Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Emsa Holidays - Apartament Nemira 114

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
markus85
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) markus85 » 01.05.2009 00:03

Witam wszystkich serdecznie, jako że po raz pierwszy wybieramy się z znajomymi do Chorwacji moje pytanie dotyczy pośrednika Emsa Holidays
przez którego rezerwujemy kwatery. Czy ktoś może wczesniej korzystać z usłub w/w biura, może ktoś akurat był w tym miejscu - Nemira nr 114

Zaliczkę 100E mam dokonać na osobę: Ratko Kalajzic z podanym adresem w Niemczech, godność tego pana pojawiła się już na forum. Po wpłacie, potwierdzenie mam przefaksować po czym otrzymam pozostałe informację z biura... Czy tak to się zazwyczaj odbywa w podobnych rezerwacjach? Proszę wybaczyć jeśli dla kogoś sprawa jest wręcz oczywista nie mniej jednak chciałbym się upewnić. Pozdrawiam
pasażer
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pasażer » 01.05.2009 10:59

markus85 napisał(a):Witam wszystkich serdecznie, jako że po raz pierwszy wybieramy się z znajomymi do Chorwacji moje pytanie dotyczy pośrednika Emsa Holidays
przez którego rezerwujemy kwatery. Czy ktoś może wczesniej korzystać z usłub w/w biura,

Witamy się TU. Zdravo.
Nikt się nie zgłasza, kto korzystał z tego pośrednika, więc ja ogólnie.

markus85 napisał(a): może ktoś akurat był w tym miejscu - Nemira nr 114

Osobiście wybrał bym coś kilka km dalej - od Stanici do Pisaka (sam Pisak nie). Tylko maj to już ciut za późno na szukanie kwatery w tym miejscu. To wioski...

markus85 napisał(a):Zaliczkę 100E mam dokonać na osobę: Ratko Kalajzic z podanym adresem w Niemczech, godność tego pana pojawiła się już na forum.

Ratko Kalajzic, ma chyba więcej kwater.
zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link

markus85 napisał(a): Po wpłacie, potwierdzenie mam przefaksować po czym otrzymam pozostałe informację z biura... Czy tak to się zazwyczaj odbywa w podobnych rezerwacjach? Proszę wybaczyć jeśli dla kogoś sprawa jest wręcz oczywista nie mniej jednak chciałbym się upewnić. Pozdrawiam

Wpłata na podane konto i ewentualnie e-mail, że poszło. Z biura otrzymujesz potwierdzenie rezerwacji i wszystko, ale widać że każde biuro ma swoje zasady. Dla nich wygody jest fax.
Banki za taką operację liczą sobie czasem dużo, za dużo.
Ja poprosiłem biuro (chorwackie) o adres właścicieli domu i przez Western Union kasę wysłałem. Nie było problemów. Właściciele z pośrednikiem sami się rozliczą, lecz nie każdy pośrednik będzie tak elastyczny.
Taniej wychodzi pocztą. O tym w temacie Przelew pieniędzy do Chorwacji
Rezerwowałem przez biuro, gdyż właściciele nie posługiwali się angielskim itd. Biuro jak się okazało skasowało ok 7zł więcej od osoby za dzień tylko, a kontakt do dziś znakomity.
Jakie pozostałe informacje?
Marek40
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marek40 » 01.05.2009 20:30

Ja w zeszłym roku rezerwowałem Apartament w Pisaku przez Biuro
Emsa Holidays , Wpłatę dokonywałem też do Niemiec z tym że na inne nazwisko - kobietę . Po dokonaniu wpłaty dostałem informacje o trasie dojazdu oraz potwierdzenie wpłaty i rezerwacji na maila . Biuro mieści się za Omisiem . w stronę Makarskiej . U mnie było wszystko ok . Zaliczkę pobrało biuro a resztę wpłacałem do ręki gospodarzowi .
markus85
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) markus85 » 01.05.2009 22:54

Dziękuje za odpowiedz...Popiel czy możesz napisać dlaczego ta miejscowość akurat nie? Jak wyglądają plaże w tamtej okolicy? Ogólnie nocleg mam zamiar z znajomymi traktować jedynie jako punkt wypadowy, mamy zamiar być w wielu miejscach tamtej części CRO czy zatem 70/e to dużo jak na ap. 4 osobowy? Proszę o więcej szczegółow
AnetaA
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AnetaA » 02.05.2009 13:43

Kilka lat temu byliśmy w Nemirze,ale nr o wiele niższy-chyba nawet jednocyfrowy.Jako baza wypadowa,moim zdaniem godna polecenia,pewnie sporo nowych apartamentów pobudowano,więc trochę się chyba wioska rozciągnęła (wtedy budowali w stronę Omisia),plaże jak wszędzie - nasza młodsza córka miała chyba ze 3 lata i spokojnie kąpała się na miejscowych plażach.My bardzo fajnie wspominamy pobyt,knajpki też są na miejscu i domowe wyroby też do kupienia :D
mireks
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mireks » 02.05.2009 20:03

W 2007r. byliśmy w Nemirze nr 47.Plaża żwirkowa i skałki też są i kupę śmieci też,szczególnie idąc w stronę Omisza ok. 3km.chyba dwa sklepy spożywcze i kilka knajpek nad morzem,miejscowość spokojna ale wieczorkiem nie ma gdzie pochodzić trzeba iść do Omisza.My mieliśmy fajny apartament i fajne towarzystwo znajomych dlatego dobrze wspominamy te wczasy.Za 70 euro poszukał bym coś innego.
pasażer
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pasażer » 05.05.2009 00:06

markus85 napisał(a):Popiel czy możesz napisać dlaczego ta miejscowość akurat nie?...

Pojedziesz, zobaczysz, ocenisz i powiesz czy wolisz blokowisko, czy dom w spokojnym miejscu, do którego miło się wraca z różnych wycieczek, a może powali Cię na kolana Makarska i tam będziesz chciał następnym razem?
Każdy czegoś innego oczekuje po przejechaniu np 1500km, tylko nie potrafię zrozumieć tu osób, które trafiły np do Duce i jeszcze to polecają lub tych dla których najważniejsze są knajpki. Po kiego czorta tyrać tyle do Cro? Jezioro z brudną wodą i w Polsce się znajdzie, a do knajpek bliżej np do Wrocławia.
No cóż . . . Jeden lubi jak mu cyganie grają, drugi jak mu buty śmierdzą.

markus85 napisał(a):70/e to dużo jak na ap. 4 osobowy?

70euro to np w Breli czy Tucepi wołają, a na rivierze Omis, choć nie mniej atrakcyjne miejsce, to kwatery można znaleźć za dużo mniej. O tym i nie tylko pisałem np TU.
A szukałeś bez pośrednika?
julkla
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) julkla » 22.08.2010 19:42

markus85 napisał(a):Witam wszystkich serdecznie, jako że po raz pierwszy wybieramy się z znajomymi do Chorwacji moje pytanie dotyczy pośrednika Emsa Holidays
przez którego rezerwujemy kwatery. Czy ktoś może wczesniej korzystać z usłub w/w biura, może ktoś akurat był w tym miejscu - Nemira nr 114

Zaliczkę 100E mam dokonać na osobę: Ratko Kalajzic z podanym adresem w Niemczech, godność tego pana pojawiła się już na forum. Po wpłacie, potwierdzenie mam przefaksować po czym otrzymam pozostałe informację z biura... Czy tak to się zazwyczaj odbywa w podobnych rezerwacjach? Proszę wybaczyć jeśli dla kogoś sprawa jest wręcz oczywista nie mniej jednak chciałbym się upewnić. Pozdrawiam

NIe byliśmy w tym apartamencie, ale u Ratka już 2 razy w stanici 200 tez włacałam na konto najpierw 2 lata temu w soweni a w zeszlym roku do niemiec, Ratko jest uczciwy klucze odebraliśmy w stanici w biurze emsa i Ratkowi dopłaciliśmy na miejscu resztę kwoty.

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone