moje zaskoczenie, gdy okazało się, że w filmie grają takie sławy jak Will Smith, Matt Damon czy Charlize Theron.
Film jest niskobudzetowy, historia golfisty.............ale moze ktos sie skusi.

TV 1000 "Nazywal sie Bagger Vance"

Sorry, ze nie korzystam z polskich znakow, ale padlo mi cos w kompie
kaszubskiexpress
Weteran

Postnapisał(a) kaszubskiexpress » 21.02.2011 21:29

Obejrzałem te "17 mgnień wiosny" a właściwie wytrzymałem do 12 minuty, ale szmira...................fuuuuuj.

Dzisiaj będę oglądać polski film ( nagrany wcześniej), którego akcja rozgrywa się w .......................... Chorwacji............ 8)
anakin
Legenda_mistrz LM

Postnapisał(a) anakin » 21.02.2011 21:32

Gdyby ktoś się wybierał na "Am number four"-szczerze odradzam! :roll:
Jeden z gorszych filmów niby s.f. jakie widziałem... :evil:
A widziałem naprawdę..............sporo. :wink:
kaszubskiexpress
Weteran

Postnapisał(a) kaszubskiexpress » 22.02.2011 09:24

Wczoraj obejrzałem polski film pt "Smutna", którego "akcja" rozgrywała się w Crikvenicy, w hotelu Mediteran

Mimo, że tłem filmu było chorwackie wybrzeże, zobaczyłem zgodnie z tytułem przygnębiający obraz ( polskie kino lubi się smucić ), w roli głównej "wiecznie uśmiechnięty" Mirosław Baka...............ktoś widział tego gościa z uśmiechem na twarzy ?

Canal +

Na pewno będą powtórki.
Raul73
Koneser

Postnapisał(a) Raul73 » 22.02.2011 14:32

kaszubskiexpress napisał(a): w roli głównej "wiecznie uśmiechnięty" Mirosław Baka...............ktoś widział tego gościa z uśmiechem na twarzy ?

W "Reichu" bodajże z raz się uśmiechnął :D :D
maslinka
Weteran

Postnapisał(a) maslinka » 22.02.2011 14:33

Raul73 napisał(a):
kaszubskiexpress napisał(a): w roli głównej "wiecznie uśmiechnięty" Mirosław Baka...............ktoś widział tego gościa z uśmiechem na twarzy ?

W "Reichu" bodajże z raz się uśmiechnął :D :D

Ja widziałam - w serialu TVP2 "Tancerze" :lol: :wink:
weldon
Legenda

Postnapisał(a) weldon » 22.02.2011 14:54

Tutaj jest Baka wesoła, a tutaj Baka smutna ...
kaszubskiexpress
Weteran

Postnapisał(a) kaszubskiexpress » 22.02.2011 15:09

Baka wesoła, dobre.

:D
Raul73
Koneser

Postnapisał(a) Raul73 » 22.02.2011 15:16

"Mirosław Baka, aktor Teatru Wybrzeże, zagra w filmie fabularnym "Prosto z nieba" poświęconym katastrofie prezydenckiego samolotu w Smoleńsku. Całość ma być gotowa już w połowie marca."

Czy to jest ten sam film, w którym mają zagrać "pseudoaktorzy" z "M jak miłość"?, bo mam nadzieję że jednak nie?
kaszubskiexpress
Weteran

Postnapisał(a) kaszubskiexpress » 22.02.2011 15:20

Taki film robi się po latach, gdy tajemnice zostaną rozwiązane a ból mniejszy.

Nie zrobiono jeszcze filmu odsłaniającego kulisy zamachu na WTC, jakieś tylko historie strażaka, czy coś w tym rodzaju. Za szybko.

Z drugiej strony ktoś zarobi, zaraz się okaże, że będzie część druga :D
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Film, opinie, recenzje i inne - strona 8
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone