joajer napisał(a):Paliwo nie jest drogie jak się ma oszczędne auto, gorzej jak się ma smoka...
Ja na szczęście nie mam smoka lecz ekonomiczne autko...Vw z 2003 roku z silnikiem 1. 2 więc nie jestem częstym gościem na stacji benzynowej...
joajer napisał(a):Paliwo nie jest drogie jak się ma oszczędne auto, gorzej jak się ma smoka...
.png)
alessandro1977 napisał(a):Za paliwo wczoraj płaciłem 4.09 zł co było dla mnie miłą niespodzianką...
.png)
Adam,K napisał(a):U nas już jakiś czas diesel kosztuje około 3,89, ale tak jak mówisz. Baryłka spadła ponad 100%, a paliwo 5%?
.png)
JacYamaha napisał(a):Adam,K napisał(a):U nas już jakiś czas diesel kosztuje około 3,89, ale tak jak mówisz. Baryłka spadła ponad 100%, a paliwo 5%?
Małe OT (więcej nie będę): tłumaczenie rzecznika Rafinerii Gdańsk-kupiliśmy po wyższej cenie i teraz mamy do tego dopłacać obiżając cenę ? Nie możemy działać na szkodę Spółki....
Pozdrawiam
Jacek
.png)
Adam,K napisał(a):OK. Ogólnokrajowe zapasy paliwa wystarczają na miesiąc czasu. To ile tego paliwa kupili?
Arek napisał(a):alessandro1977 napisał(a):Za paliwo wczoraj płaciłem 4.09 zł co było dla mnie miłą niespodzianką...
Dzisiaj na Neste widziałem cenę ON 4,01zł/l. Do tego jeszcze dają 5 gr zniżki za płatność kartą. Cena paliwa poniżej czterech złociszy stała się faktem. Szkoda tylko, że jesteśmy robieni w konia przez producentów / dystrybutorów paliw - cena paliwa na stacjach jest nieadekwatna do ceny baryłki ropy, bo spada zdecydowanie wolniej niż powinna. Jak zwykle ktoś napycha kieszenie pieniędzmi kierowców.
.png)
.png)
Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne