Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Euro ponad 4 zł !

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
aleksandra6400
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) aleksandra6400 » 14.05.2012 17:18

Aż tyle?
demi
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) demi » 14.05.2012 17:19

po Euro będizemy tak przesyceni walutą Euro, że zejdzie ona zapewne grubo grubo poniżej dzisiejszych notowań :)
bzyq74
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) bzyq74 » 14.05.2012 17:23

Bardzo możliwe - podziękujmy Grekom. :twisted:
Znów po tyłku dostaną wyjeżdżający za granicę i płatnicy kredytów w walucie.
nimm2
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) nimm2 » 14.05.2012 17:44

aleksandra6400 napisał(a):Ile taniej można kupić?

10 gr

JackDaniels;) napisał(a):na początku czerwca przekroczy 4,60 8O

no mam nadzieje ze sie mylisz... chociaz jesli grecy wyjda z euro (co chyba nawet jest juz przesadzone) to kto wie? mozliwe...

a moze wtedy zamiast euro bedzie lepiej zabrac dolary?

demi napisał(a):po Euro będizemy tak przesyceni walutą Euro, że zejdzie ona zapewne grubo grubo poniżej dzisiejszych notowań :)

ta pilkarska imrezka chyba nie bedzie miala duzego wplywu na cene waluty...
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 14.05.2012 18:29

JackDaniels;) napisał(a):a ja dziś kupiłem 1000 ojro na wakacje po 4,17 pln prawdopodobnie w czerwcu ma być powyżej 4,50

to było w marcu i dobra wróżka powiedziała mi że w czerwcu będzie ponad 4,50 pln :cry:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 14.05.2012 18:35

nimm2 napisał(a):

10 gr

no mam nadzieje ze sie mylisz... chociaz jesli grecy wyjda z euro (co chyba nawet jest juz przesadzone) to kto wie? mozliwe...

demi napisał(a):po Euro będizemy tak przesyceni walutą Euro, że zejdzie ona zapewne grubo grubo poniżej dzisiejszych notowań :)

Grecja pada :cry: a euro 2012 w niczym nie pomoże :wink: dopiero to napędzi kurs euro w górę 8O
a jak padnie to za euro zapłacimy tyle co za litr paliwa :cry:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 14.05.2012 18:47

:wink:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 14.05.2012 18:51

nimm2 napisał(a):

10 gr

tylko gdze ty zapłacisz tymi dolarami :P Cro to nie Ukraina :wink:
pawelh
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pawelh » 14.05.2012 20:10

Moim zdaniem to jak zwykle spekulacje a sytuacja temu tylko sprzyja i jest pretekstem .Tracimy do UAH tracimy do CZK czy nawet HUF itd.to by oznaczało,że np gospodarka Ukrainy czy Węgier to niby taka super i niezależna od zawirowań :roll:
nimm2
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) nimm2 » 14.05.2012 20:51

pawelh napisał(a):Moim zdaniem to jak zwykle spekulacje a sytuacja temu tylko sprzyja i jest pretekstem .Tracimy do UAH tracimy do CZK czy nawet HUF itd.to by oznaczało,że np gospodarka Ukrainy czy Węgier to niby taka super i niezależna od zawirowań :roll:

jesli chodzi o forinta to akurat dzis zyskalismy :D
nimm2
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) nimm2 » 14.05.2012 20:55

JackDaniels;) napisał(a):
nimm2 napisał(a):

10 gr

tylko gdze ty zapłacisz tymi dolarami :P Cro to nie Ukraina :wink:

wszedzie tam gdzie euro... przynajmniej w moim przypadku... jesli zlotowka sie oslabi do dolara mniej niz do euro to moge zabrac dolary i chociazby sprzedac w Cro...
narazie plan jest zabrac euro... nie chce mi sie wierzyc ze euro bedzie po 4,60...
sviva
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sviva » 15.05.2012 09:20

mówiłem, pisałem, że im bliżej euro tym waluta droższa będzie...;)
i wcale po tych piłkoszaleństwach wiele w dół nie pójdzie bo to sytuacja w Grecji i Hiszpanii bardziej kreuje kurs waluty.
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 15.05.2012 09:44

sviva napisał(a):mówiłem, pisałem, że im bliżej euro tym waluta droższa będzie...;)
i wcale po tych piłkoszaleństwach wiele w dół nie pójdzie bo to sytuacja w Grecji i Hiszpanii bardziej kreuje kurs waluty.

Na Euro spadnie cena skupu i tyle a co do ceny sprzedaży to się jeszcze zobaczy.
nimm2
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) nimm2 » 15.05.2012 09:52

nie bardzo rozumiem jak pilkarska impreza moze wplynac na kurs waluty, a juz w tym przypadku na podniesienie ceny euro... to raczej pieniadze euro beda przyjezdzac do Polski wiec przy zwiekszonej podazy ceny chyba maleja a nie rosna...
I jeszcze raz... organizujemy ME wiec to raczej powinno wzmocnic ZL a nie oslabic (o ile organizacja ME moze miec wplyw na cene waluty, a niemoze)...
Bardziej obserwowalbym sytuacje w Grecji i czy uda im sie stworzyc nowy rzad (oby udalo)... co nam powie PKB Niemiec i Francji oraz co wyniknie ze spotkania Merkel... to sa czynniki ktore w procesie krotkofalowym moga i beda mialy wplyw na cene euro w kantorach, a nie ilu przyjedzie w tym czasie turystow, ktorzy i tak beda kupowac zlotowki a wiec teoretycznie dobrze dla nas...
Amikol
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Amikol » 15.05.2012 10:32

możemy sobie "pogdybać" ale nikt nie jest w stanie powiedzieć w 100% po ile będzie EURO za miesiąc -dwa , w radio mówili że Grecja nie wyjdzie ze strefy , jak będzie nie wiadomo ale to wszystko nie jest takie proste jak niektórym się wydaje , najgorsza jest niepewność ale może o to chodzi tym z "góry"................a do CRO pewnie i tak pojedziemy !!!!!!!
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne

Euro ponad 4 zł ! - strona 65
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone