napisał(a) klerjeser » 20.10.2015 08:15
Dziękuję userowi kaeres za wsparcie

Jednak "'syczała" to najwłaściwsze określenie dla zachowania owej pani, ubarwiania tu raczej nie było. Wątek założyłem, bo po dłuzszym okresie niebytności w HR, pewne zachowania, opisane powyżej rzuciły mi się w oczy w kontraście do innych krajów gdzie też są prywatne podwórka, leżaki czy inne parkingi. Aby wbić dodatkową szpilę

, kilkanaście lat temu na Losinju pamiętam nagminne oszukiwanie na straganach poprzez wydawanie reszty w słoweńskich tolarach. No cóż, chcieli dodatkowo dorobić na turystach :/
No ale, żeby nie było, ża tylko Chorwaci to ci źli, pamiętam nieciekawy incydent w Grecji, gdzie najcześciej jeździmy. Wypożyczaliśmy samochody w lokalnej wypożyczalni zaraz obok hotelu. 3 auta na 5 dni, właściciela akurat nie było, negocjowaliśmy i ubiliśmy interes z jego żoną, bardzo miła kobietą. Warunki wytargowaliśmy dość korzystne, na ale to była prawie połowa września, więc i dla wypożyczalni był to dobry biznes opchnąć tyle aut w pakiecie. Na drugi dzień, kiedy spakowani, zwarci i gotowi zjawiliśmy się po odbiór samochodów, dośc podenerwowany własciciel stwierdził, że takiej umowy nie było, żonę naciągnęliśmy i musimy dopłacić do ustalonej wcześniej ceny. Odeszlismy na bok, kolega lekko wkurzony coś tam powiedział do nas o greckich ch...jach oszustach i jak na złość okazało się, że Grek łapał coś tam po polsku i wychwycił feralne słowa (chwała rodakom nisącym polszczyznę w świat

). Grek zapienił się dośc mocno i zrobiła się awantura. Koniec końców musielismy zmienić wypożyczalnię. Błędem kolegi było użycie niecenzuralnego slowa dośc głośno, ale wszystko zaczęło się od próby naciągnięcia nas na dodatkową kasę i kpienia z nas w żywe oczy negując wcześniejsze ustalenia. Dla mnie był to spory szok, w trakcie wielu wyjazdach do GR, nigdy się z taką bezczelnością nie spotkalem.
Na ale są ludzie i ludziska i żaden kraj nie jest pod tym względem ani lepszy ani gorszy od innego. Po prostu czasami się ma pecha.
Ostatnio edytowano 20.10.2015 09:42 przez
klerjeser, łącznie edytowano 1 raz