Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Europą rządzą idioci i hipokryci - niedługo wybory..

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
janniko
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) janniko » 30.05.2009 15:36

Leon napisał(a):... Kobieta matka 2 dzieci z zawodu gastronom 1,5 lata bila na zasilku...
..z biura praci dostala wezwanie ze klub nocni potrzebuje pracownice i ja tam wislali na rozmowe...
...na razmowie dostala opis miejsca praci...prostitutka, ma swe cialo sprzedawac klijentom....
..odmowila takej praci i zostala bez zasilku poniewarz odzucila propozicje pracodawci ktory ja chcial zatrudnic.....

:P :P :P :twisted: :P :P :P
Leonie!
Powienieneś częściej pisać!
I znów konkret!
A zwolennicy UE coraz cisze i ciszej..... ciiii....

Z tej dyskusji zrobił się tak ciut ciut klub wzajemnej adoracjencji!
Halo!!! Panowie Oponenci, czyli zwolennicy UE!
Gdzie żeście?!

Generalnie dziękuję wszystkim, jakby nie było nawet Zebikowi i Hepikowi, za poparcie.
djibril
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) djibril » 30.05.2009 15:44

Leon napisał(a):...a nasz prziklad jest jeszcze bardziej chory....
Slowenija jako czlonek EU blokuje zamkniencie rozmow o wstepowaniu CRO do unii. Chcialy bi za to dostac troche morza i teritorium chorwackiego....
Jest spor kole tego, chorwaci maja argumenti w lapach ze chodzi o chrwacka zemie i ze spor maja rostrzgnac sedziowie miendzinarodowi. Slowenci sa uparci chca zemie i morze albo nie odblokuja rozdziali. Poniewarz Europa nie moze nam wytumaczic jak to jest ze Slowenia weszla do EU jak nie dawala prawa mniejszoscia narodowim (bosniaci Serbwie Wlosi i Chorwaci) i ze miala spor graniczni z cro mogla wejsc do EU a teras Cro z tym samim sporem nie moze. Z braku sensownej odpowiedzi tym bardziej zejeszcze trwa czeski film teras sa i nowe momenty szantazu ktore brzmya najpier Gotowina i inni generalowie maja bic osandzoni (czyli skazani) a dopiero wtedy wejdziecie do EU. Czyli niema niezaleznosci Sadu, jusz ma bic wirok ze jest winny i ze Chorwacja sie uwolnila od Serbow pocziniajac zbrodni wojene. Jezeli orzeczenie bendzie take to po cholere wam taki kraj w Unii.

A apropos euro glupoti birokraticznej najlepszi prziklad pochodzi z bodajze Niemiec gdzie miejsce miala taka situacja:
Kobieta matka 2 dzieci z zawodu gastronom 1,5 lata bila na zasilku...
..z biura praci dostala wezwanie ze klub nocni potrzebuje pracownice i ja tam wislali na rozmowe...
...na razmowie dostala opis miejsca praci...prostitutka, ma swe cialo sprzedawac klijentom....
..odmowila takej praci i zostala bez zasilku poniewarz odzucila propozicje pracodawci ktory ja chcial zatrudnic.....

Akurat ta sprawa to chyba ma niewiele wspólnego z Unią, przypuszczam że to wynik głupoty niemieckich urzędników i ewentualnie nieżyciowych przepisów pracy (które każde państwo ustala samo). A co do mniejszości, to Słowenia nie jest jedynym państwem które poważnie narusza prawa jakiś mniejszości narodowych (np. Grecja, Litwa, Łotwa, zdaje się także Francja) - i nikt w Brukseli nie reaguje :(
arkona
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) arkona » 30.05.2009 17:14

zebik napisał(a):Bardzo proszę:
Cejrowski jest zwolennikiem państwa katolickiego - ortodoksyjnego tj.
- całkowity zakaz aborcji,
- jest za zakazem stosowania antykoncepcji,
- za wprowadzeniem religii na maturze,
- za zapisaniem w konstytucji ścisłego związku państwa z kościołem
itd.

Takie poglądy nie muszą być łączone ze skrajnie katolickimi poglądami, ale on w wywiadach twierdzi, że robi to zgodnie z nauczaniem Pisma Świętego (pierwsze dwa punkty) (twierdzi, że tak je interpretuje). Poza tym jest znany z homofobii.

Ja też uważam, że aborcja jest najbardziej perfidnym sposobem mordowania ludzi. W Niemczech jest możliwość zdawania religii na maturze i jakoś nikt włosów z głowy nie rwie z tego powodu.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 30.05.2009 17:34

arkona napisał(a):Ja też uważam, że aborcja jest najbardziej perfidnym sposobem mordowania ludzi.

Zgoda tylko Cejrowski otwarcie twierdzi, że takie poglądy mają katolicy, a np lewacy i liberałowie ich nie uznają. W jednym z wywiadów (zaznaczam lubię Cejrowskiego) powiedział, że chciałby aby Polska była państwem "wyznaniowym". A z tym już się nie zgadzam.
janniko
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) janniko » 30.05.2009 18:58

zebik napisał(a): Cejrowski jest zwolennikiem państwa katolickiego - ortodoksyjnego tj.

Hm... ? :(
Ale i tak go uwielbiam i .. mu wybaczam .. :D :P

A co do aborcji:
Mogę się zgodzić, acz pod warunkiem, że kościół da kasę na wybudowanie i utrzymanie kilkudziesięciu domów dziecka, domów samotnej matki i innych miejsc, gdzie będzie można otoczyć opieką owoce takowego zakazu.
Ostatnio edytowano 30.05.2009 20:15 przez janniko, łącznie edytowano 2 razy
carnivalka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) carnivalka » 30.05.2009 19:30

Janniko ,ale masz niewyparzony jęzorek :)
janniko
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) janniko » 30.05.2009 20:14

carnivalka napisał(a):Janniko ,ale masz niewyparzony jęzorek :)

Masz rację, poniosło zdeczka.. :oops:
poprawiłem..
jacky6
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jacky6 » 30.05.2009 20:52

janniko napisał(a):
carnivalka napisał(a):Janniko ,ale masz niewyparzony jęzorek :)

Masz rację, poniosło zdeczka.. :oops:
poprawiłem..

spóźniłem się ździebko...
nie zobaczyłem co poprawiłeś...
a może niePOtrzebnie ?

:wink: :wink: :roll: :roll:
jacky6
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jacky6 » 30.05.2009 20:58

janniko napisał(a):
zebik napisał(a): Cejrowski jest zwolennikiem państwa katolickiego - ortodoksyjnego tj.

Hm... ? :(
Ale i tak go uwielbiam i .. mu wybaczam .. :D :P

A co do aborcji:
Mogę się zgodzić, acz pod warunkiem, że kościół da kasę na wybudowanie i utrzymanie kilkudziesięciu domów dziecka, domów samotnej matki i innych miejsc, gdzie będzie można otoczyć opieką owoce takowego zakazu.

hm...
z tego co mi wiadomo, było i jest multum takowych instytucji...
...
a już z umiłowaniem zamykanych w latach 40-stych i 50-tych przez stalinowców....
...
drewniany różaniec, drewniana miska, drewniana łyżka...
...
a POtem namiętne wspomnienia o molestowaniu seksualnym ...
...
nie ma to jak łagier pionierski w Arteku...
...

:wink: :wink: :P :P
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 30.05.2009 20:59

pablo2222 napisał(a):Jak znajdę PIS to znaczy że dobrze poszukałem?

Jasne,że dobrze.Wszyscy marzymy ,żeby znów móc pogrilować.
Jak dobrze pójdzie ,to i pod Bramą Brandenburską :wink:

Obrazek

"Naszym celem jest, aby wszyscy Polacy mogli grillować, a nie tylko najzamożniejsi mieszkańcy naszego kraju"
Jarosław Kaczyński
jacky6
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jacky6 » 30.05.2009 21:18

zastanawia mnie czy hepikoPOdobni oglądali dzisiejszą inscenizację w Sejmie ?
czy dotarła do nich wymowa przesłania J.Becka ?

:?: :?: :?: :?: :?: :?:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 30.05.2009 21:50

Beck miał duzo szczęścia,że w czasie gdy był ministrem spraw zagranicznych prezydentem nie był Lech K.
Sikorski ma pod tym wzgledem przekichane :wink:
A Sejm -OK!
Bez Jarka K., Gosiewskiego ,Brudzińskiego ,Suskiego,Putry i Szczypińskiej w pierwszej ławie-bezcenne :wink:
skee
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) skee » 30.05.2009 22:05

zebik napisał(a):Bardzo proszę:
Cejrowski jest zwolennikiem państwa katolickiego - ortodoksyjnego tj.
itd.

Pierwsze dwa punkty nie są skrajnie katolickie - one są po prostu katolickie. Dwóch pozostałych z ust Cejrowskiego nie słyszałem, więc nie będę się na ten temat wypowiadał.
Cejrowski homofobem, tzn. nie lubi ludzi? Przecież to głównie dla nich jeździ po świecie...
Pozdrawiam.
jacky6
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jacky6 » 30.05.2009 22:08

hepik napisał(a):Trzeba było,dziadki, w 89-tym nie głosować.
Komuna dalej byłaby u władzy,wszyscy mieliby pracę ,na UE nikt by w Polsce nie narzekał

znakomity scenariusz...
już widzę hepika jak będąc na letnim pionierskim łagrze w Arteku pisze liścik do swojej Nataszy...
...
tatuś hepika utrzymywałby drużynę Timura, bo ktoś musiałby pracować, żeby ujek hepika mógł za żółtymi firankami kupować za gensekowskie talony snabżenie dla familii...
...
czy ktoś jeszcze pamięta funkcjonowanie waluty zwanej bonami banku PKO SA, zwanymi dolarami?
zmierzamy w drodze powrotnej do onych tyle, że pod postacią łojro ?

:roll: :roll: :twisted: :twisted: :P :P
Leon
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leon » 30.05.2009 22:11

..zebik...prosze o Polska definicje homofoba....
..czy to jest ktosz kto nie lubi homo sapien-sow ?? czyli ludzi lub jest ktosz kto nie lubi Homo sapiens-ow homoseksualistow??
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Europą rządzą idioci i hipokryci - niedługo wybory.. - strona 10
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone