napisał(a) Bozena S. » 23.04.2013 18:20
Widze, ze zakipialo, zakipialo....i kazdy chce wstawic swoje piec groszy.
Jesli chodzi o naganiactwo, to kazdy sadzi swoja miarka, tutaj komentowac nie bede.
Dwa lata temu szukajac kwatery na wyjazd wpadlam na Kastele przez przypadek.Planowyalismy jak zywkle wyjazd dlugi, bo na miesiac i musial spelniac pewne warunki: tj miala to byc nie dziura w stylu jeden sklep i plaza, bo podejrzewalam, ze po 30 dniach zwariujemy, i kwestia finansowa tez grala role no bo jeszcze zostala jeszcze druga polowa wakacji i tez jechac trzeba gdzies:) Na forum bylo bardzo malo odzywu na temat Kasteli, no ale zyje sie tylko raz, wyslalismy awans, zabukowalismy na miesiac i stwierdzilismy, ze "jesli cos" to na miejscu sie zorientujemy, zawsze mozna sie przemiescic.
No i nie tylo, ze sie nie przemiescilismy, ale w nastepnym roku kolezanka z mezem, z ktora bylam pojechala w to samo miejsce na 1.5 mies. Ja juz nie, bo lubie zmieniac miejsca, kraje, poznawac nowe. Chociaz w tym roku tez na Balkany- Czarnogora.Do Kasteli pewno jednak kiedys wroce, za kilka lat..., co prawda, dzieci gotowe sa choc jutro. Zeszloroczna Krete nie tak czesto wspominaja.
Pewno Kastel to nie miejsce dla kazdego.Ale ma swoich plusow mase. Bedac tam bralismy samochod i troszke pozwiedzalismy, od KRK wodospadow do Dubrownika.Bylismy tez na wyspach, w tym na Szolcie- zgadzam sie, ze sa moze miejsca ladniejsze, ale dla mnie wlasnie Kastel Luksic byla idealny. Spokoj, zyczliwi miejscowi, te same twarze na plazy, rodzinna atmosfera, koncerty (np Clapa Cambi) w zameczku, wernisaze, festyny, stare miasto Starego Kastela. Natomiast atmosfera Omisa, Makarskiej i Baska Vody, to zupelnie nie moje. Tlumy ludu, tlok nawet w morzu (metnym).Slicznie, ale pewno w maju. Chociaz zgadzam sie, ze komus taki wypoczynek morze sie spodobac. Ja sie tylko mecze.
Ile ludzi- tyle zdan. Na wkus i cwet tawarisiej net:)
Nie naganiam. Jak to zwykle nadgorliwosc okazala sie gorsza od faszyzmu:))Juz nawet nie polecam:) Ale pozostaje przy swoim. Wszystkich serdecznie pozdrawiam i zycze wspanialych wakacji.