markus85 napisał(a):Witam wszystkich serdecznie, jako że po raz pierwszy wybieramy się z znajomymi do Chorwacji moje pytanie dotyczy pośrednika Emsa Holidays
przez którego rezerwujemy kwatery. Czy ktoś może wczesniej korzystać z usłub w/w biura,
Witamy się
TU. Zdravo.
Nikt się nie zgłasza, kto korzystał z tego pośrednika, więc ja ogólnie.
markus85 napisał(a): może ktoś akurat był w tym miejscu - Nemira nr 114
Osobiście wybrał bym coś kilka km dalej - od Stanici do Pisaka (sam Pisak nie). Tylko maj to już ciut za późno na szukanie kwatery w tym miejscu. To wioski...
markus85 napisał(a):Zaliczkę 100E mam dokonać na osobę: Ratko Kalajzic z podanym adresem w Niemczech, godność tego pana pojawiła się już na forum.
Ratko Kalajzic, ma chyba więcej kwater.
zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć linkmarkus85 napisał(a): Po wpłacie, potwierdzenie mam przefaksować po czym otrzymam pozostałe informację z biura... Czy tak to się zazwyczaj odbywa w podobnych rezerwacjach? Proszę wybaczyć jeśli dla kogoś sprawa jest wręcz oczywista nie mniej jednak chciałbym się upewnić. Pozdrawiam
Wpłata na podane konto i ewentualnie e-mail, że poszło. Z biura otrzymujesz potwierdzenie rezerwacji i wszystko, ale widać że każde biuro ma swoje zasady. Dla nich wygody jest fax.
Banki za taką operację liczą sobie czasem dużo, za dużo.
Ja poprosiłem biuro (chorwackie) o adres właścicieli domu i przez Western Union kasę wysłałem. Nie było problemów. Właściciele z pośrednikiem sami się rozliczą, lecz nie każdy pośrednik będzie tak elastyczny.
Taniej wychodzi pocztą. O tym w temacie
Przelew pieniędzy do Chorwacji
Rezerwowałem przez biuro, gdyż właściciele nie posługiwali się angielskim itd. Biuro jak się okazało skasowało ok 7zł więcej od osoby za dzień tylko, a kontakt do dziś znakomity.
Jakie pozostałe informacje?