Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Europą rządzą idioci i hipokryci - niedługo wybory..

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
piotr3005
Turysta

Postnapisał(a) piotr3005 » 25.05.2009 08:56

Janniko!!! Chciałbym zaznaczyć, że najpierw powinieś nauczyć się słuchać i czytać gdyż sam wyszedłeś na idiotę (mam nadzieję ze nim nie jesteś). Szewcja nie chce walczyć z prostytucją, gdyż tą czy męska czy damską się nie zwalczy. Szwedą chodzi o handel kobietami czyli "żywym towarem" czyli nawet do twojej glowy dochodzi jak kobiety zostaja zwabione za lepszą pracą a póżnuiej zmuszane biciem, gwałtem czy pozbawieniem życia zmuszane do prostytucji a pieniądze biorę sutenerzy. Nie jest obce że tym działaniem zajmuje się gangi czy mafia. Dodam, że w naszym kraju prostytucja jest legalna nawet nie trzeba odprowadzać podatków z tego typu działalności tylko obowiązuje zakaz czerpania korzyści przez innych czyli sutenerstwo. Kolega jeszcze raz proszę nie nazywaj nikogo idiota gdyż ktoś na kogoś głosuje i wybiera a najpierw naucz się słuchać o co chodzi!!!! Gdybyś był kobieta to inaczej na to byś spojrzał. Ale każdy sie myli i wazne aby wnioski wyciagać.

pozdrawiam

Piotr A.
gospodarz
Cromaniak

Postnapisał(a) gospodarz » 25.05.2009 09:24

volare77 napisał(a):Elity oczywiscie wywodzą się ze społeczeństwa szanowny
GOSPODARZU tylko w tym problem, że to są osobniki
szybko się degenerujace ponieważ w innym celu niż to
deklarują dostali się do tych elit.

Czyli społeczeństwo jest czyste i nieskalane a degeneracja następuje dopiero w ławach. Gratuluję dobrego samopoczucia. Cóż, w sumie to się Tobie nie dziwię, już w najstarszym podręczniku psychologii pisano o drzazgach, belkach i oczach.
ps. daruj sobie ten Wersal
janniko
Cromaniak

Postnapisał(a) janniko » 25.05.2009 09:33

piotr3005 napisał(a):Janniko!!! Chciałbym zaznaczyć, że najpierw powinieneś nauczyć się słuchać i czytać Piotr A.

Drogi kolego Piotrze, hm... te słowa właściwie powinieneś skierować do siebie.
Proszę cię bardzo, zapoznaj się z poniższym dysputem (na innym forum), a będziesz wiedział co miałem na myśli:
1. http://www.poloniainfo.se/forum/temat.php?temat=19455

A tutaj z kolei szersza dyskusja na ten temat, tyle, że po angielsku:
2. http://www.poloniainfo.se/forum/temat.php?temat=19455

A na przyszłość zanim kogoś oskarżysz o brak kompetencji, to sam zbadaj swoje, bo na głupka wyjdziesz (zauważ, że użyłem czasu przyszłego i nie mam zamiaru cię obrazić :? ).
Dzięki za zwróceni mi uwagi, mogłem od razu przytoczyć te linki i było by bardziej zrozumiałe to, co piszę. A poruszyłem tylko aspekt prostytucji, bo wiadomo, że tzw. "handel kobietami" jest przestępstwem i bez tego prawa.. podlega w każdym cywilizowanym państwie kodeksowi karnemu. Ale tu nie chodzi o handel kobietami, lecz o "handel kobiecym ciałem".
I to się nazywa hipokryzja!

Czego wy do psiej dupy jasnej bronicie panowie!?

Skoro was finansowe argumenty nie przekonują, to trudno.
A jakie wy macie kontrargumenty?!
Piszcie konkrety, a nie przypowiastki indiańskie o miłości i otwartości.
To już słyszałem od pewnego hiPOkryty!
Polityka miłości... he he he.. no cóż... dymanie kogoś w zadek też niektórzy nazywają wyrazem miłości.. a niektórzy to nawet lubią jak ich się w ten sposób "ukocha"!
Ja niestety do nich nie należę i sam też nikogo w tyłek dymać nie mam ochoty.
Skoro wy tacy wyluzowani - to proszę bardzo, ale nie zmuszajcie do tego innych!

pozdro do jasnej psiej zafajdanej dupy!

Naprawdę, ta "elita" aż tak mnie nie wkurza, jak ci którzy kij wie czemu jej bronią, poddańczo nastawiają zadki, pieją z zachwytu i ochrzaniają tych, którzy takich perwersji ośmielają się nie lubić!

PS
A co do partii, to mam swoich faworytów. Oczywiście są nimi UPR.
Co prawda miałem pewne zastrzeżenia do pana Korwina, ale cóż.. nikt nie jest bez skazy.. nawet JA!... :D :D :D
arkona
Cromaniak

Postnapisał(a) arkona » 25.05.2009 10:12

j23 napisał(a):
janniko napisał(a):A vot posłuchał ja dziś radyja (nie tego z ryjem! :) ) i olśnienie kolejne mnie dopadło.

Może ci z UE to totalni wariaci, ale nie głupcy!

Otóż pan z radia zrobił takie małe finansjerskie podsumowanie naszych zysków i strat spowodowanych 5-cio letnim byciem w UE!
Takie raporty są raczej nie podawane w mediach dla pospólstwa, ale raczej też nie da się ich zupełnie ukryć ... na szczęście.
he he he..
Dymają nas bez mydła i bez żenady! :twisted: :P :twisted:
Okres: 2004-2005
wkład Polski - 12 mlrd euro
dostaliśmy - 26 mlrd euro
więc 14 mlrd zysku jest!
Brawo!
Fundusz przeznaczony dla Polski na okres 2007-2012 = 60 mlrd
Dotąd wykorzystaliśmy ok. 2 mlrd, czyli ok. 3%
Dlaczego? Głównie z powodu przepisów dot. tego jak i na co możemy tę kasę wydać. A wymaganiom tym to raczej jeszcze nawet za 30 lat nie sprostamy i z pewnością nie uda się nijak wydać tej kasy do 2013r.

Ale tu można byłoby pokusić się na obronę, że dopiero się uczymy, że to początki itp. że w przyszłości będą same miody itp.

Przyjrzyjmy się jeszcze wymianie handlowej z UE.
Za te 5 lat zakupiliśmy unijnych towarów i usług (głównie z Niemiec i Francji) za kwotę 25 mlrd eruo (w tym wydaliśmy te 14 mlrd zysku, pieniądze, które od nich "dostaliśmy").
A skąd takie proporcje? A to dlatego, że przepisy unijne nijak nie pozwalają naszym przedsiębiorcom i producentom na zbyt naszych rodzimych (wcale nie gorszych... a może niejednokrotnie lepszych) towarów w UE, więc naszym biznesmenom pozostaje rynek "wschodni", a z tymi to nigdy nic nie wiadomo..

A teraz niech każdy sam sobie zrobi podsumowanie!

PS
Ale nasze elity są całym sercem za!
I to obojętnie jakie elity: PO, PIS, SLD, LPR itp itd.
Wszyscy oni, tam się instalując, na pewno wyjdą na tym zajebiście...
Kilka lat "ciężkiej pracy" w UE Parlamencie i wracasz milionerem będąc.

Więc zapraszam dziarsko do wyborów 7 czerwca!

Psia ich unijna jasna dupa!!!
[/b]

to w końcu jesteś za wspólną Europą, czy nie?, podróżowanie po Europie bez paszportu Ci pewnie odpowiada, brak kontroli granicznych też, to że nasi rodacy mogą pracować legalnie w Europie pewnie też, to że nie potrafimy wykorzystać wszystkich funduszy to nasza wina, a na koniec załóż partię i startuj w następnych wyborach może będzie lepiej

Co ma wspólnego tzw Unia Europejska do podróżowania bez paszportu?? To układ z Schengen znosi wymóg kontroli granicznej, a przykład Szwajcarii i Norwegii pokazuje, że można w nim uczestniczyć bez obecność w Związku Socjalistycznych Republik Europejskich. Pracować zagranicą legalnie pracowałem i przed 1 maja 2004, więc to też nie jest jakiś argument. Ciekawe co się będzie działo jak niedługo problemy demograficzne bardziej nas dotkną? Po trzecie
Okazuje się, że w latach 1998- 2008 zastosowanie setek dyrektyw i tysięcy przepisów UE ,ustanawianych przez unijną biurokrację i władze państw, kosztowały gospodarki krajów Europy łącznie aż- uwaga, żeby nie spaść z krzesła!- 928,5 mld euro(!!!!).

Według obliczeń brytyjskiego instytutu, koszty Polski wyniosły 27,826 miliardów euro(????), czyli około 125 miliardów złotych(!!!).

A oni nam zalewają o korzyściach płynących z przyłączenia Polski do biurokratycznej Unii. Mamy tylko same straty, bo możliwość handlu z krajami Unii , nie wynika z przystąpienia do Unii, lecz z porozumień bilateralnych, i Traktatu z Schengen, który dobrze, że Polska podpisała.. Bo wolno handlować, przemieszczać się, przewozić pieniądze..

Janusz Bajcer
Moderator globalny

Postnapisał(a) Janusz Bajcer » 25.05.2009 10:59

janniko
Cromaniak

Postnapisał(a) janniko » 25.05.2009 13:07

Janusz Bajcer napisał(a):Wyniki referendum 2003
http://pl.wikipedia.org/wiki/Referendum_2003
Po pięciu latach
Poparcie członkostwa Polski w UE

Januszu, po co podajesz te sondaże?
Żeby pokazać kolejny dowód na ogłupienie narodu polskiego?
Przecież wymienione cyfry mówią same za siebie.
Z cyframi się nie polemizuje! Cyfry się liczy, podsumowuje i wyciąga wnioski!
Ale Polacy nie chcą wyciągać wniosków, ani, broń Boże, przyznać się do błędu i zupełnej porażki!
Wolą ślepo wierzyć w propagandę, wbrew faktom!

A skoro nie wierzysz tym cyfrom i tym danym, to podaj inne, przemawiające za tym, iż Polsce się opłaca ekonomicznie i gospodarczo pobyt w UE.
No bo o co chodzi, jak nie o wyższy standard życia i perspektywy na przyszłość.
A co u nas?
Ciemniej niż w dupie u murzyna! Jakiej byś dziedziny gospodarki i codzienności nie dotknął, to wielka kupa i beznadzieja i psia jasna dupa!
jan_s1
Koneser

Postnapisał(a) jan_s1 » 25.05.2009 13:25

Na początek głos elektoratu :wink:

piotr3005 napisał(a): Szwedą chodzi o handel kobietami czyli "żywym towarem" czyli nawet do twojej glowy dochodzi jak kobiety zostaja zwabione za lepszą pracą a póżnuiej zmuszane biciem, gwałtem czy pozbawieniem życia zmuszane do prostytucji

To oczywiste, że najskuteczniejszą formą zmuszania do prostytucji jest pozbawienie życia. Taka panienka już nie marudzi, nie podbiera drobnych, a w ramach rozszerzenia oferty (dla każdego coś miłego) można zrobić przyjemność nekrofilom.
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 25.05.2009 13:37

janniko napisał(a):[
Ale Polacy nie chcą wyciągać wniosków, ani, broń Boże, przyznać się do błędu i zupełnej porażki!
Wolą ślepo wierzyć w propagandę, wbrew faktom!

A co u nas?
Ciemniej niż w dupie u murzyna! Jakiej byś dziedziny gospodarki i codzienności nie dotknął, to wielka kupa i beznadzieja i psia jasna dupa!

"I nic nas nie przekona,że białe jest białe a czarne czarnym'
Jarosław K.

:wink:
A tak poza tym...wyrazy współczucia...ciężko się musi żyć z taką psychiką,kiedy w szpitalach(psychiatrycznych) brak miejsc,wielka kupa i beznadzieja.Ale ,że żywi nadzieję nie tracą ,może w końcówce życia się trafi jakaś izolatka z Korwinem i partyjką szachów z idolem :wink:
jan_s1
Koneser

Postnapisał(a) jan_s1 » 25.05.2009 13:56

skee napisał(a): A dla mnie nie ma różnicy, czy hołota pochodzi z PO, PiS, SLD, PSL itd. itp. Wszędzie tego pełno

Najprościej napisać, że wszyscy to osły. No, może za wyjątkiem autora tej wnikliwej diagnozy. :lol:
A może jednak nie wszyscy? skee wymienia cztery partie, czyli swego rodzaju "bandę czworga". I tu się z Nim zgadzam, bo są to osobniki, które pod różnymi postaciami pokazały już, co potrafią. Ale skoro przyszło nam żyć w demokracji, to niezależnie od tego, jakie to będą wybory, trzeba nie obrażać się na wszystkich, tylko trochę popracować głową. I absolutnie nie liczyć na media - one nam w tym nie pomogą. Wręcz przeciwnie - jak będzie trzeba, znowu wykreują jakichś trzech dyżurnych tenorów, żebyśmy mieli swoich bohaterów.

skee napisał(a): Fajnie byłoby, gdyby ich było po prostu mniej, czy to w Sejmie, czy w Europarlamencie i żeby mieli jak najmniejszy wpływ na moje życie. Tylko tyle i aż tyle.

Ciepło, ciepło.
Pozdrawiam. :lol:
Leszek Skupin
Weteran

Postnapisał(a) Leszek Skupin » 25.05.2009 14:08

Czy Unia Europejska ma bezpośredni wpływ na moje życie :?: Ma :!: Korzystam z unijnych pieniędzy jako szary Kowalski, które to pieniądze wpadają do mojej prywatnej kieszeni.

Pozdrav :papa:

P.S. Niech wszystkim będzie jak najlepiej ;) a że jedni potrafią swoją sytuację wykorzystać :?: Cóż są zaradni, ale naszą narodową wadą jest potępić tych, którym jest lepiej niż nam ;)
jan_s1
Koneser

Postnapisał(a) jan_s1 » 25.05.2009 14:29

Leszek Skupin napisał(a):Czy Unia Europejska ma bezpośredni wpływ na moje życie :?: Ma :!: Korzystam z unijnych pieniędzy jako szary Kowalski, które to pieniądze wpadają do mojej prywatnej kieszeni.

Zapytaj, ile Ci najpierw Unia na spółkę z naszymi poborcami z tej kieszeni wyciąga. :wink:

Leszek Skupin napisał(a):
P.S. Niech wszystkim będzie jak najlepiej ;) a że jedni potrafią swoją sytuację wykorzystać :?: Cóż są zaradni, ale naszą narodową wadą jest potępić tych, którym jest lepiej niż nam ;)

Zaradnych byłoby nieporównanie więcej, gdyby nie biurokratyczne przeszkody serwowane na wyścigi z jednej strony przez nasze państwo, a z drugiej przez Unię. Co do naszej narodowej wady - zgadzam się całkowicie, ale chyba czym innym jest krytyka wszędzie tam, gdzie dzieje się nie najlepiej.
janniko
Cromaniak

Postnapisał(a) janniko » 25.05.2009 14:37

hepik napisał(a): A tak poza tym...wyrazy współczucia...ciężko się musi żyć z taką psychiką,kiedy w szpitalach(psychiatrycznych) brak miejsc,wielka kupa i beznadzieja.Ale ,że żywi nadzieję nie tracą ,może w końcówce życia się trafi jakaś izolatka z Korwinem i partyjką szachów z idolem :wink:

Hepiku, kolego drogi, na ciebie to zawsze mogę liczyć!
A już mi się smutno zrobiło, a tak jakaś iskierka nadziei na miłą emercyką przyszłość!

A tak na marginesie, to przypomnijcie sobie tę dyskusję za lat powiedzmy 5 lub 10 i uczciwie sobie odpowiedzcie kto z nas był lepszym prorokiem.

Leszku!
Czy ty brak cwaniactwa czasem nie nazywasz brakiem zaradności. Ja akurat mam taki zawód, że chcąc się realizować zawodowo i jakoś zaspokajać swoje ambicje i utrzymywać rodzinę muszę pracować w budżecie.

Moi koledzy po fachu w takiej samej pracy, o takim samym stażu pracy i stopniu zawodowym w Niemczech, Francji czy Holandii zarabiają od 6 do 12 razy więcej!

Nie żartuję i nie przesadzam! To znowu są cyfry!!!

A ja ze swojej pensji nijak nie jestem w stenie utrzymać na jako takim poziomie rodziny (3 osoby), muszę wolny czas, który powinienem poświęcić na rozwój własny (ze względu na zawód) i na odpoczynek muszę poświęcać na zdobywanie dodatkowej kasy, na czym cierpi i moja rodzina i moja praca!
A ty mi tu pieprzysz takie farmazony!!!
janniko
Cromaniak

Postnapisał(a) janniko » 25.05.2009 14:42

Leszek Skupin napisał(a): ... ale naszą narodową wadą jest potępić tych, którym jest lepiej niż nam ;)[/color][/i][/b]

he he he.. :P :P :P
Dokładnie tak!!!
Trafiłeś w sendo!
To znaczy powiedziałeś dokładnie to, co nam od jakiegoś czasu wciskają media i rząd, że:
złodziei i cwaniaków i oszustów nie powinno się potępiać, bo to "nasza narodowa przywara", trzeba albo samemu dążyć do takiej "doskonałości", albo siedzieć cicho i zadowalać się ochłapami spadającymi z pańskiego stołu.

Jeśli tak dalej pójdzie to już nie długo 4 rozbiór Polski nas czeka!
Powodzenia! Bez mojego udziału!
jan_s1
Koneser

Postnapisał(a) jan_s1 » 25.05.2009 14:59

janniko napisał(a):Jeśli tak dalej pójdzie to już nie długo 4 rozbiór Polski nas czeka!

Chyba piąty, bo czwarty już był!
jan_s1
Koneser

Postnapisał(a) jan_s1 » 25.05.2009 15:37

skee napisał(a):Zauważcie jedno - minęło 20 lat od obalenie komuny, a my nadal nie dorobiliśmy się prawdziwego męża stanu - człowieka, który pociągnąłby za sobą zdecydowaną większość bez względu na barwy polityczne.

Jako że z autorem wątku jestem w nie najgorszych stosunkach (taką mam nadzieję :lol: ) , myślę więc że mi wybaczy tych kilka słów nie do końca związanych z tematem.
Wydaje mi się, że czas prawdziwych mężów stanu skończył się ze ćwierć wieku temu wraz z Ronaldem Reaganem i Małgorzatą Thatcher. Gra toczy się o zbyt wysoką stawkę i "święta trójca" (służby, biznes i politycy) na ogół są w stanie wykreować dowolną atrapę męża stanu - figuranta, cieszącego się, a jakże, poparciem większości, który będzie robił to, czego mądrzejsi od niego wymagają. Jak demokracja, to demokracja!
I jeszcze jedno. W przypadku takiego falsyfikatu barwy polityczne nie mają faktycznie większego znaczenia, czego nie można powiedzieć o prawdziwym mężu stanu. Wystarczy sobie przypomnieć, z jaką pasją prezydent Reagan był zwalczany przez ichnią lewicę, czyli Demokratów.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Europą rządzą idioci i hipokryci - niedługo wybory.. - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone